Langangen Planteskole – spennende og sjelden løk

Lilium martagon 'Zvaigznu Varti'
Lilium martagon ‘Zvaigznu Varti’

Jeg har de siste ukene presentert noen ulike alternativ for handling av løk på nett, mindre nettbutikker med spennende utvalg.

Langangen planteskole er en slik butikk, den drives av Inger Lise Wiersdalen, og har både løk, knoll og planter. Planteskolen holder til mellom Porsgrunn og Larvik og kundene står fritt til å komme innom og handle, eller bestille over nett (sendes i oppkrav).

Løklisten har noe relativt vanlige sorter, men hovedvekten ligger på løk som er noe uvanlig. Det er blant annet et imponerende utvalg liljer, med hele åtte ulike martagonliljer! Alium og hvitveisen er andre sorter som er verdt å nevne.
Alle løker selges en og en, så du kan kjøpe nøyaktig det antall som passer deg. Listen har ikke bilder, men det er et galleri til med bilder av en rekke av plantene.

Jeg tok kontakt med Inger Lise Wiersdalen for å lære mer om butikken og utvalget, under er noen ord fra henne. Jeg har ingen økonomiske fordeler av å promotere Langangen planteskole, og alle bilder i denne artikkelen er tatt av Wiersdalen og lånt med tillatelse. 

anemone-nemorosa
Hvitveiser, anemone nemorosa, fra venstre: ‘Green Fingers’, ‘Mart`s Blue’, ‘Viridescens’, ‘Bracteata Pleniflora’

Jeg etterstreber den beste kvaliteten og leverer frisk løk av en del slekter som mister fort spireevnen, f.eks Anemone. Galanthus og Erythronium. Jeg produserer planter og løk selv, men importerer også fra Latvia, England og USA. Hollandske planter og løk syns jeg har for dårlig kvalitet. De siste årene har det blitt vanskelig å finne gode leverandører som også kan levere sunnhetssertifikat. Norge er jo snart det eneste landet som krever sunnhetssertifikat.

Jeg mener det er viktig å ta vare på og formere gamle planter og løkvekster, men ønsker også å tilby planter som ikke er i vanlig salg i Norge. Jeg prøver også å skaffe spesielle planter som enkeltkunder ønsker.

______________________

Det er mange lekkerbisker på denne listen, spesielt falt jeg for de alternative grønne hvitveisene 😀 Under finner du ytterligere fire flotte planter, planter jeg gjerne skulle hatt i hagen fordi de er nydelige og delikate og med unntak av den litt brautende liljen ganske yndige 😉

hvite
Fra venstre: Fuglestjerne, Ornithogalum umbellatum – Spansk blåstjerne. Hyasinthoides hispanica’ White City – xxhjerte, Dicentra cucullaria – Lilje, lilium ‘regale’

Hyggelig å høre fra dere lesere om dere har erfaring med å handle fra Langangen planteskole, eller om dere rett og slett fant noe sikleverdig dere har lyst til å dele med oss 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

  1. Flott å høre Villrose! Jeg har jo sett Langangen nevnt ved flere anledninger på hagegal, alltid i positive ordlag, men har ikke selv handlet derifra – enda, men det kommer nok, for den hvitveisen var jo til å dø for…

  2. Hei, har vært flere ganger hos Inger Lise og bl.a. kjøpt krøllliljer og stauder m.m., og så alle turene til England, Irland og Yersey da, uforglemmelig 🙂

    • Hei Sigrun. Dette er en artikkel OM Langangen planteskole, ikke Langangen planteskole selv. Vennligst ta kontakt direkte med de om du har spørsmåll til de.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her