Min deltager til Frøken Rose 2009

frk-rooooood-1Frøken Røøøøøød er hagens aller mest trofaste rose, og har så langt i år blomstret kontinuerlig i seks uker! Hun er av ukjent opphav og står svært kummerlig til i skrinn jord inntil husveggen, og eneste service jeg har ytt henne er vann av og til. Akkurat i år med den våte sommeren så var nok denne tørre plasseringen en fordel.

Så, når alle de andre rosene i hagen står og sutrer og bærer seg på grunn av regnet, så strutter denne fargebomben og lyser opp en hver tur i hagen jeg tar. Derfor er det frøken Røøøøøøød som får representere Moseplassen i konkurransen!

Har du en rose i hagen eller på bildebrikken? Bli med på konkurranse da vel! Det er utrolig artig å se hva dere lesere viser frem av roser, det finnes så utrolig mange vakre skjønnheter 😀

frk-roooood-2Også må jeg tilstå noe. Jeg liker egentlig ikke denne rosen, rett og slett på grunn av fargen, den er så masete og bråkete og oppmerksomhetshungrig, men når rosen oppfører seg så fint og kommer med så masse blomster så får jeg jo dårlig samvittiget for det kan du tro…
Jeg har jo forresten et svært ambivalent forhold til roser. Jeg synes rosene har en nydelig blomst, virkelig vakkert, og bladverket og nypene kan også være særdeles dekorative. Men, så er det jo ofte at bladene ikke er så pene, roser får ofte sykdom, de tåler kanskje ikke regn så godt, kronbladene faller av fort, de søpler og drysser og må stelles og stulles og dilles med, også dør de attpå ut om vinteren. Altså, jeg veit det er forskjell på roser, jeg veit det er mulig å ha fine roser og robuste roser, men, jeg synes uansett de er styrete.

Men mannen liker roser, så da blir det naturligvis roser i hagen her. Kjekt det, for så er det hans jobb å styre med de, også kan jeg bare nyte av blomstene 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Vakker!Vakker! Røde roser er en nytelse!
  Må få orden på min kandidat også innen fristen. Dagene løper foran meg, men godt å være i gang igjen etter ferien.

  🙂

 2. Så Skjønn! Syntes navnet «Frøken Røøøøød» passer henne utmerket.
  Det å lage en rosehage kan nok være det samme som å be om bråk.
  Må innrømme at jeg er spent på om alle mine nye roser klarer vinteren. De jeg plantet forrige året klarte det, og blomstret frodig.
  🙂

 3. hehe..
  Jovisst, er det noe denne frøkna er så er det rød! Den har forresten et pent mørkerødt bladverk på våren også, nå er ikke bladverket pent lenger, men det er nok litt min skyld som ikke har dilla med den 😉

 4. Det var en sprakende rose, den synes virkelig.
  Flott!
  Jeg er enig med deg når det gjelder sykdom på roser.
  Jeg er ikke noe glad i å sprøyte med alskens stoffer,
  derfor har rust nå tatt over bladverket på de fleste av rosene mine. Det er begrenset hva man kan utrette med grønnsåpe. Ha en fin dag!

 5. Nydelig rød rose, roser er vakkert men jeg har for tiden ingen roser å delta med.

  Takk for hyggelig hilsen i min blogg.

 6. Nydelig rose, men som du sikkert vet er ikke rødt min favorittfarge heller.

  Litt sparsomt med roseblomstring her hos meg nå, håper på at det skal dukke opp en kandidat før den 16. (ellers får jeg kanskje ta en fra tidligere i sommer)

 7. hihi, altså, jeg liker generelt roseblomstene, jeg er bare ikke så begeistret for selve rosebusken 😉
  Og denne frøkna, som jeg ikke liker blomstene på bare måtte være den som skulle delta, når hun trosser min missnøye og blomstrer uke etter uke..

  Har forresten begynt å tenke på hva som kan bli neste konkurranse, om noen har noen ønsker så kom med de!

 8. Flotte bilder på en flott rose. En skikkelig klase av blomster på det nederste bildet!
  Måtte trekke litt på smilebåndet her – jeg har også røde roser fra forrige eier. For øyeblikket er de de eneste fine. Så det blir nok en rød kandidat fra meg også 😉

 9. hihi Edgar, Jaja, de er nå ikke bare dumme disse plantene man bare ender opp med da.. 😉

  Hagemor, vi hadde frøken Markblomst i juli, så en blomst fra naturen synes jeg blir litt for likt det, men tusen takk for forslag til septemberkonkurransen!

  Trønder, ja, den er jo nydelig, men jeg liker jo ikke rødt *ler*

 10. Flott farge. Jeg er nok enig med deg i at roser er vakre, men vanskelige å ha. I vår gikk jeg til innkjøp av diverse spraybokser, for jeg var lei av lus og rust. Rosene var fine til uti juli, men nå er de alikevel angrepet av alskens «dritt». Så min kjemiske kamp hjalp ikke mye.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her