Høstkrukke

høstgrupperingHøsten er definitivt her, og selv om den så langt har vært ekstremt mild og eksemplarisk, så har jeg så smått begynt å tenke på hva jeg vil gjøre med krukkene mine så de holder seg pene frem til jul. Planen er å ha et sett høstkrukker, og ett sett vårkrukker, slik at jeg kan ha pene krukker ved dørene uten at det blir for mye styr og panikkkjøpings… 😉

Vel, det er jo kjekt med planer, men ikke søtten om jeg får meg til å kvitte meg med sommerblomstene når de fremdeles er like fine om enn litt overvokst, så da havnet den nydelige hvite lyngen rett og slett fremfor, og oktoberbergnappen jeg (øø, les mannen) har plukket hos mor i en vase. Når det blir mere høst så har jeg tenkt å eksperimentere med diverse eviggrønt og kongler og frøstander samt den hvite lyngen og sedumen (som altså holder seg fin langt utpå). Også tror jeg at jeg skal skaffe meg en par potter ekstra til hovedinngangen for vårpryden, det pleier å være frekt pottesalg nede på det lokale gartneriet…(og jeg har jo diverse løk som trenger et sted å bo..)

Det er mye fint i hagen som jeg kan bruke for høstkrokkepynt, rognebær feks. Men den tror jeg at jeg må pynte inne med når jeg bare får tak i den, ute blir den vel raidet av fuglene vil jeg tro, alternativt fuglenek 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. For et fantastisk flott og innbydende inngangsparti du har! Sånn er det ikke her dessverre! Lyng er fabelaktig nå om høsten. Jeg leste akkurat om å høstpynte utenfor inngangsdøren med lyng og chrysantemum, som visstnok skal tåle litt kjølig vær!
  Hvordan får du coleusen så stor og flott? Her er den liten og puslete. Det har vel vært litt dårlig vær og heller kjølig kanskje, her på sunnmøre!
  Ha en strålende kveld!

 2. takk takk for skryten 🙂
  Dette er ved verandadøra mi, på vestsiden av huset, og størrelsen på coleusen kommer nok av at den sto lunt til og at den fikk rimlig med jord. Har noen i beddet som sto mye trangere (kremt, glemte å prikle de ut), så de ble pyttsmå. Har ikke vært noen genial sommer her heller, fin juni, rekordvåt juli og august.

  Krysantemum tåler faktisk litt frost, så de er fine å ha ute på høsten ja 🙂 Jeg så etter noen når jeg var på gartneriet, men de hadde bare sånne superenorme og superdyre.

 3. Så flott det var utenfor hos deg nå!
  Det er jo viktig og ikke minst trivelig å lage det fint utenfor nå på denne tiden også, ja nesten viktigere nå enn på sommeren synes jeg.

 4. Så fint det er utanfor hos deg også no når det haustar 🙂
  Eg kjenner at når det haustar er eg ganske lei hagearbeid og det pregar nok hagen min også i desse dagar.
  Eg kjøpte ei stor og nydeleg frilandskrysantemum for å erstatte stemorsblommar utanfor døra mi. Den har iberiasneglane snaua heilt så nå ser eg ikkje kva farge han har vore eingong. Eg blir så lei, det er som å la pengene flagre bort med haustvinden…
  Eg har plukka sneglar i årevis. Dei er ikkje berre inne i hagen, dei lever i hopetal på heile garden vår. Eg oppdaga dei langs hovedvegen her før dei kom inn i hagen så dei har nok vandra inn. Eg har saumfart internett for tips om planter sneglane helst går forbi. Dette har eg god erfaring med faktisk, men av og til får eg berre så lyst på eit eller anna fint og kjøper likevel.

  Pidestallar og amplar er nok tingen då, men så blæs det her også då…
  Har tenkt på nema slug så det blir sikkert det neste, til neste år.

  Ha ei fin helg 🙂

 5. Så høstlig og fin samling av planter i krukker!
  Litt vedmodig kan det bli ved alle årets overganger.
  Siden høsten er min favorittårstid,gjør jeg likevel alt for å forlenge blomstringen av de fleste sommerblomster. Det fine været vi har hatt nå,syntes også på blomstene.
  ***
  En god ide med egne sommer og høstkrukker, av og til tar jeg meg «vann over hodet». Har nok nesten dobbelt så mange vekster som forrige året.
  Ha en fin Helg:)

 6. Marie, så leit med snegler! Her er de heldigvis fremdeles i moderate mengder. Kjør på med nemaslug til våren ja, det skal vissnok funke ganske bra.

  Denne krukken på bildet ser jeg på hele dagen, så den blir jo prioritert kan man si. Var og tittet etter pottesalg i dag, og lokalsjappa hadde ikke noe, men plantasjen hadde, så da ble det potter på oss gitt 😀 Gleder meg til å planlegge hvor de skal stå og hva de skal få ha i seg 😀

 7. Hei, Anne – for et flott blomster arrangement! Jeg lurer på noe – du som vet en hel masse vet kanskje dette også… Jeg kunne tenkt meg å plante løker i noen potter nå på høsten slik at de blomstrer til våren – har prøvd før, men da råttnent bare løkene opp… Har du noen tips?
  Hilde
  Ps bilde av engletrompet i stua kommer…

  • tja, løker råtner fordi de har hatt det for vått. Krukker er vanligvis tørrere enn bakken, men om krukken ikke er drenert, eller det fryser nederst i krukken og tiner øverst og kommer regn så kan det også bli for vått for løkene. Generelt har de heller ikke godt av at jorda tiner, blir våt, og fryser flere ganger, noe de lettere gjør i en krukke i en varm vegg enn i bakken.
   Løsningen er å sette krukkene under takutstikk eller i en utebod ol. De bør vannes når løkene er satt, ikke tørke helt ut, og når det er frost, legge snø oppå de (det er den beste måten å vanne på) . Også kan man fiske frem krukkene når våren nærmer seg og plassere de ut. Jeg planegger å sette noen løkkrukker skjermet, men andre nok må våge vinteren i det halvåpne.. det har gått bra for meg før, og jeg vil gjerne ha krukkene å se på i vinter.

 8. Så flotte planter og krukker du har! Jeg klarer heller ikke kaste blomster/planter, selv om de «går ut på dato». Nei, hvorfor skal man absolutt gjøre det da?? Der det er liv, er det glede.. 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her