Million Bells – minislyngpetunia

Jeg liker million bells. Den blomstrer superflittig, den krever ikke at du fjerner visne blomster, og den legger seg pent utover pottekanter. Den kan lett vinne prisen som årets mest vellykkede ampelplante når det kommer til fylde og blomstring!

Million Bells, Calibrachoa, er i slekt med, men ikke det samme som petunia. De tilhører samme familie Solanaceae, men er hver sin art.   Million Bells har har mye mindre blomster, og ikke det klissete bladverket. Den finnes i ulike farger fra gul til hvit til rosa til rød til lilla og blå. Den finnes tilogmed med doble blomster.

Lilla Million bells

Det vanligste er vel å bruke Million Bells i ampler og potter, men den gjør seg godt som bunndekker i beddet også. Min erfaring er at den er enkel å lage stiklinger av, og noen velger å ta vare på sin Million Bells gjennom vinteren og så lage stiklinger for neste år. Det ser ikke ut til at den er vanlig å så, jeg har iallefall ikke kommet over frø, og det pleier å bety at planten primært formeres ved stiklinger.

Million bells i balkongkasser
Den tåler litt tørke og det gjør den godt egnet for balkongkasser og ampler!

Lyst på gode tips om hvordan lykkes med dine potter, krukker, balkongkasser og ampler? Les denne posten:

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips