Vinneren av Frøken Spiselig 2009!

frk-mulighetMed klar margin ble vinneren av Frøken Spiselig 2009 Frøken Mulighet fra Kathrinehagen!
På andre plass kom den festlige frøken Plommeand fra Fru Lyng, på tredjeplass kom Frøken Kantarell fra Ramme Alvor, og på delt fjerde kom frøken Sugar Babe fra Miamarias villvoks og frøken Sommer fra Bilder fra Granhauglia

Gratulerer til vinner, gratulerer til nestenvinnere, og tusen takk til alle som har deltatt på den ene eller andre måten 😀
Resultatene er offentliggjort og de og alle kandidatene kan beskues her

Jeg har fått multikunstneren Frøken Mulighet i tale:
* Gratulerer, gratulerer, så kjekt at det ble en slik gammel kulturplante som vant, hva føler du nå?
Veldig, veldig stolt!

* Hvordan skal seieren feires?
Den må feires sammen med alle småfuglene i hagen som stadig leter etter insekt på meg, og ikke minst alle de andre krydderne og urtene rundt meg. Og så rekner jeg med at jeg blir høstet litt ekstra av i dagene som kommer. Kanskje får jeg smake neste gang jeg blir brukt i suppe?

* Har du noen kampsaker som Frøken Spiselig?
Det må nok være at mange flere skal ha meg i hagen, og bruke mye av meg. For mange vet jo ikke at vi her oppe i nord har en sånn flott plante som meg som kan brukes til mye forskjellig!

* Du virker som en allsidig frøken, noe jo navnet ditt speiler, men hva er det du synes det er best å bli brukt til?
Til pesto, som mange tror at en bare må bruke basilikum. Ikke et vondt ord om basilikum og andre sydlige urter, men syns  mange flere skal tenke på alt jeg kan brukes til også.

Også ble det noen ord med Kathrine som presenterte den flotte frøkenen:
* Gratulerer med seieren Kathrine, etter mange gode plasseringer var det endelig din tur. Hvorfor valgte du ut akkurat frk Mulighet til å representere bloggen din?
Først må jeg takke alle som har stemt på frøken mulighet! Det var kjempegøy at så mange ønsket denne som vinner:)
Grunnen til at jeg valgte denne, er nok at mange ikke vet om den, at den er en gammel kulturplante som har mye historie og sagn rundt seg,  og at jeg fikk et nydelig bilde av den i gryta med vann i. Den er jo så god i supper, så det passet liksom så fint med det bildet.

* Bruker du urten mye selv?
Brukte den mere før, men det går litt i rykk og napp. Har et glass løpstikkepesto stående i kjøleskapet som jeg bruker som pizzadressing,  ta gjerne lettrømme og rør inn noen skjeer.  I supper bruker jeg den hver gang. Tørket løpstikke har jeg og stående.

* Vi du si litt om hva annet fra hagen du liker å bruke til mat?
Bruker mye løk! Ellers er det gressløk, estragon, persille, bjørnerot og det som jeg sår/planter på våren. Det kan variere litt.
Det å ha hage er en flott måte å komme seg ut på uansett vær. Jeg og katten har hagerunder på morgenen, og kanskje noen til i løpet av dagen. Det er rekreasjon med hage for meg, se små frø/planter bli til flotte blomster! Noen ganger kan det være slitsomt med hage, særlig om det er tunge prosjekter. Men så godt etterpå da! Liker hagen min sommer som vinter, vår som høst, i regn og sol, og er kjempeglad for at vi har alle årstidene og ikke minst en hagepause når vinteren kommer

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Vil få takke alle som har stemt på min kandidat, hele 7% står det.
  Da ser jeg at noen der ute har likt bildet mitt, det inspirere meg i min nye hobby.
  hilsen Jorunn:D

 2. Gratulerer så mye til en verdig vinner!!!
  Tittet inn på Katrinehagen og ble helt forelsket i den vakre bloggen hennes!
  Og dine ekorn er helt vidunderlige 🙂
  Klemmer fra Kardemomme :))

 3. flott bilde og morsomt intervju, kanskje jeg skal sette litt mer pris på min egen løpstikke i stedenfor å dra og dra og dra og dra…for å begrense den:))ha en flott høst.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her