Årets siste georginebuketter?

georginer-bukettJeg har drevet litt bergingsaksjon i dag. Hagen er som kjent full av georginer, og på godt georginevis så blomstrer de jo til krampa tar de, eller og mer sannsynlig, frosten tar de.

De siste dagene har nesten halvparten av blogginnleggene fra hagebloggene på Hageblogger-listen handlet om den første frostnatten, og det har gradvis krypt nermere og nermere meg. I natt tror jeg det er min tur, så nå har jeg begynt å plukke inn det som er, er vel halvveis og håper jeg orker iallefall noen til før natta kommer.
Artig med blomsterprakt på stua da, selv om jeg jo helst ville hatt de lengre ute… Hvordan er det hos deg, kommer frosten snikende eller varer blomsterpryden?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

  1. Til tross for to morgener med rim på bakken, står georginene (inspiserte dem nå nettopp) fortsatt helt upåvirket!

    Tvi, tvi, tvi!! De har jo mye å by på ennå, om de får lov.

  2. Utrolig lekkert da, den ene for seg selv var jo bare så lekker da, nydlig farge også.

    Frostnatten har nok latt vente på seg her i trøndelagen, men sikkert ikke langt unna. Dama er forberedt .-)) sauskinnet er på plass klar til å ta imot kalde tær!!

    Torsdagsklem.

  3. Villrose, så flott da! De står kanskje inntil husveggen eller noe sånnt?
    Her står genialt nok georginene på den mest vindutsatte plassen på tomta, og dermed den plassen det kommer til å fryse først. jaja, ikke alltid lett å tenke fremover..

    ToneM og Anne takker og neie 🙂

  4. Så flotte blomster du har. Georginer har jeg ikke, men Sommer- og Høstastersene mine er fine enda, til tross for litt frost. De har jeg tatt inn og koser meg med hver dag. Får se om jeg finner en og annen stakkar som vil inn til helgen også.

  5. Her er det over 0 grader fortsatt. Tror det var nede i 2 + i natt, men jeg har ikke så mange planter ute lenger! Eneste som fortsatt er ute er blodbegerene, men de skal visstnok tåle et par frostnettet! Jeg var en runde inn med den ene ampelenen, men fant ikke en passelig plass å ha de, så det ble til at jeg hengte den ut igjen på kroken sin! Får se til helgen…..
    Den hvite georginen din er bare helt nydelig! Du skulle vel ikke ha knoller til overs vel? ;o)

  6. Det er jo så nydelig med georginer inne da. Helt utrolig fine blomster. Prøvde selv et år, men da ble de spist opp av sniler. Men kanskje jeg prøver igjen.

    Frosten var her for to netter siden, var det vel. Så det gikk ut over de få blomstene som var igjen. Hagearbeid og rydding for vinter står for tur.

    Ønsker deg en riktig god kveld og kos deg med alle de fine blomstene innomhus.

  7. Skjønne georginer 🙂
    Ja, det skal ikkje berre ut om våren, det skal inn igjen om hausten også…
    Gradene kryp nedover gradestokken her og, men me har ikkje vore under fem ennå.

  8. Ja Anne, høstasters tåler jo ganske mye, kjempeflott med slikt som trosser frostnettene! Oktoberbergnapp er en annen slik luring, holder seg fin og trosser snøen tilogmed!

    Krepsemor, hehe, den hvite der heter Gerd (lokalt navn..) og er favoritten til både min mor og meg. Det er ikke så mange knoller av den at den går til bytting enda, men jeg planlegger å prøve meg på stiklingsformering av den til neste år, så da håper jeg at vi kan øke beholdningen nok til at den kan byttes, mer om det til neste år i såfall 🙂

    Turid, ja, de er skikkelig sneglemat disse georginene dessverre. Er heldigvis ikke snegleplaget nok til at jeg plages, så her skal det bare bli flere og flere georginer 😉

    Marie, ja..
    Vi (det vil si min mann) skal grave opp georginer i helgen og sette løk, når man gjør det slik så blir det jo ikke så ille da, å grave opp mener jeg, for jeg trenger plass til løkene… 😀

  9. Villrose, så flott da! De står kanskje inntil husveggen eller noe sånnt?
    Her står genialt nok georginene på den mest vindutsatte plassen på tomta, og dermed den plassen det kommer til å fryse først. jaja, ikke alltid lett å tenke fremover..

    ToneM og Anne takker og neie 🙂

  10. Georginer er nydelige, ingen oppbevaring plass hos oss, og dei skal jo inn om vinteren.I natt var det 4 plussgrader her , så det nærmer seg frost. Mange roser kan fortsatt blomstre og blomstrer, men litt varme må til.

  11. Georginene skal graves opp i helgen. Jeg håper det holder, og at de ikke fryser. Vi har hatt helt ned i 1 grad her i Trondheim, men likevel holder floksen, erteblomstene og super-petuniaene ut. Til og med noen stemor kvaster har jeg stående. Men altså – til helgen da bæres de bort. Takk for i år til alle sommerblomstene.

    Klem fra Marit

    PS! Tok inn min (antakeligvis) siste bukkett i dag 😉

  12. jeg fikk forresten plukket inn en bukett til i tussmørket her.. panikkplukking *ler* Også har jeg fått inn veggampelen med asarina, ligger nå utover stuegulvet som det fineste teppe 😀

  13. Man skal glede seg over det man kan og til tross for minimum på tre grader natt til i går er heldigvis frost bare noe man leser om hos andre. 🙂 Satser på at det er en god stundt til det blir aktuelt for mitt vedkommende.

  14. Nydelige georginer 🙂
    Her har vi ikkje hatt noka frostnatt, men rundt 3 grader siste dagane. Vi har vel knapt nok frost gjennom heile vinteren her hos meg. Men regn!!!! Meir enn rikelig. Trur vi hadde berre en oppholdsdag i september. Og no startar oktober på samme måten 🙁

  15. Det er godt du tar dem med inn i stua og har gleder av dem litt fremover også, istedet at frosten eventuelt skal ta dem.. Her er det nå faktisk 3,5 (pluss ja!) grader! (Om graderstokken stemmer..) Blir kaldere for hver kveld nå føler jeg.. Ha en flott helg! 🙂

  16. Så flotte georginer!! Jeg gleder meg til mine blomstrer neste år! Fikk et par store røtter/knippe med knoller, tidlig på sommeren. Men så skulle det ene etter det andre beddet ordnes, så de kom aldri i jorden. Men tror du ikke de står med masse grønt bladverk…..sånn helt uten jord rundt røttene. Nå er de komt inn i garasjen…..så jeg gleder meg til neste år!
    Ha en flott morgendag.
    Klem fra Solveig

  17. For en nydelig bukett! Har ikke hatt nattefrost her enda, men den er nok ikke langt unna. Er like spent hver morgen om det har vært frost. Siste uke har vi hatt deilig sol hver eneste dag, og det vises i drivhuset, fremdeles kan jeg plukke inn agurker og mange, mange tomater, til tross for min noe klønete topping av plantene i sommer.
    Ønsker deg en god helg.

  18. Jada, men måtte bare ha en pause nå fra hagebloggen min. Kommer nok et innlegg om litt, og kanskje til konkuransen også:)
    Nå skal jeg nyte første hjemmehelgen på ukesvis. Vi har jo bodd på hytta hver helg, men nå er det litt ymse bursdager å feire, da blir vi her denne helga. Litt rart…? På hytta er det snart skiføre denne helgen, men det blir nok borte igjen før vinteren.
    Og så flott en blomsterbukett! Jeg skal ut og plukke inn litt til helgen her nå. På med våtdrakten og kaster meg ut i hagen,)
    Ha en flott helg!

    Klem:)

  19. Jepp, det ble frost i natt, og georginene så temmelig tufsne ut i dagtidlig. Andre ser ut til å ha greid seg bra, ja, med unntak av coleusen da, den furta naturligvis.
    Men pyttsann, jeg har fine buketter inne 😀

    Goood helg alle sammen 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her