Og vinnerene av Frøken Høst 2009 ble: (nå oppdatert m intervju)

frk-hoest-knapp2Det ble delt seier denne gangen, mellom Frøken Hodet over vannet fra Tante Grønn, og Frøken Blåfrossen fra Bestemor Drillo! Gratulerer gratulerer!!
På tredjeplass kom Frøken Fordums prakt fra Heimdal og på fjerde kom Frøken Kajsa Kastanj fra Höns & Blommor.
Gratulerer til vinnere, og til nestenvinnere, og tusen takk til alle som har deltatt med kandidater eller stemmer 😀

Det var virkelig jevnt denne gangen, helt utrolig faktisk. Det var jo så jevnt på toppen at jeg denne gangen endte med topp fire, ettersom det var fire kandidater på delt femteplass. Og det aller mest spesielle er at Blåfrossen og Hodet over vannet kom på delt førsteplass også i innledende runde!
Du kan se alle kandidater og deres resultater i innledende og finalerunde.

Jeg pleier å holde intervju med de vinnende frøkner og deres presentører.  Jeg har allerde fått inn svar fra Tante Grønn, som dere kan lese under, og følg med så blir det kanskje oppdatering med Bestemor Drillo 🙂
Oppdatert: Nå er intervjuet med Bestemor Drillo og hennes Frøken Blåfrossen på plass


Til Frøken Blåfrossen:
frk-blåfrossenGratulerer med seieren, hva føler du nå?
* Jeg er kjempeglad på tross av min miserable tilstand.

Hvordan skal seieren feires?
* Jeg skal vifte med mine røde grener i vinden.

Hva er dine ambisjoner som Frøken Høst? Har du fremtidsplaner, eller kampsaker som frøken?
* Mine fremtidsplaner er blant annet å lagre mine knopper slik at jeg kan stå frem som en ny og vakker Kornell til våren. Da har jeg tenkt å satse på å bli fotomodell!!
Av kampsaker har jeg kun en som jeg skulle ønske ble tatt seriøst, det er at husets hund Drillo slutter å bruke meg som TOALETT. Jeg har da tross alt blitt kjendis.

Vil du fortelle noe om humøret eller livet eller tanker når bildet ble tatt?
* Da bildet ble tatt var jeg frossen og ganske blå i fjeset, men da solen kom tinte jeg opp og det ble en fin dag. Humøret svinger i takt med årstiden, men så lenge mine grener er røde og lyser opp i vinterhagen er jeg tilfreds.

Til Bestemor Drillo
Hvorfor valgte du ut akkurat denne frøkena til å representere bloggen din?
* Da jeg kom ut i hagen den morgenen og så det nydelige rimet mot den vakre blåfargen på bærene til Frøkna bare knipset jeg i vei.

Vil du si litt kort om deg og bloggen?
* Jeg er en godt voksen dame som til sommeren blir 70 år. Jeg har holdt på med blogging siden i Mai . Jeg søkte litt inspirasjon i forbindelse med håndarbeid som jeg er så glad i, men etter hvert har fotografering av naturen tatt mye av innleggene.
Jeg blogger om min hverdag på godt og vondt, og har blitt veldig glad i alle mine bloggvenner der ute.

Hva med Høsten fanger og interesserer deg? På godt og vondt.
* Høsten er den tiden jeg koser meg mest. Alle fargene som bare eksploderer, Klar ren luft, innekos med strikketøyet om kvelden, telys rundt omkring, I det hele tatt min årstid.

Hvordan har høstværet vært siden bildet ble tatt, flere vakre rimfrostmorgner eller?
* Siden Frøken Blåfrossen ble foreviget har det kun vært 2-3 frostnetter. Solen har for det meste strålt fra skyfri himmel. Slik at den vakre rimfrosten har uteblitt til nå.

.

Til Frøken Hodet over vannet:
frk-hodet-over-vannGratulerer med strålende resultat i konkurransen Frøken Hodet over vannet! Hva føler du nå?
* Jeg føler at hodet nok er enda litt mer over vannet akkurat nå! Det er som å få et lite løft, her i vannliljedammen i unversitetets botaniske hage.

Og hvordan skal seieren feires?
* Det blir nok stor fest med mine medfrøkner her i vannliljedammen. Vi har jo god trening i det, siden dammen vår ligger midt i studentområdet. Livet har jo vært en eneste sammenhengende fest siden semesterstart, men det har begynt å dabbe litt av nå så det er godt vi får en ny anledning å feire.

Hva er dine ambisjoner som Frøken Høst?
* Jeg har jo veldig lyst til å bruke denne posisjonen til å jobbe med krig og fred og politikk og sånn. Men aller viktigst syns jeg det er å heve statusen til modeller og motiver i regn. Hvorfor skal alle bilder tas i sollys?

Hva synes du om å bli fotografert, hva tenker du på?
* Som vanlig, når fotografer nærmer seg vannliljedammen, forsøkte jeg å vippe yndig på hodet og fremstå som enda vakrere enn de andre vannliljenefrøknene. Det er jo ikke like lett, når hodet er regntungt etter en lang dags regnskur. Men hva gjør man ikke for å få et godt bilde. Og det ser jo ut til at jeg lyktes denne gangen 🙂

Til Tante Grønn:
Gratulerer til deg også Tante Grønn 🙂 Hvorfor valgte du ut akkurat denne frøkna til å representere bloggen din?
* Tji-hi, så gøy! Delt seier, altså. Det var morsomt. Frøken Blåfrossen var jo nydelig! Angående frøkna så var jeg ganske frustrert fordi det var dårlig med høstbilder. Det regnet og regnet, og både lys og høstfarger var det dårlig med. Men da jeg ryddet litt i bildene mine, fant jeg Frøken Hodet over vannet, og hun passet så godt til hvordan jeg følte meg akkurat da.

Vil du si litt kort om deg og bloggen?
* Bloggen min lever sitt eget liv, virker det som. Den startet som en reiseblogg, men ble etter hvert en hverdagsblogg der jeg tenker litt høyt, og som glimter til med litt folkeopplysning innimellom.

Hva med Høsten fanger og interesserer deg? På godt og vondt.
* He he, jeg har vel sagt litt om hvordan høsten i Bergen kan oppleves. Men når det er så fint som nå, elsker jeg det at hver dag er forskjellig. At fargene og vegetasjonen endrer seg fra dag til dag. Litt som å oppdage verden på ny hver dag.

Og hvordan har høstværet vært i det siste da, flere oppholdsdager eller?
* Det hjelper visst å klage 🙂 Siden jeg la ut bildet av Frøken Hodet over vannet og den litt deprimerende teksten om alt regnet, har det nesten bare vært finvær! Og for en gangs skyld er høstfargene nydelige og klare her i Bergen.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Takk for helgeønskene jenter! Ønsker også dere herlige helger 😀

  Frøken høst var en svært god konkurranserunde synes jeg, utrolig artig å se hvor forskjellig temaet ble tolket 😀

 2. Bestemor Drillo, dette er det rareste jeg har vært borti!
  Har sendt deg en epost med innlimingstips, også håper jeg vi får det til, for jeg vil jo gjerne se svarene og presentere de for andre 😀

 3. Grattis till vinnarbilden i tävlingen. En mycket värdig segrare!
  Tack Anne för detta månadstema. Det gjorde att jag fick inspiratin till att få några bra bilder på min far, där på äldreboendets demensavdelning.
  Jag arrangerade bilden för fototävlingen och när jag ändå hade kameran med mej tog jag även fler bilder.
  I går kväll gjorde min far och Kastanjefröken sällskap in i den eviga årstiden. Men jag tror inte det var till hösten. Jag är övertygad om att båda gick en ny och evig vår till mötes.

 4. Göran, så usigelig trist å høre at din far har gått bort. Det varmer meg at du ville dele dette med oss, og det varmer at min lille konkurranse kunne gi deg inspirasjon til en fotosesjon med din far.
  Bildet og historien til det var vakkert og betydningsfullt.

  Jeg tror også som deg at han gikk videre til en ny vår, og håper du kan finne trøst i det. Varme tanker fra meg til deg og dine.

 5. Gratulerer så mye til vinnerne! Og til de andre også.

  Fin konkurranse. Bra tiltak. Mange flotte vinnerkandidater.

  Takker for tipset ditt angående facebook og skattelistene. Jeg har nå vært inne og lagt inn sperrene… 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her