Utelykt med høststemning

ute-lykt-høstDe av dere som har fulgt bloggen min en stund husker kanskje gullfiskbolle-stearinlys-lykta? Vel, nå er kveldene atter mørke og den er fisket frem fra skapet. Og for å hedre høsten har den fått seg noen høstblader som dekor.

Det å ha kubbelys brennende ute er virkelig stemningsskapende. De senere årene har jeg sett flere og flere utelykter i handel, men de er ofte dyre, og kanskje du har noe fint i skapet som kan gjenbrukes?

Bladene på bildene er fra jorbærplante, osp, gullbusk, sibirkornell, hosta, lønn og rips.
høst-blader

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Kjempesmart Anne, og gjenbruk er vi så glad i de fleste av oss, fornuftig, penge og miljøbesparende ikke minst.

  Trenger du tips til hengelykter i glass, tar du norgesglass, legger vekk det lille glaslokket, stikker tre hull i sett skrulokket av metall, tre ståltråd eller hyssing, og vips, du har en hengende glasslykt også!!

 2. aha, så smart å bruke metallringen til oppheng! Jeg har tidligere tvinnet til i ståltråd, men dette hørtes jo mye mer stabilt og stilig ut 🙂 Takk for tipset Anne 🙂

 3. Så nydelige farger:)
  De er jo rett og slett til å bli glad av!

  God ide å sette lys i annet enn de lyktene som er å få kjøpt. Jeg pleier å bruke alle mulige slags glass, noen gullfiskbolle har jeg ikke, men en gammel og litt ødelagt salatbolle kan også brukes.

 4. Alltid hyggelig å få sånn skryt altså 😀 *thihi*

  Jeg har også hatt andre glass ute med lys i tidligere, får vel titte litt i skapene etter syltetøyglass, også har jeg noen digre cognacglass fra IKEA som har blitt redusert til telys-i-utepotter holdere.

 5. Flott da! Kanskje dra fram gullfiskbollen min jeg og. Men den er så svær..
  Og flott frøken under her! Jeg rakk ikke være med denne gangen, enda jeg stortrives på høsten. Måtte bli ferdig med 12 bilder som ble sendt på mandag. Puhh.
  Får satse på neste gang!

  🙂

 6. Gullfiskbollen er egentlig en vase, og blir også brukt som salat eller potetgullbolle, men det er som lykt at den virkelig kommer til nytte 🙂 Det blåser ikke ned i den, så selv i ganske guffent utevær så holder lyset seg fint.

  Kathrine, det er fremdeles mulig å delta, påmeldingen er åpen ut dagen 🙂

 7. Skikkelig stemningsfullt er det. Må innrømme at jeg allerede har funnet fram det meste av glassvaser og boller og satt lys i dem. Både inne og ute. Å gjøre det koselig rundt oss når høstmørket tar over, gjør overgangen til vinter mye bedre. Ideen med bladene tar jeg imot med takk, Det var prikken over i-en.

 8. Smart og vakker dekorasjon! Her har det regnet nesten hele tiden siden august så jeg blir ikke særlig inspirert til å hverken rydde eller pynte ute. Men hang ihvertfall opp min første fuglemater i dag, så får jeg se om jeg kan klare å lokke fuglene til hagen i år. Får kanskje la valpen rase rundt i hagen og jage nabokatten ut av hagen?!

 9. Å, så fine farger, fikk lyst å dekke eit bord og be inn gjester. pynte med lys ute og inne. vi kan lage det veldig koselig. BERGEN er ein kjempekoselig by. Får liksom ikkje nok av den.Takk for hyggelig kommentar, det gjer meg så glad.

 10. September og oktober har vært så eksemplariske at det har vært lite både regn og vinduling, sol har vi også hatt 🙂 Men kveldene er mørke ja, og det lyser veldig opp helt inn i sjela å ha en liten lykt ute 🙂

  Fugleforing ja, hm, må få på plass høsten/vinterens superplan snart…

 11. For en vakker dekorasjon, denne ideen tar jeg til meg. Tusen takk, du er så flink 🙂 Fordelen med denne årstiden er at det er stearinlystid. Levende lys er jo sååå koselig! Og som du sier; de lyser opp og varmer sjelen. Å sette levende lys ute i lykter eller glass som kan sees innefra er stemingsfullt. De speiler seg så fint gjennom vinduet. Et lys ved inngangsdøren gjør det ekstra koselig å gå ut eller inn.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her