Dagens bukett fra hagen :)

ringblomstbukettJeg har i høst blitt forelsket i ringblomst. Og det er ikke fancy-ringblomst fra utenlands frøpakke, neida, dette er helt vanlig ringblomst, som har sådd seg selv! Skikkelig moseplass-ringblomst, som gjennom noen generasjoner trolig har utviklet de perfekte genene for å trives på akkurat den plassen 😉

Den begynte ikke å blomstre før høsten var her, og har nå bare blitt finere og finere. Fortsatt like struttende grønn og full av liv, og verken frost eller snø ser ut til å sjenere stort.

Som dere ser på bildet under så forsetter den trauste røde rosen videre, den gir seg altså aldri! Den får ikke stell annet enn at jeg av og til vannet den i sommer, men det bryr den seg ikke om. Makan til evighetblomstring har jeg ikke sett, nå har den blomstret i ett siden forsommeren!
Ok, selve beddet er jo ikke så mye å rope hurra for, men hey, er det så nøye da?

Ellers er det små stemorsblomster her og der i beddene, de også selvsådde. Veldig koselige, og så så jeg en av de andre rosene hadde greid å lure frem en knopp, så hageåret er visst ikke helt over enda 😀
bed-i-november

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. Oj har du blomster enda – så herlig! Jeg er også veldig glad i ringblomster, de er utrolig vakre – orange er min superfavoritt 🙂 Og så egner de seg godt til makro 🙂 Kanskje jeg skal ta mot til meg neste vår med noen frøposer… Ha en fin helg!

 2. Javisst er her blomster 😀 Men, jeg glemte jo helt å si at jeg tror det er et poeng å så litt sent for å få blomstringen så sent. Til neste år har jeg planer om å så et knippe frosttålige sommerblomster på sommeren, slik at de først setter i gang å blomstre på høsten, håper det skal kunne gi flere gleder som denne 🙂

 3. Jeg sådde Ringblomsterfrø tidlig-tidlig i vår for jeg hadde hørt at de spirer jo ikke før de er klar uansett og så riktig. Og de vokste fort, blomstret mye, spredte seg og faktisk ennå har det vokst! Etter snøvær og tøvær – jeg dåner. Men jeg liker de, selv om de sprer seg ugress!

 4. Så trivelig, Anne! Jeg har også blomstrende ringblomster i hagen, jfr kollagen min fra heromdagen.
  Her i Sør-Norge er det vel egentlig ikke helt slutt på hagen før nyttårskulda setter inn, tror jeg.

 5. Jeg har også ringblomst i blomst fortsatt og det er så flott med disse fargene i det som ellers er mer og mer grått. En enkel plante som jeg er veldig glad i og som verdsettes mer år for år. 🙂

 6. Det er ganske utrolig hva de plantene er i stand til.. men jeg er litt bekymret fordi jeg har funnet trær i hagen som er i gang med å sprette igjen.. har ikke så stor fortsand på dette men spirene er ikke innkapslet som på hestekastansjen.. de er åpne.. greit nok har vi hatt mildvær og regn men, når både roser holder stand, trærne spretter og stokkrosene spirer som om våren.. da er det noe galt??? eller er det jeg som er gal :o))

  Ha en koselig 1.søndag i advent i allefall..
  klem her fra Danmark

 7. Så koselige bilder. Jeg synes også ringblomster er vakre. Dvs, her hos oss heter de Rigmorblomst, for svigermor hadde masse av dem, og hun het Rigmor. Så blomstene ble omdøpt av barnebarna.
  Den rosen din må trives veldig godt med akuurat det stellet du gir den!

 8. Hei!Ja det er morro når det er noe som blomstrer ennå.Jeg har også ringblomster like ved
  inngangsdøra.Koselig er det…
  Ha en fin adventstid!

 9. Hei alle sammen 🙂
  Kjempehyggelig å høre fra dere! Morsomt at så mange av dere har gode erfaringer med ringblomst også, de er virkelig små høstsoler 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her