Flaggspettungdomen nå til dags…

hakkespett-hull
Det er bare å innse det, noen av mine leieboere fostret i sommer opp små vandaler og pøbelbarn. Her har tydeligvis oppdragelsen sviktet….
Bildene er fra i sommer og viser en ung flaggspett på skattejakt, lurer på hva televerket synes om sånt 😉

Og husk å stemme på Frøken Hagegjest!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Ein i familien grønnspett dreiv med noko liknande her hos oss, men ein morgon låg det grønnspettrester på plenen hos oss….. Kanskje katten kan forsvara handlinga si med at han var leigd inn av televerket ?

 2. Fine og morsomme bilder! Og akkurat i dag hadde jeg også besøk av en flaggspett i hagen, for første gang i høst. Den så litt pjuskete ut og mangla rød flekk i nakken, så det var sikkert en årsunge.

 3. Godt hjernen deres flyter i væske.. tenk å renne nasagrevet i en tørr trestokk så flisene fyker uten å bli huggern.. Vi trodde lenge at vi hadde bankeånder i heimen, men så var det flaggspetten som satt i stolpen og hakka, og lyden forplanta seg gjennom ledningen og inn i huset.. 😉

 4. Ja, man må jo la seg imponere over designet. Helt utrolig hva naturen får til, hode som tåler sånn påkjenning!

  Prunella, Her er det ikke ringeklokke, og jeg har trent opp besøkende til å banke litt hardt og urytmisk på, ellers tror jeg de er flaggspetten..

  Tone, hunnen har ikke nakkelapp så det kan ha vært en hunne i stedet (=flaggspetbarn til våren 😀 ) Jeg veit ikke om ungfuglene har annen mytingrate enn de store.

  Tullik, isj
  Det er en stoor fugl, imponerende katt! Men grønnspetten spiser gjerne på bakken, hvor den jo gjerne er enklere å få fatt i.

 5. Iflg. televerket så er det ikke vandalisme, men skadedyrbegrensning de driver med. Det betyr at stolpen er invadert med noe verre enn flaggspett først og uansett bør byttes. 😉
  Flotte bilder.

 6. Hei:)
  datt innom denne fine bloggen din i dag og ble jammen så glad.
  liker naturen og bildene dine og måten du kommenterer på:)
  kommer gjerne igjen!
  legger meg til som følger hos deg.
  fiolinehilsen

 7. smgj, godt poeng! Kanskje jeg skal fakturere televerket for fuglefor siden flaggspetten kan brukes både som indikator på problem og som skadedyrsbekjemper?

  Grete, så hyggelig å høre 🙂

  Hannebeate, takker 🙂 Det er virkelig mye fint på fuglefronten her, jeg lar meg stadig overraske, for jeg bor tross alt i Oslo og et stykke fra marka.

  Ingrids strikkeri, Dagen min er superduper faktisk! Varmer med slike gode ord 🙂

 8. smgj, godt poeng! Kanskje jeg skal fakturere televerket for fuglefor siden flaggspetten kan brukes både som indikator på problem og som skadedyrsbekjemper?

  Grete, så hyggelig å høre 🙂

  Hannebeate, takker 🙂 Det er virkelig mye fint på fuglefronten her, jeg lar meg stadig overraske, for jeg bor tross alt i Oslo og et stykke fra marka.

  Ingrids strikkeri, Dagen min er superduper faktisk! Varmer med slike gode ord 🙂

 9. Artig. 😀

  Her har jeg år etter år hatt en flaggspett (jeg vet ikke om det er den samme, men innbiller meg i alle fall det ;)) som på våren og sommeren dag ut og dag inn hakker på et jernskilt på den ene telestolpen her oppe. Imponerende nok gir den aldri opp. 😀

 10. Artig. 😀

  Her har jeg år etter år hatt en flaggspett (jeg vet ikke om det er den samme, men innbiller meg i alle fall det ;)) som på våren og sommeren dag ut og dag inn hakker på et jernskilt på den ene telestolpen her oppe. Imponerende nok gir den aldri opp. 😀

 11. Øyvind, så vittig! Skal se han er musiker! *ler*

  Morten, joda, det er jo stregt tatt akkurat det samme. Og bor det småkryp der så.. Det som jeg synes er litt pussig er at de rett som det er banker i vei på husveggen, men trevirke er tydligvis trevirke.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her