O lykke, snille mennesker bringer skogen til meg :)

orekonglerSom semikjent så er jeg på ingen måte i form til å vandre i skogen. Men hva gjør vel det når skogen bringes til meg!
For noen uker siden viste kreative Gunda atter noen nydelige orekongler. Hun har blogget om orekongler flere ganger gjennom høsten, både grønne og tørre. Jeg kommenterte at jeg ønsket jeg hadde orekongler, og vopti så kom det en diger eske orekongler i posten! Hun og sønnen hennes hadde vært ute og plukket til meg 🙂 Vasen konglene står i på bildet her fikk jeg forresten fra Gunda i fjor, og haren må ha hoppet oppi esken når de var i skogen… 😉

Men det er jo ikke bare Gunda som er snill med meg. Mosen på bildet er i fra Vestlandet og en del av en større sending jeg fikk for noen uker siden. Supre svigerfar går lange turer i skogen og leter opp skogsgleder til meg, nydelige lav og mosearter jeg aldri har sett før, og morsomme bregner som inspirerer til å få på plass moseskogen vi stadig planlegger i hagen.

Både kongle og mosesendingene fikk meg helt i ekstase, jeg spretter rundt og gliser munnen ut av ledd når jeg får gavene i hus, og smiler i flere måneder etterpå ettersom jeg tar det i bruk. Jeg kunne gjerne få skogsgleder som julegave jeg 🙂

Jeg liker så godt å pynte inne om vinteren med mose og kongler, så jeg er utrolig taknemmlig for disse gavene. Jeg har tidligere fått  gran og furukongler, og min snille mor har lovet å finne lerkekongler til meg, så nå kan vinter og jul komme, jeg er klar! Her skal det pyntes med kongler både i naturell og bearbeidet 😀

Apropo å pynte, liker du å lage juletrepynt? Lyst til å være med på et fint prosjekt? Sjekk ut Line Cathrins prosjekt Pyntedilla.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Kjære Anne!

  Kommer aldri til å glemme deg for den utrolige jobben du hjalp meg med ang. bloggen min i høst. Har desverre ikke fått takket deg slik jeg ønsker, for det er helt uerstattelig det du gjorde for meg, for bloggen hadde ligget død om du ikke var min reddende engel.

  Den lille overaskelsen jeg hadde pakket inn til deg med kort på, ble desverre liggende igjen i bilen – da min mann skulle være så snill å sende en liten ting for meg, til deg. Men som en kjent sak er så glemmer mannfolk sånne ting lett…Inntil her en dag jeg så i dashbordet i bilen, at den lå der enda..:0(

  han ble selvfølgelig lei seg han og – det var jo ikke meningen at den skulle gå i glemmeboka – men hastverk er lastverk..

  Men alikevel gir jeg ikke opp:0) Prøver igjen jeg – men lappen med adressen din på fant jeg ikke, så håper du kan gi meg den.

  God førjulstid.

  Stor klem heidi-anitha
  White vintage

 2. Får ikke sett kandidatene til Frøken Hagegjest. Og skjønner nå hvor kjekt jeg syns det er med den konkurransen 🙂
  Du får vel orden på det etterhvert, så jeg kan klikke meg inn siden.
  Lykke til til de som er med!

 3. Hei Anne det var kjempe gøy å plukke kongler til deg siden du ikke du kan gjøre det selv jeg plukket litt i friminuttet også og puttet i en pose. Den harepusen passet perfekt til deg siden du er så glad til å hoppe:D
  Kos deg med konglene!

 4. Det skulle da bare mangle at det ramla inn en norgespakke etter all den gode datahjelpen du har gitt meg både ifjor og iår, enda kunne jeg vel ha sendt en pakke el to ;0)

  Du ble glad og lille Petter ble glad for å kunne hjelpe noen, han er blitt så flink til det og det ser ut som sykdomen er godt for noe 😉 En tar seg tid til å rusle og snakke om naturen og andre mennesker som trenger hjelp.

  Den harepusen får du trøste deg med til ekkornet kommer tilbake fra camp ;)Hihi

 5. Hei Heidi-Anita, jeg sendte deg en epost. Men som jeg skrev opprinnelig sa så forventer jeg ikke noen mer en takk for blogghjelpen jeg tilbyr 🙂

  Nefertiti, du er fantastisk! Jeg tror nå at jeg sammen med deg og de andre som har meldt problemer har funnet ut av hva problemene med bloggen er. Så blir det jo å finne løsninger for å komme rundt problemene..

  Petter, du er en engel! Og det er Gunda også *klem*

 6. Det er jammen godt at mange stiller opp sånn at du kan få litt skog til huset ditt !! Er glad eg kjem meg ut, synest det er veldig kjekt å ta naturen inn no til jul spesielt. Set pris på kommentarane på bloggen min ! Tusen takk.

 7. 🙂
  Ikke nok med at jeg får tilsendt pakker med natur, jeg får jo daglig små doser via alle de fine bloggene 🙂 Herlige blogger som viser frem bilder fra skog og hage og parker og bymiljø. Jeg setter virkelig pris på å se flotte bilder av steder jeg selv ikke kommer meg akkurat nå 😀

 8. er det bare ikke fantastisk med så mange flotte jenter der ute!!! jeg er i allefall overveldet over hjelsomheten!!!

  Pletter i luften.. vel jeg er ikke det minste overrasket.. ALT kan tydeligvis stå ute her..
  nå for tiden plantes det hekker, busker, løker og knoller over en lav sko.. for en tromsøværing virker dette som hull i hue.. men.. nå som stokkrosefrøene jeg plantet for ca. 3 uker siden spirer.. ja da kan alt gå ann :o))

  Har fortsatt min Camelia stående.. våger ikke ta den inn.. er redd jeg kommer til å glemme den på låven.. den er nemlig full av knopper.. helt villt!!!

  Ha en herlig dag.. her øser det ned som vanlig! ;((

 9. er det bare ikke fantastisk med så mange flotte jenter der ute!!! jeg er i allefall overveldet over hjelsomheten!!!

  Pletter i luften.. vel jeg er ikke det minste overrasket.. ALT kan tydeligvis stå ute her..
  nå for tiden plantes det hekker, busker, løker og knoller over en lav sko.. for en tromsøværing virker dette som hull i hue.. men.. nå som stokkrosefrøene jeg plantet for ca. 3 uker siden spirer.. ja da kan alt gå ann :o))

  Har fortsatt min Camelia stående.. våger ikke ta den inn.. er redd jeg kommer til å glemme den på låven.. den er nemlig full av knopper.. helt villt!!!

  Ha en herlig dag.. her øser det ned som vanlig! ;((

 10. Takk for hyggelig hilsen.
  Så koselig å få slike gaver sendt.
  Jeg kommer meg jo heller ikke rundt i skog og mark lengre. Det blir som regel utenfor stuedøren, men vi har jo mye skog her. Er enig med deg at det er deilig å se vakre blogger og bilder rundt om . Hos deg nyter jeg å lese om både fugler å planter, få gode råd og ideer.
  Du gjør en fantastisk jobb med bloggen din.
  Jeg lærer stadig noe nytt.
  Klem

 11. Dekorativt og veldig fint. 🙂
  Du er heldig.
  Og jeg er helt sikker på at du fortjener det.
  Du har hjulpet mange av oss med dataspørsmål,
  inkludert meg.
  Vi setter pris på deg, alle sammen!

  Og du, noen stjeler nesten alt, virker det som…. Slik som potetplanten din.
  Her på Sotra hadde noen gravd opp et prydkirsebærtre ved en skole og tatt det med seg.
  Det viste seg at det var skolens nærmeste nabo som hadde gjort det…
  Da er man det jeg vil kalle, dum! 😉
  Så JA, NOEN folk er rare… og uærlige!

 12. Dekorativt og veldig fint. 🙂
  Du er heldig.
  Og jeg er helt sikker på at du fortjener det.
  Du har hjulpet mange av oss med dataspørsmål,
  inkludert meg.
  Vi setter pris på deg, alle sammen!

  Og du, noen stjeler nesten alt, virker det som…. Slik som potetplanten din.
  Her på Sotra hadde noen gravd opp et prydkirsebærtre ved en skole og tatt det med seg.
  Det viste seg at det var skolens nærmeste nabo som hadde gjort det…
  Da er man det jeg vil kalle, dum! 😉
  Så JA, NOEN folk er rare… og uærlige!

 13. Så kjekt med sånne venner og familie som kommer på slikt. Og nå kom jeg på hva jeg skal ønske meg i bursdagsgave hos min pengelense studentsønn:) Det har vært stille fra min kant en stund i høst, når energien tar slutt orker jeg ikke engang å blogge. Men nå er jeg midt i B12 sprøytene og håper det skal hjelpe om litt. Hadde en fantastisk sommer i år med masse godt selskap og nydelig vær, og det er godt å ha med seg når tidene forandrer seg. Nå er jeg såpass at på en knallgod dag kan eg komme meg ut i naturen med bilen og på de andre leser jeg blogger fra sengen. Mye godt lesestoff og bilder å ta igjen ser eg. Men nå øyner vi vel alle et håp……….
  Nå skal jeg kose meg med resten av bloggen din:) Ha en riktig god natt og en fin helg:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her