Grønnspett – grønn og rød hakkespett

groennspettNy gjest i hagen i dag! Grønnspetten, picus viridis, kom på besøk. Jeg har sett den en gang før sånn i øyekroken, men denne gangen satt den en stund i «solnedgangstreet» og hakket frem mat.

Grønnspetten er en av de større hakkespettene, 33-36 cm lang. Den har mosegrønn rygg, rødt hode og lys mage/front og sorte tegninger rundt øyet. Den ligner litt på gråspetten, men er noe større og har mye større rødt felt på hodet.
Hannen og hunnen kan skilles fra hverandre ved at hannen har en rød strek ved øyet, mens hunnen er helt sort. Min hagegjest er en hunne 🙂

Grønnspetten er ganske vanlig fra Trøndelag og sørover, men den er sky og derfor ikke så ofte å se som sin kompis flaggspetten. Den spiser primært maur og sees gjerne på bakken.

Sangen, vel, jeg er noe i tvil om det kan kalles sang… Du kan selv høre her. Haggespetter er ikke sangfugler akkurat 😉

grønnspett-samling

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Så flott at du fikk fotografert den! Litt ergerlig når sjeldne gjester lurer seg unna før vi får tatt bilde.

  Å, ja.. vi vil ha spett-tunge-jakt! (Må dele opp ordet ellers ser det ut som vi vil ha spett-unge-jakt.. – og det vil vi ikke (annet enn med linsa.)
  Har hengt ut en fuglemater ala Karis.. Men ingen tunge i sikte enn så lenge.. Men det er bare å vente som seg hør og bør i denne søte adventstid. 🙂

 2. Hehe, tungejakt ja… jeg har hatt flaggspett nær innpå, men tungen har jeg ikke sett tror jeg, må nok granske bildene nøyere skjønner jeg..

  Jeg satt på telefonen med hjemmesykepleien når jeg så grønnspetten, så jeg ble jo helt i villrede. Kunne ikke godt legge på med damen som jeg hadde jobbet sånn med å få fatt i heller.. *ler* heldigvis så holdt den seg i treet en stund, så jeg rakk å avvikle samtalen, finne kamera, koble på telelinse og lirke opp vinduet. Den sitter ganske langt unna, så bildekvaliteten ble jo ikke allskens i dette gråværet, men godt nok 😉

 3. Heldig er du som fikk så mange fine bilder av en slik sjelden gjest.
  Riktig flott og stolt er den der den sitter og nyter utsikten under måltidet.
  Ha en fin kveld!

 4. Så fin den er! Flaks at du fikk bilde! Her er det kjedelig på fuglefronten… Kun kjøttmeis og grønnfink i hagen min,og de har jeg jo utallige bilder av 🙂 Skjønner ikke helt hvorfor bare de kommer…

 5. Stilig å få slik besøk. Her har svartspetten vært på besøk et par ganger. Den har gått på en gammel stuppe så flisen har «føket».
  Jeg har også en stor fasinasjon for fugler. Oppvokst med en bestemor som hadde en tamm kjøttmeis som het Krestian!!

 6. Tone, så morsomt å høre at jeg kan smitte deg 🙂 Og visst har jeg fin advent!

  Jorunn, ja, jeg var svært glad når jeg fikk tatt bildene, det er så utrolig irriterende når man endelig har funnet kamera og stilt seg opp, og så flyr fuglen…

  Hobbygåsa, vel, det er litt sånn om vinteren, litt kjedelig utvalg til tider, men plutselig oppdages du av en ny flokk, og vips spennende fine fugler å fotografere 😀 Her er det også mye det samme, så når grønnspetten dukket opp så 😀

  GundaM, flaggspett ekke så værst det heller da 😉

  Marte, hihi, jeg har spekulert på hvordan få fuglene tamme sånn at jeg kan skille de og gi de navn, men jeg har nok ikke tolmodighet..

 7. Grattis med nytt besøk, alltid en høydare det der, fører bok over besøkende i hagen vi da, hehe. Kanskje en gjestebok i treet hadde vært noe å vurdere 🙂

 8. Tone, så morsomt å høre at jeg kan smitte deg 🙂 Og visst har jeg fin advent!

  Jorunn, ja, jeg var svært glad når jeg fikk tatt bildene, det er så utrolig irriterende når man endelig har funnet kamera og stilt seg opp, og så flyr fuglen…

  Hobbygåsa, vel, det er litt sånn om vinteren, litt kjedelig utvalg til tider, men plutselig oppdages du av en ny flokk, og vips spennende fine fugler å fotografere 😀 Her er det også mye det samme, så når grønnspetten dukket opp så 😀

  GundaM, flaggspett ekke så værst det heller da 😉

  Marte, hihi, jeg har spekulert på hvordan få fuglene tamme sånn at jeg kan skille de og gi de navn, men jeg har nok ikke tolmodighet..

 9. Så koslig hilsen som lå å ventet på meg i bloggen i dag! Klart du kan bruke kransen min, det er bare hyggelig. Kransen er jo av kvister så egentlig er det jo naturmaterialer i bildet alikevel. Koslig blogg du har her, jeg skal titte innom med jevne mellomrom!

 10. Jeg hadde besøk av en grønnspett i går, en manne fugl. Første gang jeg så den. Utrolig flott. Stedet det er Kjerringvik.

 11. Hei,jeg har nå sitti her og filma og tatt bilder av en grønnspett,har ikke kunnet se vilket kjønn da jeg har filmetgjennom glaset. Dette har skjedd i dag 13/7 2019.
  Ha en god sommer MVH.Leif-Arne.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her