Mosefigurer (alternativ bruk av pepperkakeformer)

mose-trærTidligere i uken kom jeg over en kjempefin dekorasjonside hos Ramme alvor, som igjen hadde funnet ideen hos Modern Country, og ideen var rett og slett å bruke pepperkakeformer til å lage mosefigurer. Mulighetene og variasjonene rundt dette er store, for helt avhengig av hvilken mose man bruker så vil resultatet bli forskjellig både fordi mosen ser ulik ut, men også fordi mosen har svært ulik karakter/evne til å henge sammen.

Det er to måter å gjøre dette på.
* Den ene går ut på å stappe (våt) mose oppi former, tørke den (lav varme i stekovn), og om mosen er av det sammarbeidsvillige slaget så henger den sammen når du tar av forma (reinlav er en anbefalt sort).
* Den andre er å ta et flak mose, og så skjære ut slik som du lager pepperkaker. (Her må jeg tilstå at jeg ikke helt lykkes med å kutte tykk mose med pepperkakeformer, så jeg klipper rundt). Også tørke.

Jeg har prøvd meg frem med noen ulike slag mose, og de to tidligere nevnte bloggerene hadde også sine varianter, så alt i alt så håper jeg at dette kunne inspirere flere til moseorgier 😉
Jeg planlegger å ha en liten mosetreskog (i formene, det ble så fint), også forsker jeg på mose egnet til å lage mosehjerter som kan henges opp, eller legges i dekorasjoner.

Liker du å pynte med matrealer fra naturen? Del dine dekorasjoner med oss da vel!

mose-hjerter

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Så lurt!! Mose er et fin martiale og for oss som bor slikt til er det billig og koselig å samle 🙂 Funker det å henge opp hjerter av mose? De detter ikke fra hverandre? Skal bli spennende å se resultatet hvertfall!

  Jo og takk for at du la meg til hageblogglista di. Har ikke fått somlet meg til å si ifra 😛

  tuddelu 😉

 2. Noe så genialt 🙂 alltid morsomt å se noe nytt og kreativt som en kan gjøre 🙂 det eneste en mangler er tid faktisk. År etter år sier jeg til meg selv at jeg skal begynne mye tidligere, men så gjelder det å komme i stemning også da vet du, men disse var jo bde enkle og fine. Ingenting er som naturens egne materialer du vet 🙂

 3. Jeg ser at jeg kan henge opp noen av mosehjertene, men det kommer helt ann på hvilken moseslag man bruker. Den blir jo svært lett når den har tørket, så om den bare henger sammen så tåler den godt å henge.
  Det som er mer problematisk er at mosen jo ofte er litt rufsete av karakter, så det er litt eksperimentering på gang her omkring hvilken former som gir fint resultat uten formen på. I formen så er jo alt superlekkert 😀

  Her moses det dessverre alt for lite, så jeg ble sprettglad når jeg fant denne ideen. Håper jeg snart får energi til å orge i hagen slik at jeg kan få laget til moseskogen min, enn så lenge så koser jeg meg med de litt mindre prosjektene 😉

  Og takk til alle for hyggelige kommentarer 🙂

 4. Du er plukket ut til å få litt oppmerksomhet fordi du har en fin blogg med vakre bilder.
  Du har også en blogg jeg ofte besøker 🙂

  Guri Malla for en morsom ide med mose i pepperkakeformer.
  Det skal jeg prøve meg på.
  Takk for ideen.

  Ønsker deg en fin advents tid.
  Klem fra Rigmor –*Seascape*–

 5. HEI!
  Kjempefin ide!
  Angre litt for at jeg ikke tok med reinlav fra fjellet i høst!
  Tipset tar jeg i alle fall med!
  Ha en fin helg!:)
  Klem fra Jorunn

 6. Du er plukket ut til å få litt oppmerksomhet fordi du har en fin blogg med vakre bilder.
  Du har også en blogg jeg ofte besøker 🙂

  Guri Malla for en morsom ide med mose i pepperkakeformer.
  Det skal jeg prøve meg på.
  Takk for ideen.

  Ønsker deg en fin advents tid.
  Klem fra Rigmor –*Seascape*–

 7. Rigmor, tusen takk for utmerkelsen 🙂

  Allemannalle, takk for de hyggelige kommentarene 🙂

  Britt Eva, flott! Takk for at jeg får låne 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips