Islyktform – superenkelt å fryse små kunstverk

Jeg har nylig etter årevis med lengsel fått islyktform i hus, en plastikkform som jeg kan helle vann i og sette ut eller i fryser. Man kan godt lage islykter ved å bruke to bøtter i hverandre, men dette er enklere, og går mye raskere ettersom formen lager ganske tynne lyktvegger.

Jeg kjøpte min form i fra produsenten i Sverige, og når den var vel i hus og testet ut så sendte jeg en tipsmail til Gro som driver nettbutikken I Gros hage. Men Gro hadde allerede fått tips hun, og hadde forlengst bestilt lykter, som nå er lagt ut til salg i butikken. Ja, nå kan dere altså gjennom norsk butikk kjøpe dere slik form som jeg har brukt til å lage disse lyktene her, og lyktene jeg viste frem bloggbursdagsinnlegget. (Dere svenske lesere anbefaler jeg å bestille via den svenske produsenten)

Formen er enkel å bruke. Du heller vann i, lar det fryse, lar formen stå inne i 20 minutter og snur den så opp ned og lykten sklir ut (av og til må den hjelpes med litt lunkent vann på utsiden). Du kan ha i bare vann og få klare lykter, eller du kan dytte diverse blomster og grener og nyper og kongler og plastleker nedi og slik få dekorerte og høyst personlige lykter, dekoren kan festes til innerveggen med klar tape. Noe som virkelig blir fint er å bruke en mønstret serviett, for den skinner lyset så pent gjennom.
Lyktene kan stå ute, eller inne på ett fat, og kan også brukes som vinkjøler 🙂

Vinnere av bloggbursdagsutloddningen ble Audun og Skoglids. Tusen takk for alle bursdagshilsner alle sammen!

Og husk, du kan fremdeles stemme på Frøken Frost 2010 innledende runde i noen timer til, finalistene blir klare i kveld, og det er på ingen måte avgjort hvem disse blir.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. pst, den første lykten er laget med et innpakkingspapir jeg fikk i en gave fra en blogger jeg hadde hjulpet med bloggoppsett. Utrolig fint papir som jeg ikke hadde hjerte til å kaste, og som ble skikkeig fint innfryst i lykten 😀
  Men ettersom den kom i julekjøret så ble navnet på bloggen (og en annen blogggavegiver) rota vekk før jeg fikk takket… så nå gremmes jeg rett som det er over at jeg ikke har takket for meg, og håper at om du er en av de to som sendte meg noe i desember gir meg et lite pling så jeg kan få takket skikkelig!

 2. Det var noen annet ja enn å bruke bøtter og andre diverse duppedingser som jeg har gjort for å få laget meg islykter. Det gikk jo greit det også, men dette så da myyye enklere ut.

  Så jeg har allerede vært inne i Gros hage og bestilt meg en form. Nå skal der jammen meg lages lykter!!!…så lenge frosten forsatt er her da:)

  Takk for tipset!
  Klem Anita

 3. Du er blitt rene islykteksperten! Nydelige var de alle sammen. Må også rose deg for å være så flink å samle folk til felles innsats med disse konkurransene dine:o)
  Ønsker deg en flott kveld.
  Klem fra Solveig

 4. Bare hyggelig Britt Åse, skulle akkurat til å gå og tipse deg direkte 🙂

  Så artig å høre at du og Anita har bestilt da, håper dere blogger lyktene deres fremover, så jeg kan få inspirasjon 😀 Det er jo utrolig mye man kan finne på om man vil, og jeg har jo akkurat kommet i gang så her står ideene i kø (og ikke alt blir like fint heller, hehe, primulablomstene var ikke sååå fine alle sammen, noen ser litt råtne ut…)

 5. Hei

  Jeg kom ikke inn og fikk sett på alle kandidatene, men de som ligger på fremsiden hos deg ser jeg jo. Utrolig flotte bilder. Har store problemer med å velge mellom rose, bjørk og tulipa.

  Men etter å ha gått noen runder med meg selv, tror jeg at jeg har landet på Frøken Bjørk med følge.
  Har du noen mulighet til å få registrere stemmen min for meg?

  🙂

 6. Hei

  Jeg kom ikke inn og fikk sett på alle kandidatene, men de som ligger på fremsiden hos deg ser jeg jo. Utrolig flotte bilder. Har store problemer med å velge mellom rose, bjørk og tulipa.

  Men etter å ha gått noen runder med meg selv, tror jeg at jeg har landet på Frøken Bjørk med følge.
  Har du noen mulighet til å få registrere stemmen min for meg?

  🙂

 7. Rett og slett utrolig nydelig;)
  Ja dette skal jeg bruke når barnebarnet mitt blir 1 år.
  det blir flott å ønske velkommen
  med slike lyslykter;)
  Takk for flotte ideer;)
  Ha en knallkos og kreativ helg;)
  hilsen Ingrid

 8. 🙂 den er grei Nefertiti. Jeg må få ordna opp i stemmeproblemet ditt snart, men jeg har ikke funnet en avstemningsdignst som funker bedre enn denne (denne har sånn kjekk ting som gjør det mye værre å jukse og stemme på flere).

  Ingrid og Anne, hyggelig å høre, og gooood helg til dere begge 😀

 9. For en herlig blogg.
  Var her inne tidlig i januar og så på alle vinterbildene.
  Jeg ble så inspirert over bildene at jeg måtte ut og ta noen bilder hjemme hos meg selv midt på natten.
  http://lykkefund.wordpress.com

  Og de lyktene er helt nydelige. Vakkert synes jeg :-)))

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her