Isskåler, hvit duk, og dårlig bordmanerer på foringsplassen


Jeg moret meg med å lage isskåler i forrige uke, og disse ble så tatt i bruk som ektra foringsplass. Det så jo riktig pent og prydelig ut før jeg la meg, med en rødstrupe som nøt et bedre måltid i solnedgangen.
Og så når jeg sto opp ble jeg møtt av dette… Svarttrosten sitter nå og later som ingenting, men jeg veit nok at det var den som var skyldig i alt rotet, tullingen. Det er jo med vilje kun solsikker i solsikkeskåla, men på skattejakt skal man visst gå uansett, og er det virkelig nødvendig å sitte på en skål og drite i en annen?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

29 KOMMENTARER

 1. Og det «verste» er jo at det er en dame!
  Godt å høre at det ikke bare er meg som synes dette er litt utidig oppførsel av gjestene… 😉

 2. Så morro å lage skåler til småfuglene av is.:-) jeg har bare laget lykter..men vi har så mye småfugler her om dagen…de har tittet frem igjen..når det var så kaldt så vi ingen…Nå har vi fått en litt større fulg her som vi ikke riktig vet hva er..eller som vi kan huske å ha sett i hagen før..så nå er det bestilt fuglebok på biblioteket…sitter i kjøkkenevinduet og tar litt bilder, men jeg er for langt unna, eller har for dårlig objektiv.:-)

  Herlige bilder du har tatt, igjen.:-))

 3. Så artig innlegg! Og det var noen nydelige skåler! Jeg har også noen svarttroster i hagen, men de har faktisk tatt på seg rollen som «ryddehjelp». Meisene og de andre sitter og spiser frö, nötter og meiseboller og söler som bare den. Nötteskriken (heter den det på norsk tro? jeg laget en «egen» oversettelse av det svenske navnet) og svarttrosten sitter nedenfor og spiser rester:-) Du er utrolig flink til å ta bilder av fugler forresten – det får ikke jeg til:-(

 4. Hm… jeg veit ikke helt om jeg støtter den type oppdragelse Smgj, positiv reinforcement er nok mere meg 😉

  Gry, frem til du får bok så anbefaler jeg deg å titte inn på denne siden: http://www.miljolare.no/aktiviteter/land/natur/ln9/arter.php Der finner du grei oversikt over noen av de vanligeste fuglene.

  Nora, heter nøtteskrike på norsk, så du traff godt 🙂
  Takk for bildeskryt, disse er faktisk tatt fra sofakroken, tro det eller ei 😀 dette er altså min daglige utsikt 😀

 5. Så fantastisk bra ide! mÅ PRØVE MEG PÅ NOE SLIKT!!!
  Til helgen skal vi på hytta igjen, og jeg er spent på om noen har besøkt fuglematen siden vi var der i julen… har jo kjøpt en 20 kilos sekk, så….
  HIlde

 6. Jeg har tenkt å lage fuglemat sammen med jentungen en dag for å glede småfuglene vi har i trærne her 🙂

  Jeg har funnet så mange nyttige og kreative tips her inne på bloggen din. derfor vil jeg gjerne sende en award videre til deg 🙂 Den ligger på bloggen min om du vil ha den?!

  🙂 Ann K

 7. Hehe ja det er det man har igjen – ingen takknemlighet 🙂 Så utrolig vakkert det første bildet er Anne! Men de har visst ingen manerer disse vennene våre, der er det ingen som bruker kun ene hånden til å spise 🙂

 8. De var stilige de skålene!!
  De e rnoen skikkelige griser disse søte små med fjær på!! Det ser ikke ut på altanen, men det får jeg ta når snøen smelter. Ha en fin kveld:)

 9. Så smart med de skålene! Den ideen tror jeg at jeg vil kopiere, men kanskje med litt større avstand mellom skålene for jeg tror ikke fuglene har noe særlig bedre manerer her:)

 10. 🙂 så hyggelige tilbakemeldinger, takk alle sammen 🙂

  Sånne skåler er superenkelt å få til, (en større skål og en mindre skål, vann mellom og noe tungt eller en tapebit over det hele) og om man vil så kan man jo fryse inn ting, eller la de være blanke. Jeg tror jeg skal lage noen nye som ikke har så mye fugleavføring på seg, for de er altså ikke så greie å vaske disse…

  og større avstand er definitivt lurt…

  Tusen takk for utmerking Ann Kristine 🙂

 11. Hm… jeg veit ikke helt om jeg støtter den type oppdragelse Smgj, positiv reinforcement er nok mere meg 😉

  Gry, frem til du får bok så anbefaler jeg deg å titte inn på denne siden: http://www.miljolare.no/aktivi… Der finner du grei oversikt over noen av de vanligeste fuglene.

  Nora, heter nøtteskrike på norsk, så du traff godt 🙂
  Takk for bildeskryt, disse er faktisk tatt fra sofakroken, tro det eller ei 😀 dette er altså min daglige utsikt 😀

 12. Hehe, har du sett, det er respektløs å spise fra en og bloppe i en annen, du må nok sette større avstand på dem. Eller sette opp et skilt som forteller at slikt gjør man ikke her i hagen… Men snakker om bortskjemte fugler som får maten servert i skåler av is. Herlig 🙂

 13. For et blinkskudd og så morsomt med de skålene:)

  Kommer nok til å surre mye rundt i hagebloggene her etterhvert nå som våren nærmer seg. Må planlegge mye i hagen og oppdaga først idag alle disse hagebloggene:)

 14. Hei hei.

  Har prøvd meg på din 3 kolonner. Det gikk ikke bra i det hele tatt. På siden utad ses kolonnen på høyre siden men om jeg vil redigere er den på venstre?? Vet du hva jeg har gjort? Jeg har nemlig ikke peil…ho ho ho..

  Jeg prøver, feiler og prøver igjen….men…

  Hadde lyst på en siden til med små bilder skjønner du.
  Har du noen råd og tips?

 15. Hei hei.

  Har prøvd meg på din 3 kolonner. Det gikk ikke bra i det hele tatt. På siden utad ses kolonnen på høyre siden men om jeg vil redigere er den på venstre?? Vet du hva jeg har gjort? Jeg har nemlig ikke peil…ho ho ho..

  Jeg prøver, feiler og prøver igjen….men…

  Hadde lyst på en siden til med små bilder skjønner du.
  Har du noen råd og tips?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her