Presentasjon av kandidatene til Frøken Frost 2010

Her er årets kandidater til Frøken Frost! Herlige vakre og inspirerende bilder og tekst som viser noe av alt det vakre som vinteren har å by på. Du kan nå være med og stemme frem dine favoritter. Det ligger en avstemning nederst i denne posten og der kan du merke av for så mange som du selv ønsker, så ikke bekymre deg for å prøve å velge kun en favoritt denne runden.

Takk til alle som deltar! Til sammen viser dere frem 43 fantastiske og høyst forskjellige fasinasjoner.
Alle bilder og tekst her er hentet fra de respektive bloggene, klikk dere gjerne videre for å se mer fra de ulike deltagerene.

Frøken Frostknute fra Moro med kamera
Knute på tråden! Mitt bidrag til Frøken Frost hos Moseplassen

Frøken Svibelfrost fra Mitt uterom
Det er første gangen jeg deltar på en av konkurransene som Anne har utlyset. Men jeg har følgt med på tidligere konkurranser, og det har vært mange kjempeflotte bilder som har bidratt.
Mitt bidrag er bilde av en frossen svibel. Den er plantet sammen med flere andre svibler i et sinkfat som jeg har stående ved inngangspartiet. Men i denne frosten har plantene slitt litt…. Sviblene er pinn stive…. Men på grunn av denne frosten har de vært fine helt siden lille, lille julaften….:-)

Frøken Frostslør fra Nenna
Vakkert vinterbilde tatt fra Myrefjell nov-08.
Frostsløret som ligger nede i
Målselvdalen gir dette bildet flotte
kontraster og en herlig
vinterstemning.
Norsk natur på sitt beste.

Frøken Vinterhjerte fra Jorunns hage og hobby
Her er mitt bidrag «FrøkenVinterhjerte»
På en vandring i hagen syntes jeg Eføyen i vinterdrakt passer til å stille som kandidat fra meg!

The twinkle of winther fra Unika Foto
I love the reflection the sun make in the snow.

Herr Froskeprins fra Mias hageliv
Liten og ensam sitter han og lurer på hvor alle de andre froskene ble av. Noen, meg.., glemte han ute i snøen. Nå får han sitte der og fryse, venter på våren, stakker..

En frostengel i ortagarden fra Timian & Akeleja
Min betongängel fick jag i födelsedagspresent i år av min man, efter lite lobbyarbete… 😉 Jag älskar änglar och har en hel samling inomhus, och nu börjar de även sprida sig till trädgården. Ängeln sitter och vaktar min lilla örtagård med sin lykta, som nu på vintern är isfylld. Visst ser det lite kallt ut, han har ju inga kläder på sig… Men är man en trädgårdsängel så är man!

Frøken Blueberry fra Lailas lille rede
Mitt bidrag blir vesle Frøken Blueberry.

Frostnattens Dronning fra Tulip
Mitt bidrag er naboens vakre hengebjørk, som i anledning konkurransen kalles «Frostnattens dronning.»

Frøken Frostrose fra Magnys lille krinkelkrok
Pyntekålet som ble fyllt med iskrystaller,
frøken FrostRose,
som stod i en krukke ved inngangspartiet i desember.
Nå er den borte…

Frøken Frostrøyk fra Sagt med hjertet
Minus 14 grader og måneskinn.
Året begynner så vakkert som det bare kan, her i Tromsø.
Det måtte jo bli tur i lysløypa i Tromsdalen.
God start på et sprekt og opplevelsesrikt år, spør du meg.

Syrin i frost fra Villmarkstausa
En syrin i frost, som venter på sol og varme

Fröken Istapp fra Mina trädgårdar
En vakker sommerdag klatret kaprifolen min opp i takrenna. Det kanskje var spennende å kaste seg ut derfra? Mon tro om hun angrer seg nå?

Iskrans og fakkelholder fra Jorunns blogg
Denne vinteren har lagd massse muligheter for å være kreativ på en annen måte enn ellers pga frost og snø ute. Etter at @AtelierKari utfordret «tvitrerne» til å lage iskrans, fikk jeg lyst til å lage iskrans eller fakkelholder som jeg gjorde når barna var små…og frysen var stor… Har ikke lagd det de siste årene pga manglende kulde ute, og kun fryseskap i huset. Men NÅ var muligheten der igjen pga mange minusgrader utendørs. Og jeg gikk i gang, men det tok sin tid før de frøs likevel, men i romjula var de klare for innvielse.
For å lage de har jeg tatt noen greiner med røde bær fra hagen, nyperoser og noen roseknupper. Så var det å fylle på med vann i en kjele og sette en liten boks i midten. På den måten ble en krans og en fakkelholder lagd.

Frk Snøhatt fra Malivas verden
Er det ikke vakkert ute? Nå er det bare å kle på seg å komme seg ut og nyte det hæææærlige været……og det nye kameraet mitt tror jeg er bra jeg:o)

Frøken IsKaldt fra Nefertitis samlinger
Man har vært flink og gått tur i det vakre vinterværet. På lørdag spente vi på oss skiene og gikk på isen for å leke, lage bål og grille pølser, og bli kald på bena. Da vi gikk hjem igjen var himmelen begynt å bli rød. Det var aldeles nydelig.

Frøken Frysepinn fra Troen og Haapet
På mine trakter sier vi «Frysepinne»
om mennesker (hunnkjønn?) som er kalde av seg
..Ja, noen (hunnkjønn?) er jo skapt slik;)
-Og dette er bokstavelig talt en (frk.)Frysepinne

Frøken Bjørk med følge fra Bilder fra Granhauglia
I anledning Moseplassens Frøken Frost konkurranse vil jeg her presentere den elegante Frøken Bjørk med sin galante kavaler. Ferdig pyntet til nyttårsball.

Frossen Geisha fra Maritas hage
Frøken Frossen Geisha – En kald Japanlykt (Physalis)

Frøken Tulipa fra Idas Corner
eg leker meg mye ute for tiden.
Lager iskunst…
Det er eventyrlig vakkert her på Sotra om dagene,
med snø og kalde, klare dager.
Stabil vinter, med andre ord,
og det liker jeg!
Frøken Tulipa er et av resultatene av min vinterlek.
En avblomstret tulipanbukett fikk nytt liv ute i kulden,
rammet inn i en isblokk.
Like vakkert som det fineste maleri…

Frøken Nyttårskveld fra Bestemor Drillo
Mitt bidrag vil jeg kalle frøken NYTTÅRSKVELD!
BIldet er tatt tidlig på Nyttårsaften i 20. minusgrader!
Jeg frøs bitterlig på hendene, men skulle prøve meg på å ta bilde av Herr månemann !
Jeg elsker månelys og ulven her i området bruker å komme med sine ytringer på slike kvelder, men denne kvelden var det stille. De hadde trolig respekt for høytiden !

Frøken Snøstjerne fra Tante Juls helårsblogg
Frøken Snøstjerne henger i epletreet mitt og gjør seg vakker. Hun elsker livet i det fri og nyter de kalde klare dagene og den høye blå himmelen. Hun er smertelig klar over at skjønnhet falmer, eller smelter for hennes vedkommende, men velger å se dette som motivasjon for å få mest mulig ut av livet. Mottoet hennes er «en fasade av is kan skjule et varmt hjerte».

Frøken Krystalina fra Vilt og Vakkert
Frøken Krystallina
Natures skiftende årstider har hver sin fantasiske måte å vise variasjon og skjønnhet på!
Flere krystallbelagte blomster er å finne på Moseplassen:

Bak deg en iskrans fra Atelier Kari
Nå som det er kaldt og kakebakingen er på hell, kan det være en ide å bake seg en iskrans for å pynte ved døra? God ide til sisteliten pynt!
Jeg har brukt en enkelt kakeform, fylt den med kaldt vann og satt den ut på trappa over natta. Så tok jeg den inn og skyldte forsiktig varmt vann på selve formen. Og så hadde jeg bakt meg en iskrans. Knøyt så et lisseband med sløyfe på til oppheng, deretter hadde jeg på noe sølvtråd og litt snø og hang den ved siden av døra.
Mange av dere har nok finere og mer effektfulle kakeformer enn jeg, da blir de sikkert finere. Dessuten kan en jo ha pynt som kongler eller julekuler i vannet som blir innefrosset. Husk bare at det ikke blir for mye pynt inni, for da brekker den vel lettere. Lykke til!

Sukkerklumpen fra Miamor in blogg
…min frøken frost har kost seg i jula med søte herr sukker…og han kaller henne sukkerklumpen..ikke rart hun rødmer der han stryker seg mot henne…og byr henne inn i et nytt år…før han smelter…

Frøken Lupi fra Lins blogg
Dette er Frøken Lupi. Hun bor i min hage. Der sprer hun seg villig over det hele, og dukker opp i plen, bedd og grusganger, og jeg lar det villig skje… 🙂
Hun er vakker, elegant, men også robust og tøff. Hun minner meg om mine aller første buketter som jeg gav til mamma. Hun er fortsatt en av mine favoritt blomster å plukke inn om sommern. Hun er utrolig flott å ta bilder av, særlig i regn, eller som her, i den første frosten!

Frøken Lucia nell`blu fra Turbolotte
Jeg har kalt henne Frøken Lucia nell`blu. Frøken Lucia i det blå.
Det er så kaldt her om dagen at det går an å lage islykter! Det er ikke ofte det holder seg slik over flere dager, så lykken var stor hos mor, da jeg faktisk fikk dette til. En vanelig bakebolle med en plastkopp i midten. To fulle plastflasker med Barbecuesauce som holdt den midtre nede. Herligheten måtte faktisk stå ute i nesten to dager før alt frøs. Litt varmt vann i midten og vips skvatt den ut. Ute står den nå og lyser på verandabordet med hvit duk av snø. (smulene på “duken” er det fuglene som har sørget for.)

Svaner i Frostrøyk fra Rita Litas blogg
Trolsk og magisk frostrøyk over Drøbaksundet,
bildet tok jeg i romjulen 09.
Dette nydelige svaneparet kom svømmende mot stranden da de så at jeg kom,
– de håpet nok at jeg hadde med litt mat!
Håper de ikke frøs!

Frk Gjenglemt fra Tankespinn og fargeklatter
Mitt bidrag til frk Frost konkurransen
Det måtte bli denne
Frk gjenglemt.
Fant den helt tilfeldig da solen tinte litt av snøen.

Vintersmykke fra Ararctics strawberries
Bildet heter «Vintersmykke» og viser to små frosne vanndråper ytterst på en tynn gren. Det svarte i bakgrunnen er gjerdet rundt Skien kirke. Jeg er veldig glad i dette bildet, og jeg har faktisk fått trykket opp kort med dette som forsidemotiv.
Her oppe er det kaldt for tida, men vi lar oss ikke skremme. I kveld skal vi på konsert, nyttårskonsert selvsagt. Det blir som en liten fredagskveld for meg. Til helga går nemlig mesteparten av tida med til å underholde andre sammen med Sissel 🙂

Frøken Gjennbruk fra Moseplassen
Frøken Gjennbruk er en islykt med innfryste lilla tulipaner. På den måten har jeg først glede av de inne, og når de så begynner å falle så får de forlenget liv ute 🙂 Denne er laget ved at jeg har satt en bøtte i en bøtte, og så stukket tulipaner ned i vannet og bunnet de sammen i en tipi slik at de hold seg på plass til de fikk frosset. Når jeg hadde fiklet bøttene fra hverandre så brukte jeg varmtvann for å få smeltet helt gjennom, og snudde hele greia rett vei opp/opp ned.

Kandidaten er som vanlig utelatt fra avstemningen

Frøken Havis fra Miriam Elisabeth
Dette er Frøken Havis. Hun ble foreviget i februar i fjor. Jeg var på fototur, noe jeg ofte er, ute ved sverdene i sten(Hafsrfjor). Jeg så hennes skjønnhet og bare måtte ta et bilder av henne. I mine øyne er hun kunst. For som Ralph Waldo Emerson en gang sa: Kunst er å skape skjønnhet.

Isklumpen fra Gunknitter
Eg ville bli med, men kva skulle eg bidra med? Ute, over alt bugna det av vakre fotomotiv. Det var berre å knipse i veg (det gjorde eg også). Men eg endte opp med noke menneskeskapt, ikkje akkurat isskulptur, som eg også hadde store ambisjoner om å lage, men noke litt enklare :
Vatn i ei skål. Eit blad frå ei Julestjerne. Lot Frøken Frost ta seg av resten ute på verandaen ei lita stund. Tina litt. Tok isklumpen ut av skåla og la den på snøen i sola !

Frøken Ippi fra GundaM – Playing around
Skal jeg være helt ærlig her nå så tror jeg faktisk frk Frost bor hjemme hos meg… Eller rettere sagt ved ovnen, oppe på puffen, på puta…. Der ligger frk Frost og drømmer om bedre dager, om mus og sommerfugler, ekle nabokatter og et bad i hagedammen….
Min frk Frost har ikke vært ute mere enn et par minutter tilsammen dette nye året, hun kan sitte litt i vinduskarmen og kikke på fuglene men det blir for kaldt der og…
Min frk frost ligger helst ved ovnen, oppe på puffen, på puta…

Fru Lyslykt fra Marios verden
Historien til fru Lyslykt er noen år nå. Jeg har samlet alle naboene til Solsnufest i ca 12 år.
Da er det lyslykter, bål, og gløgg som er det viktigste en mørk vinterkveld.
Jeg fikk i julepresang for 4 år siden denne formen til å lage islykter. Det blir ofte servietter som blir dekoren på lykta.
Naboene gleder seg til å få en lyslykt utenfor døren til jul etter endt Solsnufest.
Så da samler jeg servietter og prøver å lage personlige lyslykter til venner og naboer. Ca 20 minusgrader her nå. Jeg kan da lage 2 lykter til dagen.

Frøken Båtled fra Anitas hage i sør
Vi har hatt en både tidlig og rekordkald vinter her i Kristiansand i år. Det har resultert i at havet har frosset til helt ut til de nærmeste øyene. Det har vært så kaldt over en lang periode at de ikke har klart å holde båtleden åpen. Den hadde helt frosset til da vi var ute og gikk på isen. Mellom sundet går det rett ut til åpent hav, neste stopp er Danmark.

Frøken Snøkrystall fra Heimdal
Eg presenterer med dette frøken Snøkrystall! Ho er kledd i kvit tidlaus vinterdrakt påsydd små paljettar som reflekterer sollyset om dagen og måneskinet om natta.

Frøken Frossenkall fra Hos Gabrielsen
Jeg deltar med en skikkelig frossenkall:
Vi er vel alle enige om at it’s hard to be a nissemann. Særlig når frosten for alvor setter inn og lager frostrim i allerede kalde nissekinn. Brrrr …

Miss Brownie fra Twins hage
Tja, ikke vet jeg om det er en Miss eller Mr, men jeg velger nå å tro at dette er en liten frøken. Og den lille, brune frøkenen er foreviget på full fart over snøen rett ved hytteveggen på Gålå.

Iskrystaller fra Grethe Pauline Snøsen, sendt via mail
Ingenting er så vakkert som iskrystaller.

Frøken Islykt fra Stines Hverdag
Frøken Islykt er min kandidat til konkurransen Frøken Frost 2010. Hun var en gang en flott islykt som spredde et nydelig lys fra kubbelyset inni henne. Men så krøyp gradene oppover og dette er alt som er lgjen av henne.


Som en øy i frostens grep
fra Bedehuset

Åpenbaringen fra Thelma Louise
Bildet har jeg tatt av frosset vann/is på Huk i Oslo i januar 2009. Jeg syntes bildet har en vakker farge i flere blå nyanser mot det hvite og blanke. Med isen som har sprukket opp som en åpenbaring syntes jeg dette er et vakkert vinterbilde.

Yey, 42 flotte frostfryd, håper du både nikket gjennkjennende og fikk ny inspirasjon. Vinter er vakkert!

Avstemningen er nå stengt, og finalerunden er i gang. Resultatene av innledende runde vises når vinner er offentliggjort.

Avstemningen her er åpen for alle å delta i, den er delt inn i to runder, dette er innledende runde og her kan du stemme på så mange kandidater du ønsker, (men du kan kun stemme en gang så merk av for alle du ønsker å stemme på før du trykker stemmeknappen). Innledende runde er åpen frem til og med torsdag kl 20.00 Når jeg så har fått summet meg og telt stemmer og redigert ferdig så publiserer jeg finalistene som består av de 5-8 kandidatene som fikk flest stemmer i innledende runde. Finalerunden er åpen til og med søndag kl 22.00 Vinner publiseres i løpet av mandag.

Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er motatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.

Resultatene vil vises etter endelig kåring.

Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

PS: Jeg har naturligvis forsøkt å være så nøye jeg kan med navn og lenker, men om jeg har gjort noe feil så håper jeg at dere gir meg beskjed, det kan lett gå i surr for meg med så mange som skal inn. Jeg håper naturligvis også at dere sier i fra om jeg skulle ha glemt en kandidat… Ikke for at jeg tror jeg har glemt noen, men det kan jo skje.

Og til dere nye lesere som lurer. Frøken Frost er en av en serie konkurranser jeg kjører hvor poenget er å vise frem noe fint/spennende/interessant fra hagen. Det har frøkentema fordi litt av poenget er å gi tingene personlighet, sjel, karakter. Det passer ikke bestandig såå godt nå på vinter, men passer ekstra godt når temaet er en blomst. Også slipper jeg unna å kalle det Fineste Frost eller noe slikt… 😉
Dette er ikke en skjønnhetskonkurranse, mange av vinnerene vinner på ren sjarme.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

30 KOMMENTARER

 1. Heisann!
  Takk for koselig kommentar Anne!
  Nå har jeg stemt, falt pladask for en da jeg var inne og kikka litt her forrige uke!
  Så vittig… «Frøken Gjenglemt» hadde passa ypperlig som illustrasjon til ordtaket jeg valgte i Sitat-og ordtakstafetten! Mye bedre enn mitt eget… Men det fikk ikke min stemme nå likevel.

 2. Hei Anne.:-) Morro å se alle bildene presentert her.:-)

  ja enig med deg når det gjelder tulipaner, kan ikke få nok.:-) Godt forslag å tipse mannen, det er han som kom med de jeg har bilde av i innlegget mitt i dag.:-)

  Jeg må jo legge inn en stemme….ikke lett dette..eneste jeg vet er at jeg IKKE skal stemme på mitt eget bilde.:-)

  Ha en fin kveld.:-) Klem Gry

 3. Fann flere favoritter, og har stemt nå. 🙂
  Har permisjon fra sykehuset, og er hjemme for å stemme. Hehe. God uke ønskes deg! 🙂

 4. Veldig mange flotte kandidater! Det ble mer enn en favoritt denne gangen 😀
  Rakk ikke å bli med denne gangen, men skal være mer på hugget på neste konkurranse. Veldig gøy at du gjør dette, Anne!

 5. Hei Anne!
  Takk for hyggelig kommentar på min blogg!
  Så mange flotte kandidater; som jeg har sett gjennom flere ganger. Stemmer er avgitt!:)
  klem

 6. Artig med så mange forskjellige motiver! Men til slutt klarte jeg å velge en favoritt. Og selv glemte jeg helt å sende inn et bidrag. Ja,ja det får bli neste gang.
  Kjempefin konkurranse du lager, Anne!

 7. Da har jeg stemt. Ingen lett oppgave, for det var utrolig mange flotte bilder å velge mellom.
  Så grei du er som drar i gang. God klem til deg.

  Eirin
  😉

 8. Har stor glede av disse konkurransene dine, selv om jeg selv ikke alltid deltar:o)
  Så flink du er til å samle folk til å gjøre en felles innsats:o)
  Ønsker deg en flott kveld.
  Klem fra Solveig

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her