Småfuglene fryser på beina…

rødstrupe

Jeg ser til stadig at de søte små på foringsplassen trekker opp det ene benet, både rødstrupen som vist her, men også meisene. Ikke veit jeg om det er fordi de fryser på tærne, men usannsynlig er det vel ikke? Kanskje jeg burde strikke ullsokker? 😉 Noen som har passende mønster og ullbroderigarn?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Fine bilder. Jeg tror dessverre ikke ullsokker hjelper. Er forresten rødstrupen helårs hos deg? Her ser jeg den bare av og til om sommeren (de som unngår katten, vel og merke 🙁 ).

 2. hei.
  nydelige bilder du viser,
  å stakkars små fuglene nå om dagen,
  må huske å kjøpe meise bolle til dem.
  det er nok det beste vi kan gjøre for dem i kulda,sånn at de får litt fett på kroppen å blir isolert.
  hadde vært koselig med strikket sokker til dem da..
  klem fra sylvia

 3. Åh, så søt. Beklager lille fugl, jeg vet at du fryser, men søt er du.
  Her hos meg kommer ikke fuglene, kan det se ut som. Hva gjør jeg galt? Det henger mat lett tilgjengelig, men ingen gjester å snakke om. Restauranten er ny av året, og tilbyr bare solsikkefrø, kan det ha noe å si? 😉
  Alt godt fra Eirin

 4. Jeg husker ikke helt smgj, men tror ikke rødstrupen var her i fjor vinter, i år har jeg den fast her hver eneste dag, den har vel flytta inn tror jeg 🙂 Det er flere litt uvanlige fugler her for tiden, det er skikkelig stas, kjernebiter, dompapp og bjørkefink.Bjørkefinken burde definitivt ha flydd sin vei, men den har slått seg sammen med kjernebiterene for selskap, og så lenge den holder seg her hos meg så får den da i det minste mat nok, bare den greier kulda.

  Meiseboller/fett er det viktigeste akkurat nå ja Sylvia, det trengs mye energi for å holde varmen, og fett er det mest energigivende. Det er dog ikke alle fuglene som liker å spise meisebolle, så her går det litt av alt egentlig.
  Eirin, jeg veit ikke helt hvorfor noen får fugler og noen ikke. Det hjelper å mate fast over lang tid, jeg ser her at jeg gradvis får mer og mer besøk i hagen etter at jeg startet å fore for to år siden. Solsikker er også litt ensformig kost, så om du skaffer deg noen meiseboller (eller lager selv etter oppskriften min) så har fuglene mere å velge i. Også er det jo sånn at man bør henge maten slik til at fuglene føler seg trygge, ved busker/i trær er det beste.

  Turbolotte, thihi, vi får sette i gang produksjon. Helt seriøst så har jeg lurt på om jeg burde få laget varmebu til de små, men da synes nok mannen jeg begynte å bli litt… *ler* (hønemor?)

 5. Stakkeas små fuglene, de er så søte rødstrupen . Her er det en fem seks stykker , Jeg henger opp meiseboller
  og hjemmelaget blanding med mye fett. Merkelig nok så har de ikke rørt meisebollene på en stund.Iforingsautomaten blander jeg litt av vært . solsikke ,viltfrø og mye nøtter . ser ut som det faller i smak for det er tømt på et blunk.
  De blir i alle fall passet godt på. Får jo så mye glede igjen fra dem.

 6. Nydelige bilder! Jeg blir så imponert av alle som klarer å ta bilder av småfuglene for selv klarer jeg det ikke:-(. Stakkars små, de kan ikke ha det lett nå – men matlysten virker det ikke som at det er noe feil med ihvertfall. Meiseboller går med på löpende bånd og foringsautomaten må fylles på «i ett sett». Men så er det koselig å titte på de vakre fuglene også da. Og nå når det er snö ute så syns de jo bedre mot alt det hvite også.

 7. Så søt den er, flotte bilder Anne! Stakkars små, ja de fryser nok på bena, det skjønner jeg godt. Men noen strikkeoppskrift på dette har jeg desverre ikke 🙂 Du får legge ut varmeteppe til de, og skrive et skilt – «strømmen står på 5 minutter hver time mellom kl 8.00 og 18.00» 🙂

 8. Nydelig den rødstrupen var 🙂 bruker du stativ når du tar bildene eller?? for forsøker jeg også ja, men litt for sjelven kanskje… 🙁

 9. Det forundrer meg ikke, at det er det de gjør – fryser på tærne!! :/ Hehe, tenkte også på strikking av ullsokker til dem da jeg så overskriften her ;D I dag så jeg også en rødstrupe på foringsbrettet jeg har på balkongen her. Jeg ble SÅÅÅ glad!! 😀 Men uff å uff, så kaldt for de nå!! Går ikke én dag uten at jeg tenker på de små og store fuglene, og de 4-beinte og husløse i all denne kulda! Da er det en liten trøst at vi mater fuglene du! 🙂 Hva med ekornene dine nå da?

 10. hei.
  nydelige bilder du viser,
  å stakkars små fuglene nå om dagen,
  må huske å kjøpe meise bolle til dem.
  det er nok det beste vi kan gjøre for dem i kulda,sånn at de får litt fett på kroppen å blir isolert.
  hadde vært koselig med strikket sokker til dem da..
  klem fra sylvia

 11. Apropos varmebu – en kollega har en sånn taklampe ute over kjellerinngangen – en sånn som ser ut som en 8-kantet konfekteske… Den har mistet et glass, og fungerer som en varmebu for en kjøttmeis. Kollegaen min og kjøttmeisa er visstnok like skvettne begge to hver gang de møtes. 😆

 12. Trodde jeg hadde besøk av en enbeint meis her forleden, men så hadde den «bare» trukket den andre labben inntil seg en stund. Har ikke sett det før, så det er vel muligens pga kulda. Og ja! Varmebu er tingen.. Eller kanskje spenne opp noen ledninger med en liten varmeutvikling i?? Varmekabler for fugla! Det må da kunne gå an??

 13. Ja nå har de det tøft disse småtassene ! Rødstrupen fins ikke her om vinteren, jeg tror den kanskje holder til i » mildere klima»!!
  Forøvrig har ekornene kommet og om natta kommer Rådyrene på fuglebrettet, de eter også det som finnes der;) Ha en fin dag i morgen 😉 Klem!

 14. Hei Anne og takk for kommentar, ja det er frost som gjer at uttrykket blir slik. Nydeleg den rødstrupen og den blir sikkert glad for noko varmt på beina. Lykke til!

 15. Så fine bilder! Og jo, de fryser nå ja. Mange her sitter og med ett bein oppunder og varmer seg. To gråspurver sover i en ventil i gangen, der siver det ut litt varme. Har ikke hjerte til å legge over netting.
  Rødstrupen her er veldig glad i brødmat, men har ikke sett den på to-tre mnd nå. Håper den ikke ble kattemat..

  :))

 16. huff ja, de er ikke de eneste!!!

  men vi opplever noe rart her.. Alle fuglene untatt Solsort er borte vekk.. vi har hengt ut mat men de har ikke vært her siden uværet satte inn.. regner med de har søkt ly på låvene rundt om..

  Godt Nytt År forresten.. håper formen er god!! ikke bare, bare disse vintermånedene!!!

  Klem fra mæ

 17. Anne, kan du sende meg en e-post? Jeg skulle gjerne spurt deg om noe angående bildet ditt, men ikke i kommentarform 🙂

  Hilsen Marie i Fattighuset, nå med avisredaktørhatt …

 18. Det går egentlig ikke så mye mat her, men jeg har en liten fast klan av fugler som småspiser. Men såklart, da sammenligner jeg med hvor mye mat det gikk i høst da – glefsefuglene spiste jo fort en par liter solsikke om dagen..

  Så kjedelig at fuglene er vekke Bea, håper at de sitter og varmer seg i en låve, og snart kommer frem igjen.

  Jeg er dødsmisunnelig på alle som har ekorn på foringsplassen. Her har jeg jo ikke sett de på evigheter. *sukk* men rådyr kan jeg styre meg for 😉

  Så artig å høre om de ulike varmebuene! Kjøkkenventiler og utelamper, setter fantasien i gang på meg kan dere tro… mannen sier seg jo villig til å bygge og han, om jeg bare kommer opp med en ide 😀 vi får se… pønske-pønske

 19. huff ja, de er ikke de eneste!!!

  men vi opplever noe rart her.. Alle fuglene untatt Solsort er borte vekk.. vi har hengt ut mat men de har ikke vært her siden uværet satte inn.. regner med de har søkt ly på låvene rundt om..

  Godt Nytt År forresten.. håper formen er god!! ikke bare, bare disse vintermånedene!!!

  Klem fra mæ

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her