Jippidaduda, vi har fått oss videokamera = fuglefilmer!

ooo 🙂
på fredag kom den nye leken i hus, et Sony Digitalt Videokamera HDR-CX505 kjøpt på superkampanjepris (nå avsluttet) hos FotoVideo. Og dere kan tro jeg har hatt det kjekt i helgen!

Det var jo hagefugletelling denne helgen, så det passet ekstra godt å forsøke å dokumentere de ulike slagene som var innom. Eneste fuglen jeg ikke fikk fanget var flaggspetten, ellers så har jeg alle 🙂 Været var ikke helt sammarbeidsvillig, så filmene er gjort gjennom ruta (snille mannen vasket stuevinduene på lørdag..). Det blir mye bedre kvalitet ute med bedre lysforhold, men jeg er imponert over at kvaliteten er såpass som den er jeg.

Dette er altså min aller første film noen sinne. Den er redigert i IMovie og lagt over på Youtube, og jeg kan garantere dere at det kommer flere utover vinter, vår og sommer, for dette var kjempeartig 😀


Også fikk jeg lyst til å tipse dere om en fin konkurranse som foregår inne på fugleforum.no Det er om å gjøre å vise flest mulig fugler på et bilde. Det trenger ikke være kjempemange, har du et bilde med tre-fire ulike fugler så kan du melde deg på 🙂 og om du er usikker på navnene så får du sikkert hjelp til det. Jeg er foreløpig ikke aktiv på dette forumet, men stikker innom av og til for påfyll, anbefales for fugleinteresserte 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

30 KOMMENTARER

 1. takker og neier for fine ord Lokki og Jorun 🙂

  Har hatt lyst på kamera lenge, men de koster jo litt. Men det er jo som så mye annet en investering man kan ha glede av i åresvis, så da ble det til at vi hoppet i det 🙂 Og jeg tror ikke jeg kommer til å angre, noen sinne 😀

 2. Dette blei bra, Anne 😀 Enig med Lokki at det blei proft med tekst til 🙂 Nå har du litt å pusle med framover tenker jeg 😉
  Bruker du stativ forresten?

 3. Gratulerer med flott fuglefilm. Du får sikkert mykje glede av kameraet og det gjer sikkert vi som titter innom deg også!

  Tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min !

  Ha en fin filme-fugler-dag vidare !

 4. Dette var midt i blinken for deg! Og for oss 🙂 Kjempefint å se og enda mer lærerrikt å få knyttet navn på fuglene til livebilder. Supert med tekst! Gelder meg fremover til nye snutter.

 5. Så flott! Du kom veldig nærme dem, og det var fint og rolig filmet. Har du zoomet langt? Hører du dem så godt gjennom ruta, eller har du lagt på lyd? Nå fikk jeg virkelig lyst på kamera!

 6. Så kjekke tilbakemeldinger da 😀 Det er lov å komme med forbedringstips også altså!

  * Ja, dette er filmet med stativ, jeg tok noen testbilder ute uten stativ også, og det er en mulighet for det er fin bildestabilisator på, men det blir finere med stativ.

  * Det er zoomet endel, de fleste bildene er tatt mens jeg ligger (jepp, bedagelig) i sofaen og har stativet rett ved, så da er det ca fem meter bort. Ett av klippene har jeg zoomet digitalt i etterpå for å få finere utsnitt. Jeg har store panoramavinduer som går helt ned, og har satt opp denne fuglemateplassen slik at den er fotogen fra denne vinkelen. (Treet dere ser er altså fuglejuletreet om dere husker)

  * Lyden er lagt på. Ofte så kan jeg høre nokså mye fuglekvitter inn takket være dårlig isolasjon, men det er jo litt varierende og ikke så sterkt nå egentlig. Jeg gjorde noen opptak ute bare for å få lyd, også er det skilt ut og lagt på.

  * Ja den teksten er altså vanvittig grei å få til, jeg er skikkelig fornøyd med akkurat den biten. IMovie (redigeringsprogram som følger med mac) er utrolig enkelt, og veldig intuitivt.

  Det blir vel endel små fuglesnutter fremover, og så litt blomster når vår og sommer kommer. Men jeg vil tro at det er kjekkest å pusle med video for dyrene, og heller fotografere blomstene, får se hva jeg synes når jeg kommer så langt. Det blir i allefall noen hagevandringer, det er sikkert 😀

 7. Takker og neier 🙂

  Hehe, det er kjekt med video, for nå håper jeg å kunne få fanget og formidlet slikt som det er nesten umulig å dele via stillbilder. Flaggspetten som vrir på hodet, en fugl som bader, ekornunger som gjør det meste, og svarttrostens flotte kroppsspråk, for å nevne noen 😀 Veldig hyggelig å høre at snutten faller i smak!

  Sånn for hjemmebruk så har jeg lagt musikk på, og det blir jo enda bedre, men så er jeg jo så forbaska korrekt av meg på opphavsrettsfronten at dere får greie dere med fuglekvitter, håper å få noen fine lydopptak etterhvert også da, så det kan bli litt spennende det også.

  Og hihi, må si at ja! jeg håper og krysser fingrene for at det blir masse ekornfilm fremover, det beste ville jo vært om jeg kunne få følge en liten ekornfamilie 😀

  Filmene som ligger etter at min er ferdig er sånne vanlige You-tube anbefaler, ikke mine. Men jeg skal se om jeg kan få funnet ut om jeg kan sette opp egne anbefalinger, om det er mulig. en dag, kanskje, hehe, mange spennende muligheter å sette seg inn i 🙂

 8. Hei Anne gratulerer med nytt kamera. Da jeg så filmen din ble jeg overrasket over den delikate og varme bildekvaliteten. Vakkert:)
  Hilsen Alicia

 9. Så flott film du har laget!!! Gråtrosten var moro å se – den har jeg aldri sett i min egen hage.

  Vi har nok tilbrakt helgen på nesten samme måte du og jeg. Jeg fikk et Canon EOS 500D kamera av mannen min i helgen, og jeg har nok rukket å ta noen hundre fuglebilder allerede:-) Tenk så moro det er med fugler i hagen! Jeg er ikke så flink når det gjelder fugler, men iår har jeg virkelig blitt intressert og nå leser jeg alt jeg kommer over både i fugleboken og på nett. Det forumet du tipset om tidligere har jeg lagt til i mine favoritter nå – takk for tipset!

  Gleder meg til flere videoer fra deg! Ha en fin kveld!

 10. Trøstes min du er flink!!
  Hadde jeg hatt hatt skulle jeg tatt den av i respekt og beundring, men i stedet tar jeg ut strikken og vifter ut hestehalen 🙂

  Du så fugletellnga mi??? ikke særlig vellykket i grunn, he he

 11. Grattis med ny lekevenn i hus 🙂 Var veldig fin kvaliet på denne og proff med tekst og greier, det blir spennende å følge med hva som dukker opp 🙂

 12. Det er jo litt ekstra stas når så mange sier de synes det var bra da 😀 hihi 😉

  Rødstrupen er en utrolig artig fyr, raringen spretter så søtt rundt. Nå håper jeg det snart bier med å snø så innmari, og at fuglene kommer i masseinvasjon så jeg kan få tatt noen flere fine klipp 🙂

  Filmkvaliteten er mye bedre her på skjermen, det blir litt gromsente i overføringen til youtube, sikkert på grunn av komprimering. Nå har jeg fått oppdatert redigeringsprogrammet mitt, så da tror jeg at jeg kan få til bedre overføring, vi får se. Men ja, jeg ble utrolig glad for at det er såpass kvalitet som det er. Vi visste jo ikke helt hva vi skulle forvente, men fikk god hjelp på FotoVideo til å finne frem til det kameraet som var best på det vi ville det skulle være best på, når det så kom på kampanje så var det jo bare å slå til 😀

  eneste nå er at jeg vel må kjøpe meg en større internharddisk, film tar mye plass gitt… hehe, og jeg liker å ha alle bildene og filmen lokalt… hihi, det ene drar det andre med seg 😉

 13. For en flott film! Ja her har du en framtid. Ikke lenge før du står med Oscar i hånden og gråter mens du skal takke alle… He-he.

  Veldig koselig!! Må kjøpe flere fuglefrø i morgen ja.

 14. hehe, vel, jeg føler vel at du har tatt i litt mye her nå Charlotte 😉 men takker og neier 😀

  Flirer litt av meg selv da, for jeg satt her i sta og la merke til åssen serien jeg så på hadde ordnet med klipp og tittelplassering og sånn… hihi, skakke så mye til før jeg blir nerd 😉

 15. Det var en fin film. Jeg har lært navnet på alle fuglene, rødstrupe, svarttrost, blåmeis, kjøttmeis og noen til.
  Skulle ønske ekorna ikke var blitt skremt bort. Håper de kommer tilbake.
  Hilsen Jakob, 4 1/2 år.

 16. Hei Jakob 😀
  Ja, nå tror jeg hele slekta og mange andre også krysser fingrene for at ekorna kommer tilbake 🙂 og en vakker dag gjør de det nok også, men jeg tror nok vi må vente til våren kommer, trooor jeg, vi får se 😉
  Så hyggelig at du har lagt igjen hilsen til meg da Jacob 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her