Orkide, mose og kongler – enkel dekorasjon

Var en tur hjemme hos foreldrene mine i helgen og kom hjem nedlesset med frukttrærgrener som nå står til driving, mer om det når de springer ut.
Men min snille mor sende også med oss noen orkideblomsterstander. Orkideer kan jo stå i evigheter, men de faller mye fortere i varm stue enn om de får stå kaldt, så da inngikk jeg en kompromiss med meg selv. To blomsterstander står nå i gangen og beundres hver gang jeg går forbi, mens en skulle få bo på stuebordet. Men i hva? Ingen av vasene passet helt, det ble liksom litt snålt og grenen ville ikke stå pent. Men så så jeg mosen jeg har liggende, og vips så ble det en liten enkel mose-kongle-orkide dekorasjon 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. For en nydlig dekorasjon. Kan tenke meg du nyter synet av den da.

  Kanskje jeg skal begi meg ut i hagen….snøen…å få med meg noen greiner inn jeg også.

  Vasser jo i snø!!

 2. Takker for komplement 🙂 Er ganske fornøyd ut i fra hva jeg hadde og tiden jeg brukte, men den ikke så veldig balansert, skulle hatt en stor blomst som anker. Men, jeg har jo tatt bildene så det ser ok ut da 😉

  Tovepia, ja, det er gull å ha en haug kongler og mose liggende så man bare kan plukke frem ved behov 🙂 er jo ikke måte på fine ting man kan lage.

  Hehe, Marte, jeg sendte min mann og far ut i snøen, og de kom inn som snømenn, snorkel hadde visst vært fint å ha 😉

  For spesielt interesserte så kan jeg jo nevne at dette er sigdmose. Mosen dere ser kommer fra Atelier Kari http://norwegianforestlife.blogspot.com/ Og konglene er fra den herlige esken med kongler jeg fikk av GundaM og sønnen hennes i høst 🙂 http://gundam-gundam.blogspot.com/

 3. Himmel så lekkert det var!!! har jeg aldri tenkt på.. men orkide er snylter ikke sant ? så da kan den klare seg med noe så enkelt som mose å stikke føttene i :o))

  spent på hva du driver frem av greiner !!..

  i øyeblikket ligger min hage i Danmark under 90cm snø og mer kommer det.. tror det blir dårlig med både krokuser, perlehyacinter og påskeliljer denne påsken.. skal bli moro å se om noe som helst av de følsomme plantene har klart denne vinteren.. litt nifst å tenke på at de ikke har sett slike snømengder på over 30år i nordjylland..

  hvordan er det hos dere nå ???

  Ha en trivelig kveld.. klem fra nord :o))

 4. Takk Gry 🙂

  Bea, orkideen er uten rot, avskåren altså. Stukket inn i en oasis (sånn grønn vannabsorberende som brukes for oppsatser). Mose vil nok bli for fuktig for orkiderøttene tror jeg, kommer vel an på mosen man bruker/hvor mye man vanner.

  Nå er det eple, kirsebær og plommer som er tatt inn, mine foreldre har stor gammel hage så det var litt å velge i 😀 Min mor mener det er for tidlig, jeg tror det er akkurat passe.Forsytia drev jeg jo fint frem i forrige uke. Det kommer nok grundig rapport 😉

  Her laver det ned du, veit faktisk ikke hvor mye snø det ligger her jeg, men jeg tror ikke vi har fulle 90 cm. snålt med all den snøen dere har hatt der nede i syden denne vinteren. Blir ikke tidlig vår i år nei…

 5. Hehe… Du må da skjønne at den ikke er like fin i full størrelse . Her har fotografen valgt vinkel med omhu 😉 (skal se om jeg kan få lurt til et bilde som faktisk viser åssen den er uten å avsløre alle dens svaktheter, lover dog intet;) )

 6. Annerledes og et fint alternativ til vanlig vase. Ser du skriver at mosen er sigdmose, den var kjempefin.

  Vet du om den er lett å finne i norsk skog og i såfall hvor den trives/er å finne? Elsker å sanke inn fra naturen. «Tyrijakt» er f.eks fast hvert år i høstferien her (i stede for elgjakt kanskje?)i huset.

  Hilsen Gry K

 7. Gry, Sigdmosen min er plukket (altså ikke av meg men av Kari) på Finnskogen. Den holder seg grønn også når den er tørr, det er jo en fordel for innendørsbruk. Veit ikke så mye om denne mosen dessverre, men om du går inn til Kari http://norwegianforestlife.blogspot.com/ og spør henne så får du sikkert gode forslag på hvor i terrenget det kan være vært å titte 🙂

  Min mose blir gjennbrukt flere ganger, den er nå på tredje tjeneste og like fin 🙂

 8. Viste bildet til Petter`n og han syntes det var stas å se konglene «sien» igjen 😉 Han er nå så og si friskmeldt 😉

  Nydelige bilder, fikk lyst på litt mose selv…

 9. Himmel så lekkert det var!!! har jeg aldri tenkt på.. men orkide er snylter ikke sant ? så da kan den klare seg med noe så enkelt som mose å stikke føttene i :o))

  spent på hva du driver frem av greiner !!..

  i øyeblikket ligger min hage i Danmark under 90cm snø og mer kommer det.. tror det blir dårlig med både krokuser, perlehyacinter og påskeliljer denne påsken.. skal bli moro å se om noe som helst av de følsomme plantene har klart denne vinteren.. litt nifst å tenke på at de ikke har sett slike snømengder på over 30år i nordjylland..

  hvordan er det hos dere nå ???

  Ha en trivelig kveld.. klem fra nord :o))

 10. Takk Gry 🙂

  Bea, orkideen er uten rot, avskåren altså. Stukket inn i en oasis (sånn grønn vannabsorberende som brukes for oppsatser). Mose vil nok bli for fuktig for orkiderøttene tror jeg, kommer vel an på mosen man bruker/hvor mye man vanner.

  Nå er det eple, kirsebær og plommer som er tatt inn, mine foreldre har stor gammel hage så det var litt å velge i 😀 Min mor mener det er for tidlig, jeg tror det er akkurat passe.Forsytia drev jeg jo fint frem i forrige uke. Det kommer nok grundig rapport 😉

  Her laver det ned du, veit faktisk ikke hvor mye snø det ligger her jeg, men jeg tror ikke vi har fulle 90 cm. snålt med all den snøen dere har hatt der nede i syden denne vinteren. Blir ikke tidlig vår i år nei…

 11. Å plukke kongler til å bruke i dekorasjoner til jul etc, var noe som ble fullstendig nedprioritert iforbindelse med litt for stort husprosjekt ifjor. Savna både kongler og mose. Innlegget ditt minner meg om at det skal øverst på lista for i år…DET SKAL SKAFFES JA:))

  Veldig kreativt og dekorativt på bordet ditt:)

  Ha en fortsatt fin kveld

 12. Så flott å høre at Petter er så mye bedre! Tenker på dere begge når jeg ser orekonglene, og det gjør jeg jo ofte ettersom de er over hele huset 😀 Stor varm klem til dere begge 🙂

  Viola, takk 🙂

  Nr14, jeg skal prøve å kjøre en «husk å plukke skogsgleder» kampanje til høsten, jeg er dog avhengig av å huske det… 😉

 13. Annerledes og et fint alternativ til vanlig vase. Ser du skriver at mosen er sigdmose, den var kjempefin.

  Vet du om den er lett å finne i norsk skog og i såfall hvor den trives/er å finne? Elsker å sanke inn fra naturen. «Tyrijakt» er f.eks fast hvert år i høstferien her (i stede for elgjakt kanskje?)i huset.

  Hilsen Gry K

 14. Så flott å høre at Petter er så mye bedre! Tenker på dere begge når jeg ser orekonglene, og det gjør jeg jo ofte ettersom de er over hele huset 😀 Stor varm klem til dere begge 🙂

  Viola, takk 🙂

  Nr14, jeg skal prøve å kjøre en «husk å plukke skogsgleder» kampanje til høsten, jeg er dog avhengig av å huske det… 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her