Frøken Frø 2010, vinneren ble:

Ingen dårlig hårdag for Kathrinehagens Bustehue, for hun ble vinneren i Frøken Frø 2010!
På andreplass kom Frk Skrekk og Gru fra Villroses hage. På tredjeplass kom Frøken Calendula. fra Gamleheksa sin lille verden.
Så fulgte Vårsprengte kjempevalmuer fra Ide.hagen, og Frøken Sprekkferdig fra Tusenfryd på delt fjerdeplass.
Gratulerer til vinneren og alle deltagere, og tusen takk til alle som har vært med og stemt 🙂

Det må sies at jeg denne runden surra noe enormt når jeg skulle sette opp presentasjonen, jeg glemte rett og slett vekk ikke mindre enn fem deltagere. Dette synes jeg er forferdelig leit. Deltagerne ble inkludert i posten ettersom jeg fant ut at de var glemt, så titt gjerne innom presentasjonen så du får se de fine kandidatene. Der kan du også se stemmeresultatene.

Jeg har snakket både med bustehue og bustehuets mor, her er noen ord fra de 🙂
* Gratulerer med seieren Bustehue, hva føler du nå?
Beæret! Tenk at jeg bare dukket uanmeldt opp i naboens hage, og fikk sånn respons!

* Hvordan skal seieren feires?
Mine frøbarn er tatt fram og skal ha en liten vårfest, og kanskje vi kommer til å spire litt ut på vårparten her.

* Har du noen ambisjoner og kampsaker nå som du holder denne fine tittelen?
Å ja! Det må nok være kampen mot katten i hagen. I fjor sto jeg sammen med en flott staude, og der jaktet katten på sommerfugler. Fy og fy! Min kampsak må være at jeg kan verne om de plantene jeg står inntil mot denne sommerfuglspiseren. For helt inntil meg er alle sommerfugler trygge.

* Hva har skjedd siden din presentasjon?
Frøene mine er tatt frem igjen og fotografert med ny macrolinse.

* Hvordan er livet som frø?
Litt tøft må jeg si, for hageeieren viste liksom ikke helt…Frølivet er tøft ja. Og når de ikke riktig vet hvordan jeg skal høstes eller oppbevares, så blir det ganske tungt ja.

* Vil du fortelle noe om humøret eller livet eller tanker når bildet ble tatt?
Det var flott å bli fotografert! Fotografen er så glad i å fotografere, og bruker mye tid på det. Det var nesten som å være til en portrettfotograf. Men håret var nå litt så som så da.

* Hva er det morsomeste du veit?
Det morsomste må være at de som prøvde å ta på meg, ble veldig stukket av mine utrolige torner. He.. Da fant de fram tykke skinnhansker til slutt.

Og noen ord med Kathrine
* Hvorfor valgte du ut akkurat Bustehue til å representere bloggen din?
Fordi Frøken Bustehue er snarlik meg på morgenkvisten, og fordi det er ett flott frø som kom så uanmeldt inn i naboens hage, og at jeg fikk en ny plante av naboen da vi ikke fikk til å så den.

* Vil du si litt kort om deg og bloggen?
Hagebloggen er en flott plass der jeg kan skrive om hagen og dens innhold av planter, dyr, insekt og fugler, og ikke minst treffe andre hageglade mennesker og deres flotte hageblogger!

* Hva er din hagefilosofi, hagepreferanser, blomsterpreferanser el?
Det må være at en hage er i utvikling, og stadig forandring. Den vekker liv og oppmerksomhet, gir plass til dyr, insekter og fugler og gir oss alle her en herlig opplevelse i hverdagen. Og ikke minst, en flott plass til å senke skuldrene og nyte livet.

* Hva med temaet er det som fanger og interesserer deg?

Det at frøet er en ufattelig kraftbunt, som stadig overrasker og overrumpler meg! Noe så flott som et lite frø, og all dens kraft:)

Kathrine har som sagt tatt nye bilder av frøene, du kan se de her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Hi hi og hurra for delt tredjeplass. Dette var moro og vinneren var også min favoritt.

  Takk for tiltaket Moseplassen.

  Fortsatt god helg.

  Randi

 2. Bra val av vinnare! Bilden är underbar och sugggestiv, man undrar lite om det är någon liten larv som snart skall röra på sig.
  Ha en riktigt go kväll!

 3. Hurra hurra for alle de fine deltagerene!
  Og tusen takk til Kathrine for flott intervjue 🙂
  Og takk til alle stemmere.

  1. April braker det løs igjen, følg med 🙂

 4. Stilig bilde som vant!
  Når det gjelder den hønepraten, takk for tipset om andre blogger som har høner i hagen sin. Jeg var innom hos Blåbærhagen, og sjekket opp husholdet der…ble veldig usikker på det med frittgående høner det er jo litt jobb også… Men synes forsatt at tanken er herlig på å ha noen som gresser i hagen:)

  Jeg ville også sjekke ut den andre bloggen du nevnte, fikk da problemer med å komme inn.. Siden du er slik en fantastisk kløpper når det kommer til blogg, og alt det som har med bruk av data, hva betyr det når jeg får en advasel som sier: Dette nettstedet kan skade datamaskinen!
  Er det bare jeg som får denne beskjeden?

  Har opplevd det et par ganger før også…men husker ikke hvilken blogg det da gjaldt. Kan det ha noe med at det er et virus en plass…..Du hører at jeg ikke har peiling, derfor hører jeg med deg!

  Klem Anita

 5. Jeg får den ikke, men det kan være at du har strengere innstilling på din nettleser. Det er nå vanligvis lurt å lytte til datan når den sier sånn, så her kan jeg ikke råde deg annet enn å sjekke om du har funnet rett blogg:
  http://margretheshusoghage.blogspot.com/ Får du ikke til å åpne denne så legg igjen en beskjed så skal jeg videreformidle til Margrete.

  Du kan også søke litt på hagegal, der finner man info om det meste, og kan spørre om mer 😀 også finner man likesinnede!
  Gjorde ett kjapt søk, og det kan være du har glede av denne tråden: http://www.hagegal.no/hagefora/viewtopic.php?f=29&t=35373&p=403474

  Også har jeg kommet på en par høneholdende hageblogger til:
  http://heltpajordet.blogspot.com/
  http://bakkane.blogspot.com
  http://ah09-magnolia.blogspot.com/

 6. Ups! Jeg vant:)) Takk til Anne som setter igang disse konkurransene. Og en stor takk til alle som stemte på mitt Bustehue! Klem til alle:)

  :))

 7. Min favoritt vann!! Kathrine tar berre heilt utruleg besnærande bilder, og du er kjempeflink som held koken med hagekonkurransane, Anne:0)
  Ha ein fin søndag, klem

 8. Gratulerer så mye til vinnerne (om det er 1-2-3 plassen) 🙂

  Er så koselig at du holder disse konkurransene, er jo så mange fine bilder som blir samlet på ett sted.

  Ang Elvira pus, ja hun er ikke helt go` men hun roer seg vel litt når hun blir litt eldre. hihi.. Men gamle pusen min på 16 kg trodde faktisk han var en hund, han satt og ga labb og han hadde nesten lært å rulle rundt før han ble syk og måtte forlate oss.

  Men jeg ble så utrolig glad for at du tittet innom og la igjen noen fine ord, tusen takk ♥
  Håper du får en fin uke også håper vi at solen kommer for fullt nå.

 9. Hei Rosaengler 🙂 Hyggelig å høre om kattene dine 🙂 Jeg er utrolig glad i katter selv, men på grunn av mannens alergi så har vi droppet å ha katt. Men smelter helt når jeg ser andres da … 😀

  Line, takk-takk 🙂 Og enig, Kathrines bilder er flotte, både teknisk og motivmessig 😀

  Klem til deg Også Kathrine 🙂

  Og riktig goooood søndag til dere alle!

 10. GRATULERER til verdig vinner!!
  Det bildet der var råstilig så dette var moro!!
  Artig med disse konkurransene Anne ❥❥❥
  Ønsker deg en strålende uke!

  Klem Lokki

 11. […] – spesielt valmuefrø – etter min deltagelse i Frøken Frø 2010, jeg vil anbefale en tur innom Moseplassen for å ta en kikk på den suverene vinneren.Og fortere enn jeg hadde ant, dukket det små spirer […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her