Plommegrener i blomst :)

For en og en halv uke siden var mannen og jeg en tur til mine foreldre. De har en stor deilig hage full med gamle frukttrær, og min snille far tok på seg vadestøvler og snorkel så jeg kunne få «noen» grener å drive. Nå står det grener i vaser over hele huset og jeg følger spent med på hva dette bringer med seg. Bildene i dag viser plommegrener (tror jeg..) og dette er de første som kom i blomst. Kirsebæra og eplene har museører, men det ser ut til at det blir blader før blomster, så da er jeg spent på om det blir blomster i det hele tatt..
Den som intet våger intet vinner, og jeg er kjempefornøyd med blader også jeg, her er våren kommet!

Det er ikke måte på hva som kan bli fint i en vase. Grenene er jo dekorative i seg selv, og bladknoppene som svulmer opp har også sin sjarme. Har du ikke egen hage å klippe i så følg med i bybildet, nå har man flere steder startet å beskjære og da kan du jo gjerne raske med deg noen grener – og kanskje få en hyggelig overraskelse? Prøv deg frem, og del resultatet med oss da vel!

Andre som har drevet frem grener i det siste: (jeg fyller på ettersom jeg får tips)
Norsk stil har drevet frem bjørk, og plommegrener, mine egne forsytia (gulbusk), Mitt uterom driver frem syriner, RandiF har drevet frem Forsytia,

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

31 KOMMENTARER

  1. Sukk, så nydelig. Kjenner vårfølelsen strømme på, og velger å ignorere den snøbygen som kom helt overraskende på meg i formiddag 😉 Takk for vårglimt!

  2. Bea, hehe, jeg ser ikke forskjell når kvistene er klipt, men akkurat denne tror jeg er plomme fordi det hang igjen en plommestein på en av grenene og jeg mener det var de jeg satt i denne vasen..
    Det er jo mulig å gjette litt hva ting er om man kan, men jeg kan ikke.

    Hillevissan, ja, nå er det bare å sette i gang å drive frem sine egne buketter 😀 Hvorfor kjøpe når man kan lage selv?

    Hege 🙂 Det gjør godt ja!

    Tante Grønn, her er det sol og varmt for tiden, og det gjør så godt så godt. Håper den dukker frem hos dere i Bergen snart også!

  3. Vakkert!

    Eg prøvde både eple og plomme i fjor, plomme var heilt klart mest vellykka. epla tok lang tid og var ikkje så fine heller når dei vel kom i blomst. Det same gjaldt syrin. No ønsker eg meg ein blodrips i hagen for den er kjempefin å drive!

  4. Det drypper fra taket på dagtid, men det er fortsatt et stykke til bakken under all snøen her i Fredrikstad. Fin tid likevel, ventetid er ikke det verste….

  5. Elisa, finfin info! Jeg venter spent på eplene, men har nok ikke de høyeste forventninger. Kirsebær vil jeg tro varierer mye fra sort til sort, det finnes jo så mange ulike. De jeg har tatt inn nå er fra småville kirsebær, de blomstrer ikke like mye, og tydligvis ikke på bar gren.
    Blodrips mener jeg noen har nevnt før også, den kjenner jeg ikke så nå ble jeg nysgjerrig gitt.

    Britt Åse, da venter jeg spent på at det dukker opp grener hos deg 😀

    Drømmen hadde jo vært å ha magnolia i hagen, og nok av den til at man tok seg råd til å klippe litt… 😀 Det går altså fint å drive frem magnoliagrener, og det hadde vel vært toppen av kransekaka!

    Ja, her er det altså full vår for tiden, det drypper og surkler og snøen faller gradvis sammen. Men det er lenge igjen før jeg kan regne med å se noen bedd ja…

  6. Fy søren så lekkert… særlig mot den blåe veggen, og for et herlig lys og skyggespill i det første bildet!

    Tror jeg må på frukttre jakt i helgen;)

  7. Det er så deilig å ta våren litt på forskudd nå som den har kommet – i hvertfall i følge kalenderen…
    Ser det begynner å komme knupper på bjørkekvistene vi tok inn til fastelaven…
    Hilde

  8. Det er så nydelig å drive fram greiner som du viser her…
    Da har du virkelig fått våren inn i stua!

    Med jul så tok jeg inn grener av magnolia. Kan tro det var fin julepynt.
    Akkurat nå så har jeg noen greiner i en vase fra et syrentre…Har aldri prøvd det før, så det skal bli spennende å se hva det blir av dem…

    Har en fin fin torsdag!

    Klem Anita

  9. Det er så nydelig å drive fram greiner som du viser her…
    Da har du virkelig fått våren inn i stua!

    Med jul så tok jeg inn grener av magnolia. Kan tro det var fin julepynt.
    Akkurat nå så har jeg noen greiner i en vase fra et syrentre…Har aldri prøvd det før, så det skal bli spennende å se hva det blir av dem…

    Har en fin fin torsdag!

    Klem Anita

  10. Ja, det er jo kjempespennende å følge med og se hva som skjer og hvordan det blir seende ut 😀

    Den blå veggen er den nye finfine hobby og kontorrommet. Eneste rommet i huset med frisk farge, jeg blir glad bare av å lokke opp døra!

  11. Nyyydelig Anne, SÅ søte blomster 🙂 Jeg ser meg hele tiden rundt etter avklipp i hager når jeg er ute med hunden, men har hittil ikke funnet noen å spørre. Men gir ikke opp!

  12. Torunn, grattis med ny blogg! hurra for alle de nye hagebloggene som spirer frem 😀

    Juni, hehe, litt av alt kanskje? skal vade ut og klippe forsytia nå tenkte jeg, så jeg har noen grener som tar over når frukten er ferdig 😀
    Kirsebæra står nå med knopper forresten, venter spent!

    Ninni, tenk da, om man kom forbi når noen friserte magnoliaen sin…. dån!

  13. Torunn, grattis med ny blogg! hurra for alle de nye hagebloggene som spirer frem 😀

    Juni, hehe, litt av alt kanskje? skal vade ut og klippe forsytia nå tenkte jeg, så jeg har noen grener som tar over når frukten er ferdig 😀
    Kirsebæra står nå med knopper forresten, venter spent!

    Ninni, tenk da, om man kom forbi når noen friserte magnoliaen sin…. dån!

  14. Tok inn noen små grener fra det lille plommetreet mitt sammen med bjørken, det så ikke ut som rare greiene, men nå er det tett i tett med duftende (!)hvite blomster på grenen! Bilder kommer en av dagene. Vi gleder oss til våren, ja!

  15. Jeg henta faktisk frem hagesaksa mi etter å ha lest innlegget ditt om å klippe grener. Etter at de nå har stått i over 1 uke, så har de fått grønt på seg. Ingen blomster ennå, men håper jo at så skjer. Noen grener har jeg også putta i en vase sammen med tulipaner. En glassvase står på badet for å pynte opp der med noen små grener fra epletreet.

    hm, kanskje huske å ta bilder…

    I forrige uke fikk jeg vite at jeg vant gavekort hos Hageglede..en konkurranse via Livs Rom. Blir nok frø-kjøp der nå så mulig jeg kan få frem noe som kan delta på Frøken Frø:)) Driver å ordner meg handleliste hos Hageglede nå:))

    Ha en flott dag:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her