Våropprydding på planterommet!

Hurra, denne helgen fikk vi omsider tatt planterommet et tak. Masse rydding, litt ommøblering, gulvvask og mere rydding og jeg er nå klar for å så. Endelig!
Planterommet mitt vinner ingen priser for det visuelle utrykket, men det rommer akkurat det jeg trenger. Det har en liten arbeidsplass, godt med belysning (helt vanlige lysstoffrør for de som lurer), luftemuligheter, kort vei til vannkilde, og, trommevirvel – to store undervanningsbrett. Disse undervanningsbrettene er mitt aller beste hageinnkjøp noen sinne. De gjør at jeg ikke trenger å bekymre meg det minste for at småplanter skal dø av omsorgssvikt om jeg har noen dårlige dager.

Nå skal jeg så – jippi! Jeg har gledet meg til dette lenge. Veit ikke helt hva jeg skal så, men har tatt frem såesken og forsøker å prioritere frem det viktigste. Har faktisk ikke kjøpt noen frø i år, tenkte jeg skulle prøve å greie meg med det jeg har fra før. Det blir endel klatreplanter iallefall, og noen fargesprakende sommerblomster. Det skal ikke såås mengder, heller noen få utvalgte slik at jeg slipper å bli sittende med et tårn av planter på våren som jeg ikke orker å plante ut…
Har du sådd eller har du såplaner? Bli med på Frøken Frø da vel!

Også blir det å sette en fibb stiklinger. I første omgang av Asarinaen som har overvintret nesten helt på egen hånd og som  nå ser riktig fin ut, og av stevia, som det alltid er kjekt å ha noen ekstra av å gi vekk. Stiklinger er utrolig artig å lage, her har jeg skrevet noen enkle tips om stiklingsformering.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Så fint at du har kommet så langt. I år skal jeg kun så frø jeg har fra før jeg også. Ingen mengder, men andre hageplaner får 1. prioritet i år. Kos deg!!

 2. Synes planterommet ditt ser helt supert ut, som du selv er inne på, -du har det du trenger. Smart å begrense seg litt i såingen, så det ikke blir mer enn man rår med når det nærmer seg utplanting. Hadde trengt å skrive det ned med store bokstaver som en huskelapp til meg selv.
  Både frøsåing og å sette stiklinger er koselige gjøremål nå om våren.

 3. Så herlig å få i gang planterommet ditt 🙂 Det er vel den første hageaktiviteten som bringer oss raskt i vårmodus. Lykke til med frø og jord, håper du får mange gode stunder på rommet ditt 🙂

 4. så herlig planterom du har! Deilig med store vinduer/dører, og akkurat passe mengde plass. Heldig du som har et helt eget rom kun til deg og dine planter!! Kos deg masse med såing! :o)

 5. Ja, jeg er kjempeglad for å ha planterom! Vi har jo et gammelt hus som er romslig for våre behov, og dette har tidligere vært et barnerom. Tror ikke mange kan skryte på seg så luftig utsikt fra planterommet sitt 😀 Når vi en gang i tiden får satt i gang oppussing så skal det omrokkeres på rommene, men planterom skal jeg fortsette å ha, det er et must 🙂

  Det er så deilig å ha slike rom å gå inn på og pusle i, å slippe å søle utover hele kjøkkenet, men heller ha all jorda og pottene en plass 🙂

  Deilig å sitte og bla i frøposene, gleder meg til våren!

 6. Planterom trenger ingen designerpris, det viktigste er at de fungerer:) – og mitt ligner ditt på den måten at jeg har store undervanningsbrett, godt lys og god plass. Det eneste jeg mangler er vann. Mitt er ennå ikke ryddet eller vasket, men jeg håper det blir snart nå.

 7. Så stort og flott planterom du har. Det kan være lurt å ikke være overivrig med frøsåingen – er ikke så flink til akkurat det selv. Har ikke et planterom så jeg må vente til det blir litt varmere i mitt uoppvarmede drivhus… Kos deg på rommet ditt :o)

 8. hehe, ja, det blir spennende å se hvor flink jeg blir til å holde igjen.. haha ikke lett når frøbasillen biter 😉

  Undervanningsbrett er og blir genialt ja, både for meg og for plantene 🙂

  Anne, hehe, hobbyrommet ligger vegg i vegg 😉 har god plass vi serru, så jeg har eget planterom OG eget hobbyrom. Hobbyrommet deler jeg med mannen da, som har kontor der, men dog.

  Det er en stor luksus å ha plass til slike utskeielser som dette!

 9. hehe, ja, det blir spennende å se hvor flink jeg blir til å holde igjen.. haha ikke lett når frøbasillen biter 😉

  Undervanningsbrett er og blir genialt ja, både for meg og for plantene 🙂

  Anne, hehe, hobbyrommet ligger vegg i vegg 😉 har god plass vi serru, så jeg har eget planterom OG eget hobbyrom. Hobbyrommet deler jeg med mannen da, som har kontor der, men dog.

  Det er en stor luksus å ha plass til slike utskeielser som dette!

 10. Oioi, så flott. Eget planterom er jo utrolig smart. Leser posten din og tankene begynner å spinne i hodet. Fin arbeidshøyde også. Absolutt noe jeg kan tenke på som til og med jeg kan bruke. Blir nok ikke til denne våren da, men våren kommer jo hvert år;) Jeg må vel egentlig heller planlegge hvordan hagen skal være på siden av huset her…snøen forsvinner jo snart jo:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips