Spretten søndag – drømmer ekornet om badeland?

Ekorna som i perioder, (ikke nå), bor her hos oss på Moseplassen viser alltid stor interesse for vannet jeg setter frem, det drikkes alltid når det spises, og det har hendt de kommer innom bare for å drikke også. Vann i hagen behøver jo som dere ser ikke være så komplisert, et fat på bakken er alt som skal til.

Men selv om enkelt er bra, så kan jo litt mer komplisert bli enda bedre? Hva tror dere, vil ekornet sette pris på å få et lite badeland? Med plass til å svømme, dusje seg litt under en foss, slange seg i skyggen, henge ut med sommerfuglene?

Mannen og jeg har alltid hatt lyst på dam i hagen, og vi ser for oss en liten dam i den delen av hagen som ligger mot stuen. Ikke noe voldsomme greier, men en par m2, helst med såpass vannkvalitet at det frister å stikke tærne nedi.
Når dammen blir veit jeg ikke. Vi har så smått begynt å tenke på å få litt orden på hagen. Det har blitt dyttet framfor oss, huset skulle få komme først, men nå må vi muligens grave opp litt av kloakken, så da kan det hende vi snur litt på rekkefølgen, og gjerne for meg.. 😉

Tenk på det da dere, kunne ligge i sofaen og se ut i hagen på et vannspeil og en svømmende liten pelsdottfamilie… det er nå en drøm jeg har, men hva med ekornet?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

 1. Hei, har et spørsmål som kanskje du kan svare på.
  Det vises ikke noe bilde fra alle bloggene på blogglista mi (deriblandt din), vet du hvorfor?
  Det er så enkelt å se nye innlegg når det er et bilde der.
  Herlige sprettne ekorn, vi har to her også, som nå har skjønt hvor langt Pan kommer når han løper etter de.
  De hopper opp på skjultaket og sitter der å titter ned på han.
  Like morsomt hver gang.
  Klem Laila

 2. Hei Laila 🙂
  For at bildene skal vises i blogglistene som så mange har (og som jeg nå har på hageblogger-oversikten) så må bloggen være en Blogger-blogg (altså en blogspotblog). Jeg bruker noe som heter wordpress, og da godtas ikke bildene.

  Dernest så må bloggeren ha blogget i blogspot, altså lagt inn første bilde via blogspotbloggen. De som blogger med programmet Windows Live Writer får ikke med bildene sine i listen, med mindre de starter blogginnlegget i blogspot, også kan de om de ønsker fullføre i WLR.

  Så heldig du er som har to ekorn til å terge Pan, hihi 😉

 3. Så herlig! Du tar NYDELIGE bilder!! …likte alle, men spesielt det siste var utrolig gossint! :o)

  Ja, vann i hagen er helt vidunderlig, jeg har gravd en liten damm her i hagen vår. Og det er jeg SÅ glad for nå i etterkant. Det tilfører hagen så veldig masse synes jeg! Blir spennende å følge med på bloggen din; jeg krysser fingrene for haging når dere først skal grave litt.. :o)

  Jeg er OVERBEVIST om at ekornet drømmer om badeland! hihi.

  God søndag!

 4. Ok der fikk jeg svar på hvorfor det ikke lenger kommer opp bilde på mine innlegg. Ja, ja, jeg lærer noe hver gang jeg er inne hos deg, moro:)
  Jeg må si jeg er imponert over alle de fine dyrebildene du tar, så flotte:) Likte godt den krabaten som tikker hodet over kanten, he, he:) Heldig du som har ekorn i hagen:) Klem

 5. Lenken din ga svaret på om de svømmer, ja! 😀 Jeg har bare lurt litt på det etter at en nabo fant et dødt ekorn oppe i et basseng. Det hadde høye, glatte vegger så det var selvfølgelig noe annet enn det du tenker på, Anne.

 6. Det siste bildet var kjempekjempesøtt! Har du sett for en skjønn liten ekorntass!

  Ikke så galt at det ikke er godt for noe, når det først skal graves er det jo naturlig gjøre litt i haven etterpå. Det høres spennende ut med damprosjekt 🙂

 7. visstnok, ja.
  Men jeg er altså noe tvilende til at de gjør det som adspredelse, men med ekornbarn så kan man jo aldri vite, de gjorde mye rart…

  Her kan du lese hva en annen blogger har fortalt om sine ekorn som gjerne la ut på svømmetur for å fange nøttene http://terjesylte.blogspot.com

 8. Hei, har et spørsmål som kanskje du kan svare på.
  Det vises ikke noe bilde fra alle bloggene på blogglista mi (deriblandt din), vet du hvorfor?
  Det er så enkelt å se nye innlegg når det er et bilde der.
  Herlige sprettne ekorn, vi har to her også, som nå har skjønt hvor langt Pan kommer når han løper etter de.
  De hopper opp på skjultaket og sitter der å titter ned på han.
  Like morsomt hver gang.
  Klem Laila

 9. Hei Laila 🙂
  For at bildene skal vises i blogglistene som så mange har (og som jeg nå har på hageblogger-oversikten) så må bloggen være en Blogger-blogg (altså en blogspotblog). Jeg bruker noe som heter wordpress, og da godtas ikke bildene.

  Dernest så må bloggeren ha blogget i blogspot, altså lagt inn første bilde via blogspotbloggen. De som blogger med programmet Windows Live Writer får ikke med bildene sine i listen, med mindre de starter blogginnlegget i blogspot, også kan de om de ønsker fullføre i WLR.

  Så heldig du er som har to ekorn til å terge Pan, hihi 😉

 10. Så herlig! Du tar NYDELIGE bilder!! …likte alle, men spesielt det siste var utrolig gossint! :o)

  Ja, vann i hagen er helt vidunderlig, jeg har gravd en liten damm her i hagen vår. Og det er jeg SÅ glad for nå i etterkant. Det tilfører hagen så veldig masse synes jeg! Blir spennende å følge med på bloggen din; jeg krysser fingrene for haging når dere først skal grave litt.. :o)

  Jeg er OVERBEVIST om at ekornet drømmer om badeland! hihi.

  God søndag!

 11. Å Anne så flotte ekornblder du har fanget i linsa nå da 🙂 fikk faktisk lyst til å montere meg under den store grana her selv nå, men i morgen nok en dag 🙂

  Kom jo på det her en dag at en kunne bruke stativ og fjernkontoll om det er ekornbarn som er bitte litt sky, må grunne litt på den ja 🙂

  Håper du har kjekke påskedager og har fått vært litt utendørs du også.

  Anneklem

 12. Takk for svar, regner da med at jeg ikke kan gjøre noe med dette.
  Alldeles nydelig påskepynt i forrige innlegg forresten.
  Klem Laila

 13. Takk for hyggelige kommentarer alle sammen 🙂 Det er så taknemmelig å vise ekornbilder… hehe, alle blir alltid litt myke 😉

  Anne, ekornbarna her var ikke sky, ikke det minste.. de var skeptiske, og vi holdt respektfull avstand, men sky ble de først når de ble litt eldre faktisk.

  Dam blir det nok, også får jeg lage til en liten dispenser jeg kan trykke på som slipper nøtter i vannet… hihi 😉

 14. Du har noen utrolig nydelige bilder av ekorna dine 🙂
  Det siste var fantastisk. Et slikt et som man kunne se på hele dagen.

  Hvis dere lager dam i hagen, håper jeg du blogger hvordan. Det er en drøm jeg også har, men det føles så komplisert.

  Vi pleier å ha et stort tretrau med vann i hagen foreløpig. Der drikker og bader de dyrene som vil.

 15. Du har noen utrolig nydelige bilder av ekorna dine 🙂
  Det siste var fantastisk. Et slikt et som man kunne se på hele dagen.

  Hvis dere lager dam i hagen, håper jeg du blogger hvordan. Det er en drøm jeg også har, men det føles så komplisert.

  Vi pleier å ha et stort tretrau med vann i hagen foreløpig. Der drikker og bader de dyrene som vil.

 16. Hei – disse ekornbildene dine fasinerer meg!! – hvordan får du til så flotte bilder uten at du skremmer dem???

  Våren er definitivt i anmarsj, tross fortsatt snø i hagen, har både tulipanspisser og enkelte startskudd på roser vist seg. Og da peonspissene nedi jorda der også viser seg å være i slaget, da blir en hagestakkar helt satt ut!! Lykkeland!

  Nyt våren!
  Tone

 17. Bildene her er jo arkivbilder, og min erfaring er at ekorna blir ganske tolerante på meg når de er vant til å komme innom. Så lenge jeg holder meg på avstand og beveger meg rolig så har jeg kunnet fotografere. Dette som var her sist sommer med barna var ekstra trofast, hun spiste av og til selv om jeg bare var en par meter fra, men da måtte jeg være i ro altså.

  Kari, blir det dam så blir det blogging, det garanterer jeg! Foreløpig har vi et metallfat som bad for fuglene, men jeg vil gjerne ha noe større ja…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her