Fuglefryd i hagen!

En av hagens gleder er de mange besøkende jeg får. Det er utrolig koselig å se små og litt større fugler sprette rundt i hagen, og sangen er en kjærkommen stemningsskaper 🙂
De siste ukene har jeg puslet med en oversikt over hagens fugler. Det er delvis for min egen del fordi det er kjekt å samle informasjon en plass, men også for dere lesere.

Oversikten er laget slik at den kan brukes for å identifisere fugler du selv har fått i hagen din, det er nå kjekt å vite hva gjestene våre heter, eller hva?
Jeg har ikke vært fugleinteressert i mer enn to år, og i starten syntes jeg det var veldig vanskelig å gjette hva som kom på besøk, med noen hundre fugler i boken blir det litt å bla… Da hadde jeg selv glede av slike oversikter som dette.

Håper at oversikten kan glede, og kanskje inspirere. Selv en liten villahage kan ha rikt fugleliv 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

 1. Syntes det er koselig med fuglebesøk i hagen, men jeg kan så få navn. Så det var jammen lurt med en oversikt.
  Ha en flott dag.
  klem fra marilyn

 2. Ja jeg vil bare få si tusen takk Anne for all jobben du legger i dette, det har vært til stor hjelp for meg! Av og til har du nok haugevis av treff fra min adresse, da leter jeg etter info 🙂 Ha en fin uke!

 3. Jeg er selv helt fasinert av fuglene i hagen, men så langt har jeg ikke kommet at jeg har fått laget meg noe register. Med foringskurver hengende rett foran stuevinduet har jeg fått følge godt med dem i vinter. Nå er jo mange av trekkfuglene også kommet, og det er en fantastisk kvitring over alt. Herlige dager for både fuglene og oss.
  Oversikten din var helt super.

 4. Nydelig med småfugler, og så flott at du lager en slik oversikt da! 🙂 jeg er desverre ikke så flink med fuglenavn, så dette var en fin ide. Titter innom igjen jeg. Ønsker deg en fortsatt fin kveld videre, klem fra Mette

 5. Takk får oversikt. Nevøen min er veldig interessert i fugler,og til høsten skal han få fuglemater og frø av meg, og denne oversikten:)DyreSidene dine er artige å vise ungene:)

  Jeg er litt lei meg… fibernett er ikke planlagt her jeg bor… det var siste sjanse til å få svensk tv i denne omgang, snufs. Og nå begynner snart tredgårdsfredag og havedrømmer… sukk, sukk…
  Jeg er for valgfrihet:) Så jeg synes de burde jobbe på spreng og tilby alle likt:)Så var det det å være realistisk da…

  I dag så jeg endelig et ekorn, jeg visste de var her:)
  Klem

 6. Det er veldig kjekt å følge med på hvilke fugler som besøker hagen. Dessuten gjør de jo nytte for seg (de fleste i allefall) når de spiser insekter vi ikke vil ha på plantene.
  Veldig flott oversikt du har laget.

 7. Takk for en flott fugleoversikt, og for en HERLIG blogg! 🙂 Man drømmer seg rent bort her, i all den koselige hageidyllen!

  Klem fra fast leser.

 8. Og jeg frydes over at dere frydes over fuglefryd 😉

  Kjempehyggelig med så mye positiv tilbakemelding!

  Fuglene er nyttige også ja, helt enig! Det er utrolig kjekt å kunne ha det såpass i hagen at de ulike tingene spiser og passer seg selv. Jeg kan jo ikke være helt sikker, men jeg tror at fuglene her er med på å holde iberiaen på et skikkelig lavt nivå, feks.

  Hei alle nye lesere forresten! Så hyggelig at dere kommenterer så jeg får oppdage dere 🙂

 9. Og jeg frydes over at dere frydes over fuglefryd 😉

  Kjempehyggelig med så mye positiv tilbakemelding!

  Fuglene er nyttige også ja, helt enig! Det er utrolig kjekt å kunne ha det såpass i hagen at de ulike tingene spiser og passer seg selv. Jeg kan jo ikke være helt sikker, men jeg tror at fuglene her er med på å holde iberiaen på et skikkelig lavt nivå, feks.

  Hei alle nye lesere forresten! Så hyggelig at dere kommenterer så jeg får oppdage dere 🙂

 10. Ja dette er små kjærkomne gjester i hagene våre! Jeg ble fugleinteressert etter at jeg flyttet til Mandal. Er oppvokst i oslo og visste knapt forskjell på skjære og måke…men nå kan jeg høre hvilken fugl det er på sangen. Ja, bare noen arter da – jeg er slettes ingen ekspert. Men det gir så mye glede!!Har funnet ut at solsikkefrø frister mange fuglearter, så det legger jeg ut hele året.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her