Krukker fulle av blomster og vårglede!

Våren har kommet et godt stykke i hagen, men det meste av hagen er fremdeles lite fargerik, og da er det ekstra godt å fylle på med farge i krukker.
Her ser du en krukkesamling som står slik at jeg ser den godt både inne fra stuen, og ute fra uteplassen. Dermed får jeg maksimal glede ut av plantene. Humle, fluer og sommerfugler kommer innom blomstene og er med på å løfte opplevelsen.

Slikt som dette kan alle få til. Alle blomstene jeg har brukt tåler noen minusgrader, og dersom du først har krukkene så er ikke blomsterutlegget uoverkommelig. (Snøklokkene,  julerosen, mosen og krukkene hadde jeg, ellers så har alle blomstene du ser kostet rundt 300 kr til sammen.)
Jeg har hatt blomster ute i krukker i fem uker nå, og fordi det frem til nå har vært så kjølig ute så er fremdeles blomstene fine og i flor.

Ettersom det er såpass mange krukker så har jeg forsøkt å samle blomstertyper eller i det minste farger i hver enkelt krukke. Jeg synes det gir et kraftigere utrykk. I og med at jeg tok de plantene jeg allerede hadde, og stablet om i krukkene, så ble det ikke perfekt, men jeg er godt fornøyd og gleder meg til å følge de ulike blomstene ettersom de springer ut og vokser til. Med tiden må noe byttes ut, og da er det jo også enkelt å ta ett og ett fat.

Les her for flere tips på planter som tåler utelivet i minusgrader.

Fra venstre forran: Stemorsblomster - snøklokker - julerose, pinselilje, tusenfryd - perleblomster, krokus - minipåskeliljer
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. SÅ vakkert!!
  Jeg synes snøklokker er så nydelig, hadde et ønske om å sette ned løk over hele plenen, slik det ofte gjøres i England. Neste vår, ja neste vår vil jeg ha en plen FULL av snøklokker :))
  Nei nå er det vel tid for et aldri så lite TV program – om-hager…, de jeg ikke ser direkte har jeg nå fått tatt opp…
  Noen som sa overivrig… :)), neida bare fryktelig lærevillig :))
  Ha en strålende uke Anne!
  Klem Lokki

 2. Ja herleg å kunne begynne å fylle krukker med masse flotte fargar. Stilige krukker du har, likte dei store du har bakerst der. Kjekt å kunne nyte synet litt både inne og ute… 🙂
  Klems

 3. Så flotte krukker!!
  jeg har brukt de siste dagene på alle fire i hagen! Har ønsket alt som gror velkommen, spadd og rakt og klippet og planta og … – ja, det er jo vår og sola skinner, lunsj på terrassen – og fugler over alt!
  Har også hatt besøk av rådyr. det er sikkert 10 år siden sist – og jeg er helt sikker på at de er programmerte til å vite at jeg brukte store beløp på tulipanløker i høst, litt sånne spesielle tulipaner…(tør jammen ikke si beløpet her i frykt for at min mann snikleser,,,men det var flere nuller enn han kan svevlge…hahaha)Jeg er så utrolig sinna!! – det er gnafsebiter over alt som er!! Bladene er helt nedspiste!
  Men håper du får en god vår – helt uten rådyr! – for det ble rådyrt! (kunne ikke dy meg…)

 4. Takk for skryt for potter og innhold 🙂
  Det er så kjekt å ha farger å se ut på, og det er utrolig artig hvor humler og andre insekt har voknet til de siste dagene, helt klart ikke mye å velge i, så alle kommer hit og spiser..

  Her handles det krukker på salg 😀 Dermed kan man jo kjøpe dobbelt så mange… hehe. Vi har fulgt med på høst og vår på de lokale garteriene og de store krukkene du likte Randi ble kjøpt på Plantasjen i fjor på 70% …!

  Rådyr ja.
  Jotakk, vi har besøk av og til, men det er skjelden og har stort sett gått bra… Ikke min favorittgjest akkurat.

  Ø, tåler Kamelia å stå ute mens den blomstrer altså? det er jo genialt!

  Lokki, her tas alle hageprogram opp, uansett om jeg ser direkte eller ei 😉 aldri godt å vite om man vil se det oppigjenn, eller spole for å sjekke opp et navn.

  Snøklokkene er kjære for meg også, dette er første året jeg har de i hagen, snøklokker er jo litt eksotisk for en østlending 😉

 5. Ingenting er som den første puslinga i hagen om våren og plante fargeklatter i krukker som kan stå ute!

  Jeg har forøvrig lagt ut link til fugleoversikten din i lærerkollegiet mitt og fått bare positive tilbakemeldinger på siden din. Det blir arrangert fugleturer hvert år med klasser i hele kommunen og linken til siden din vil bli distribuert videre til de klassene som skal på slik tur.

  Jeg har forøvrig noe til deg på bloggen min, ha en fortsatt god kveld.

  Hilsen Gry K

 6. Nydelig sammensatt, skulle vel gjort det slik jeg og ser jeg nå 😉

  Her er det lite farger ute å se for tiden men jeg har et skjærepar i treet ved dammen da som stooorkoser seg om dagene 😉 Blir en spennende sommer!!

  Klemz

 7. Pst, må bare legge til at lille Petter er på leirskole til Hitra ut uka… Han lurte på hva han skulle finne på til gave til meg… Finn en vakker stein sa jeg da og gleder meg til fredagen allerede!!!

  Hihi, de er så artige disse små. Liten og liten…

 8. sÅ deilig med en hage du kan nyte både ute og inne!!! Jeg har ogs plantet ut en del kuldetålig, og det er så skjønt å bli møtt av de hver gang jeg titter ut av kjøkkenvinduet eller går ut døra!
  Nå er det farger som gjelder for meg – gleder meg til en ny hagedag i morgen!
  Takk for inspirasjonen
  Klem Hilde

 9. Takk for skryt for potter og innhold 🙂
  Det er så kjekt å ha farger å se ut på, og det er utrolig artig hvor humler og andre insekt har voknet til de siste dagene, helt klart ikke mye å velge i, så alle kommer hit og spiser..

  Her handles det krukker på salg 😀 Dermed kan man jo kjøpe dobbelt så mange… hehe. Vi har fulgt med på høst og vår på de lokale garteriene og de store krukkene du likte Randi ble kjøpt på Plantasjen i fjor på 70% …!

  Rådyr ja.
  Jotakk, vi har besøk av og til, men det er skjelden og har stort sett gått bra… Ikke min favorittgjest akkurat.

  Ø, tåler Kamelia å stå ute mens den blomstrer altså? det er jo genialt!

  Lokki, her tas alle hageprogram opp, uansett om jeg ser direkte eller ei 😉 aldri godt å vite om man vil se det oppigjenn, eller spole for å sjekke opp et navn.

  Snøklokkene er kjære for meg også, dette er første året jeg har de i hagen, snøklokker er jo litt eksotisk for en østlending 😉

 10. Nydelig 🙂
  Her har perleblomstene og påskeliljene endelig begynt å vokse og blomstre. Rosene venter på at frosten går i bakken og blomkarsen vokser i rekordfart på kjøkkenet.
  Og jeg, nyter at det blir mer og mer vår 🙂
  Ønsker deg fortsatt fine blomsterdager med hyggelig besøk av bl.a humler og sommerfulger 🙂
  Klem

 11. Nydelig 🙂
  Her har perleblomstene og påskeliljene endelig begynt å vokse og blomstre. Rosene venter på at frosten går i bakken og blomkarsen vokser i rekordfart på kjøkkenet.
  Og jeg, nyter at det blir mer og mer vår 🙂
  Ønsker deg fortsatt fine blomsterdager med hyggelig besøk av bl.a humler og sommerfulger 🙂
  Klem

 12. NYDELIG!! Flink du er til å sette sammen, dette var en vakker «samplanting»! :o) tenk at det er SÅ masse som faktisk kan stå ute nå!! Til høsten har jeg store planer om å sette litt små løk som kommer tidlig til våren, det må skrives opp på hage-skal-gjøre-listen; så jeg husker det til høsten!

  Gleder meg til neste vår, takk for vakre bilder!

  Så hedlig du er som har en plass som synes både innenfra og utenfra, på steder man faktisk oppholder seg! Herlig.

  Ønsker deg en HERLIG uke!

 13. Takk igjen for fine ord 🙂
  Det å sette sammen potter slik er utrolig takknemmelig, resultatet blir jo bra nesten uansett. Nå er det jo ganske trygt her da, kun noen graders nattefrost, men min holdning til å sette ut planter på våren er at man ikke skal sette ut mer enn man kan tåle å tape. Det er jo risikosport med mindre man følger med og skjermer de på de værste kuldenettene. Men vi hadde altså 10 minus tre netter på rad, og påskeliljer og perleblomst greide seg fint uten tiltak utover at de sto lunt, men da var de også godt herdet og perleblomsten var mest i knopp.

  Vårløk i potter på høsten er smart, men jeg har det med å glemme jeg også 😉

  GundaM, HURRA!
  GryK, supert å høre at fuglesiden kan komme til nytte i undervisning 🙂

 14. Hei Anne 😀 takk for påminnelsen men jeg uteblir foreløpig. Morsomt å se på dere andre sine forslag da og koser meg. Her er det nå slutt på snø men tar lang tid før det blir grønt fordi plenen ikke er klippt det siste året og da dekker det lange gresset fra forrige år så mye og tett at det blir kanske grønn bakke her i august hehehe. Vel… tiden for vise om det kan skje noen under også her i skogen 😀

 15. Oi, som man lengter til sommer og terasseliv, når en ser bildene!! Til helgen er det min tur til å plante og få litt miljø ute – og gjett om jeg gleder meg 🙂 God ukefortsettelse til deg 🙂 Klem Beppe

 16. Først og fremst må jeg komme meg frem til krukkene mine, som fremdeles er delvis skjult bak et flyttelass. Boden som gubben la nytt gulv i sist sommer, bærer enda preg av at ikke alt av datterens flyttelass er fjernet enda. Og baki der en plass er mine krukker.

  Men jeg vet at jeg må ha noen nye, så jeg smører meg med min «velkjente» tålmodighet, og venter. Jeg vet jo at våren er der fremme en plass, og så kommer sommeren.

  Ha en flott dag.

 17. Takk for gode ord 🙂
  Det er deilig å ha dette å se ut på kan dere tro! Nå har jeg så smått begynt å tenke på hva jeg skal utvide krukkesamlingen med nå på våren, når påskeliljene går ut feks… ikke hast, men hyggelig å tenke på 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her