Kurtiserende grønnfink (video)

Det er helt tydelig at parringsesongen er i gang. Jeg har sett både gråtrost, gråspurv, blåmeis og grønnfink samle redemateriale. Kurtisering og parring pågår primært i buskene, men av og til på foringsplassen. Her ser dere en grønnfinkhanne som gjør sitt ytterste for å tiltrekke seg sin utkårede, som gjør sitt ytterste for å ignorere han….

Jeg krysser fingrene for at han lykkes i sin kurtise, jeg vil gjerne ha fylt hagen med små fugleunger i år også 🙂


Se gjerne min oversikt over fuglene i hagen for mer om hagefugler

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Hihihi! Er det virkelig mulig å ignorere en så kjekk hann? Så nok det kjappe blikket i øyekroken, da også han ga seg til å ete…

 2. hehe, ja, jeg synes også jeg så at hun nok merket seg at han gav opp ja…

  Jeg følger med, jeg har nok flere par her, for har hatt grønnfinkhanne innom på redematerialeinnsamling, og har så vidt sett noen parre seg en uke eller så før det, Kikker – jeg? hihi

 3. Så flott at du fikk filma heile seansen. Morsom video!
  Her er det stadig grønnfink innom på fuglebrettet, men foreløpig ser jeg ingen tegn til kurtise. Så er vel våren kommet noe kortere her på våre kanter.
  Takk for at du delte med oss!

 4. (Ler) Det der var en ustyrtelig morsom seanse…Hun overser ham fullstendig (i alle fall tilsynelatende) Hun har nok full kontroll med ham likevel, men det må skje når det passer HENNE! Flott fanget av deg 😉

 5. Kjekt at dere synes det var kjekt da 🙂

  Ja, jeg kasta meg på videokameraet som heldigvis lå her i sofaen. Stativet sto ikke her, så da ble det håndholdt, men det ble jo greit forde da. Visse fordeler med å ha dårlig isolert hus er det, lyden går feks rett gjennom veggen 😉 (at det også betyr at lyden av trampolinenabobarn går rett gjennom får så være…)

 6. Herlig!
  Så flink du er til å filme akkurat på rett tidspunkt.
  Hun ser han nok og vet hva han vil, men lar seg ikke rive med i første forsøk. Her må han nok bevise litt mer skulle jeg tro:)

  Håper det går bra tilslutt og du får en anledning til å filme små fugleunger!

 7. Herlig!
  Så flink du er til å filme akkurat på rett tidspunkt.
  Hun ser han nok og vet hva han vil, men lar seg ikke rive med i første forsøk. Her må han nok bevise litt mer skulle jeg tro:)

  Håper det går bra tilslutt og du får en anledning til å filme små fugleunger!

 8. Så artig! Utruleg bra at du klarte å fange opp seansen på video. Ikkje masse lett på tråden ho der nei. Men, får håpe han lykkast til slutt ja, for er jo så koseleg når dei unge finn kvarandre… 🙂
  Takker for super underhaldning!

 9. Drømmen nå er jo å få fanget grønnfinken eller noen av de andre «i akten», men det ser jeg altså lite av her nede på foringsplassen, så der kan jeg ikke love noe. (om jeg hadde satt meg ut ute i krattdelen av hagen med pledd og tolmodighet så ville det vært mer sannsynlig, men det orker jeg altså ikke)

  Men visst er det kjekt når naturen er så sammerbeidsvillig som dette 🙂

 10. Så flott film! Dette var skikkelig morsomt, Anne :-).

  Rødstrupen og kjøttmeisen jobber en del med kurtisen her for tiden, men de er så lynraske og motparten blir så irriterte at de flagrer avgårde så fort! Jeg tror ikke jeg hadde hatt en nubbsjans til å filme dem.

  Men vet du hva jeg gjorde her en dag? Jeg satte meg i hagen og tok opp flere fine filmsnutter der fuglene (en og en art) satt og sang foran kameraet.

  Og vet du hva jeg OGSÅ hadde gjort? Glemt å sette på lydopptaket…..

  Noen ganger må man nesten bare bli i godt humør. Det ble en kveld med masse bortrydding av (plutselig) uinteressante filmsnutter :-D.

 11. Så flott film! Dette var skikkelig morsomt, Anne :-).

  Rødstrupen og kjøttmeisen jobber en del med kurtisen her for tiden, men de er så lynraske og motparten blir så irriterte at de flagrer avgårde så fort! Jeg tror ikke jeg hadde hatt en nubbsjans til å filme dem.

  Men vet du hva jeg gjorde her en dag? Jeg satte meg i hagen og tok opp flere fine filmsnutter der fuglene (en og en art) satt og sang foran kameraet.

  Og vet du hva jeg OGSÅ hadde gjort? Glemt å sette på lydopptaket…..

  Noen ganger må man nesten bare bli i godt humør. Det ble en kveld med masse bortrydding av (plutselig) uinteressante filmsnutter :-D.

 12. ja, de er ikke enkle å filme. greit når de holder på her på plassen utenfor, men det er jo unntaket og selve parringen tror jeg nok jeg ikke får dekket.

  Ergelig med filmen da! Du er bra tapper, jeg hadde blitt temmelig sur om det var meg…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her