Noe vårfryd besiktiges best på knærne ;)

Sol i dag også, og her er dagens linsefangst fra en krabbetur i hagen 😀
Er du våryr og finner vårfryd? Meld deg på konkurransen!

En "vanlig" middnatblå blåveis, og en deilig rosa blåveis (Hepatica)


Snøklokker, født i min manns barndomshage på vestlandet, flyttet hit i fjor

Det er vel nesten slik at en hageblogg ikke er komplett uten krokusbilder disse dager. Her er våre første!

Om solen ikke har kommet og lurt blomstene frem der du bor så sender jeg varme tanker din vei, våren kommer til slutt!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

34 KOMMENTARER

 1. Herlege bilete! Har vore sol og strålande her og i dag, så etter ein liten runde på lobbemarked var det rett ut i hagen og rydda. Gjer seg når ein får rydda vekk visne lauv og rot og får fram att litt rein mold mellom blomane. Ser så mykje ryddigare ut med ein gang, ei enkel fornying av beda 🙂
  Blåveis er så fint. Visste ikkje at dei fantes i rosa også… Er visst masse ein kan læra her i bloggeland… 😉
  Ha ei strålande helg vidare.
  Klems

 2. Jeg har EN blåveis i hagen og den verner jeg om kan du tro. Her på våre trakter er ikke blåveis så vanlig og de vi har her i nærområdet er ganske få. Det er en nydelig blomst og jeg skulle ønske vi hadde tepper av den slik som jeg har sett litt lenger øst i landet.
  Kanskje jeg burde kjøpe meg en rosa også så den blå får litt selskap.
  Dine var så nydelige!

  Den første krokusen er utrolig skjønn:)

 3. Ja i dag har det vært en så utrolig fin dag her!
  Var på hagemessa i går, og så at på østlandet er det søren meg ganske mye snø igjen noen steder! Huffameg, håper alt er smeltet nå i løpet av helgen da.
  Jeg har sett min første blåveis i hagen i dag. Plantet den for et eller to år siden. Det er ikke så vanlig med blåveis her i området så det var jo ekstra stas. Får ta noen krabbebilder i dag jeg også.

 4. Det er herlig med vår i hagen!
  Nydelige bilder, den rosa blåveisen så spennende ut. Her har det dukket opp flere nye tuer med blåveis i hagen i år, veldig koselig.

  Fortsatt god helg 🙂

 5. Blåveis og snøklokker, rart det der. Her på øslandet er gjerne snøklokker litt eksotisk, mens blåveisen er eksotisk på vest og sørlandet. Eller, blåveis er jo litt eksotisk uansett da, tepper er ikke vanlig selv her i kjerneområdet. Uansett, rart at den ikke er vanligere som hageplante, i hagen kan vi jo enkelt tilpasse etter dens behov.

  Det finnes masse spennende blåveis der ute, både hvit, rosa, lilla, blå og gul. Fylt og enkel, grønne og brokede blader, spisse og runde kronblader. Hepatica er det vitenskaplige navnet og den er en atraktiv samleplante. Se http://www.srgc.org.uk/wisley/2008/160308/log.html og http://www.hepatica.org/phpBB3/ for mer om planten.

 6. Solen er her også, men blomstene uteblir i beddene, alt for mye snø i hagen enda, men det smelter stadig litt, så om ikke lenge er det klart for blomstring her også, en halvmeter til nå så er det helt klart 🙂 Men vi fant årets første hestehov på tur i går, ikke så langt unna. Deilig å se at det blomstrer igjen. Flotte bilder av årets første Anne.

  Nyt kvelden 🙂

 7. Vår, vår, vååååår!
  hihi
  Genialt med sol! at jeg i ettermidag i noen timer lå på soverommet med blendingsgardiner og sovebriller får så være… det er glemt nå 😉 (og vinterhatten er byttet ut med en med bredere brem, lysømfintlig)

  God helg forresten 🙂

 8. Vår, vår, vååååår!
  hihi
  Genialt med sol! at jeg i ettermidag i noen timer lå på soverommet med blendingsgardiner og sovebriller får så være… det er glemt nå 😉 (og vinterhatten er byttet ut med en med bredere brem, lysømfintlig)

  God helg forresten 🙂

 9. Nydelige bilder 🙂
  Våren e ei sånn herlig tid, stadig nytt å oppdage i hagen <3
  Her hos meg spirar det for fullt no 🙂
  Ha ein flott søndag <3

 10. Å betrakte blomster på nært hold åpner en helt ny verden. Det er så mange vakre detaljer 🙂 Nydelige bilder Anne! Nå er våren endelig her hos oss også!

 11. Næmmen nææææ så til vår det er på dine trakter. her ligger nok det meste på lur ennå, men den som vanter på noe godt… Takk for at du deler Anne.

  Søndagslem en tidlig morgen.

 12. Nyyyyydelige bilder! Jøss, rosa blåveis har jeg ikke sett/hørt om tidligere. Så masse lekkert du har!

  Endelig er våren her – helt herlig!! :o)

  Riktig god søndag til deg!

 13. våren skrider frem med stormskritt, det er jo så en kan se at ting vokser.. løker som har stått i knopp en mnd springer omsider ut (kjøpt på butikk). hurra!

  Ada, jeg hadde det slik i mange år jeg også, lengtet etter hage, gikk gatelangs og tittet inn i andres hage, var aktiv på forum. Og vips, en dag hadde jeg hage og lengten var nesten glemt 😀

 14. Närbilder är ljuvliga, då ser man verkligen skönheten i dom små underverken, som låg begravda under en halvmeter snö. Säger låg, för nu har jag börjat skotta fram mina rabatter, med resultatet att graäsmattan åter har blivit alpinbackar 😉

 15. Flotte bilder av fine planter 🙂 Her nord må vi nok vente leeeenge før de dukker opp i bedene. Er spent å se ka som er i hagen våres, flytta jo hit i vinter.. Skjønt; det har dukka opp mye asfalt (til mannen i mitt livs glede) :/ Søndagsklem herifra også

 16. Jeg har vært innom og lest litt på bloggtipsene dine. Synes du forklarer godt! Har fått bruk for noen småting her, blant annet fant jeg endelig ut, etter å ha lest og lært hos deg, hvordan jeg lager linker!

  Ville bare si: Takk!

  Og så lurte jeg på noe også da. Hvordan lager vi slike stikkordsskyer som du har?

 17. Det er deilig å se at det begynner å spire og gro:) Nå begynner hvitveisen å titte frem nede i hagen her og det er et sikkert vårtegn for meg.
  Jeg bare lurte litt på den blomsten jeg har bilde av inne på bloggen min innlegget «Nu livnar det i lundar». Jeg kaller den Klosterklokke. Vet du om den heter det eller har den et annet mer velkjent norsk navn.

 18. Jeg har vært innom og lest litt på bloggtipsene dine. Synes du forklarer godt! Har fått bruk for noen småting her, blant annet fant jeg endelig ut, etter å ha lest og lært hos deg, hvordan jeg lager linker!

  Ville bare si: Takk!

  Og så lurte jeg på noe også da. Hvordan lager vi slike stikkordsskyer som du har?

 19. Petunia, jeg er ikke godt på småklokkene, men klosterklokke eller marsklokke er de navnene jeg har sett brukt på disse. Skal svare deg bedre om litt.

  Tonje, Stikkordsky ja.. Jeg har WordPress og ikke Blogger/blogspot. Her er stikkordsky standard. Til Blogger så må du finne en gadget, de finnes, men jeg husker ikke hva de heter. Søk på cloud i «add gadget» eller noe sånnt. Beklager at jeg ikke kan hjelpe mer.

  Ja, nå er hagen her nesten helt snøfri! Det ligger litt groms i skyggefulle deler av hagen, men det meste er vekke, og jeg er glad. Her ble det også måkt snø en periode, både på deler av platten, og for å få frem litt i bedd. hehe utolmodig 😀

 20. oi våren har kommet litt lengre hos deg ja. Ryddet i hagen i går og raket bort masse dødt løv osv og jaggu er det knopper som kommer opp av telen. Gleder meg til de spretter opp. Jeg har jo ikke peiling på hva som kommer. Skattejakt etter blomsterprakt.

  Ha en deilig uke.
  Fikk med meg hageprogrammet i dag da he he

  Klem fra
  Randi

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her