30 skjønne stemorsblomstrer konkurrerer om tittel

30 nydelige stemorsblomster ble meldt på til konkurransen hvor vi kårer Frøken Stemor 2010. Alle gode representanter som sammen viser noe av det mangfoldet som stemorsblomstene byr på. Denne robuste og vanlige blomsten som mange tar for gitt, men som vi virkelig ville savnet om den en vår ikke var å få tak i.
Hva faller du for? Farge eller form? historien? bildet? Stem frem dine favoritter.

Frøken Bella fra Thelma Louise
Disse vakre stemorsblomstene kjøpte jeg i Italia. Jeg falt for den vakre lillafarge eller
porpora på Italiensk. Jeg måtte bare kjøpe to stykker. Damen bak disken pakket
de inn med lilla plast som ble stiftet sammen med stiftemaskin mange ganger rundt de
to små pottene. før hun snurret en rosa tråd rundt og forlangte 3 Euro for pr «Fiori»

Frøken P fra Dyvekes hage
Rødt var min utvalgte farge i tulipankonkurransen samme sted. Jeg beveger meg videre i fargepaletten og over til min absolutte favorittfarge: Lilla
Derfor blir denne lilla stemorsblomsten mitt bidrag i frøken stemor 2010. Jeg synes den praktfulle fargen blir forsterket av det lysere området i sentrum med det gule «øyet» i midten. For å skape litt ekstra lilla stemning, slenger jeg med en link til en fantastisk lilla sang: Purple Rain! Navnet blir derfor Frøken P – som en hyllest til Prince, nevnte sang og purpurfargen (eller lilla om du vil).

Frøken Blå Tåreperse fra Tingelingeling
…Blomstene jeg skulle ta bilde av, var borte. Jeg har nemlig alltid noen overlevere som har sådd og mikset seg selv. Men i år var de fullstendig fraværende. Mystisk.. Til og med fiolene fra min mors hage har forsvunnet. Det måtte anskaffes nye.
Det passet derfor kjempefint at Sjefen og Sjefens Sjef skulle innom et Gartneri på sin kystturne. De gjekk til innkjøp av de siste rester av sesongens stemor, ikke nødvendigvis i bare favorittfarger, hva nå det er, men stemor er jo alltid fine. Uansett. Tross alt!
Frøkna over, frøken Blå Tåreperse er mitt bidrag. Det er jammen meg ikke noe rart det blir litt tårevått når sommeren kom og varte en dag, før det ble kjempekaldt, mer nedbør og stor vannføring i elva.
Jeg rekker omtrent ikke å ut i shorts og sommerkjole før det er på an igjen med full påkledning! Nå er det like før jeg stiller med stillongs under shortsen! Jeg vil har sommerfølelsen! Nå!

En villig venn fra Livet i hagen
min frøken stemor er en villig venn
Hun gir Pelargoniafrøkenen selskap, omslutter med vennskap både på solrike, og skyggefulle dager. Min villige venn lar meg se hvem hun er. Hun byr på seg selv.
Hun inviterer og kommer gjerne selv på besøk.
En venn du kan gå nær, uten å føle at du er til bry.
Min frøken stemor er en villig venn!

Tamar in Blue fra Panorama
and since i heard (read) from hilde that there is a competition also for non-professional photographer like me, i add some more photos of this sweet little flower that own this strange name in german: Garten-Stiefmütterchen (step-mother) something similar in norwegian: Stemorsblomsten and in hebrew even more strange: Amnon and Tamar (the two step-sister and brother from the bible).
i love these flowers since they were our first succsess in our small garden, i find them beautiful! but there’s another reason why i find them special…they own in hebrew also my name (Tamar).
sounds banal? doesn’t metter, enjoy the photos!

Miss Pinky fra Min Verden
Møt min trofaste, Miss Pinky, som smiler i mot meg på verandaen morgen og kveld.
I blant henger hun med hodet og da får hun vann – så reiser hun seg og smiler igjen. Det er ekte kjærlighet! Hun er min deltaker i konkurransen Miss Stemor 2010.

Frøken Blålys fra Tovepia
Disse små stemorsplantene liker jeg svært godt, de er blant mine favoritter. De er hardføre og blomstrer hele sesongen. Ifjor måtte jeg klippe dem ned, men sannnelig kom de igjen;)…….og fargen er som skapt for meg;)

Frøken Smiley Klovnefjes fra Heimdal
La meg presentere vesle frøken Smiley Klovnefjes. Frøkena er «litt utav fokus», men kven blir ikkje det når ein plutseleg bli tatt kvelartak på for å visast for «all verda»?

Ivory and Ebony fra New Dawn
De står der side ved side og spiller på lag. Perfekt utfyller de hverandre, og jeg gleder meg til å se hvordan de søte små vil se ut til neste år…..
Ivory and Ebony

Frøken Fargerik fra Brit sin blogg
Dette er mitt bidrag: Frøken Fargerik.
Min stemor vokser på veien opp til mitt barndomshjem.

Frøken Overflod fra Thorzo
Stemorsblomsten er ikke min favoritt, men så kom jeg i dag over denne overfloden av stemorsblomster i Botanisk hage i Oslo, så da kan jeg jo like godt presentere den.

Pønkern fra Moseplassen (deltar ikke i avstemning)
Det har vært hard konkurranse og mye knuffing og strekking av hals i hagen den siste uken. Her er mange som ville være med, og som gjorde sitt ytterste for å udmerke seg. Pønkern gikk i siste liten så langt at hun farget håret blått, og smeltet mitt strenge hjerte.
Pønkern er et lite hippibarn, et resultat av fri kjærlighet på Moseplassen med ukjente foreldre. Hun er også litt anarkist og har bosatt seg en plass det slettes ikke skulle være stemor, men her verner vi om biologisk mangfold, så Pønkern ble nemsomt luket rundt av min snille mann som nok også ble svært så sjarmert 😉

Jo flere vi er sammen fra Villroses hage
Det har vært beinhard kniving mellom stemødrene i anledning forsommerens vakreste Frøken-kåring. Frk. Finigrusen trodde hun tok (sjarm)-innersvingen der hun selvsådd tronet foran trappa. Frk. Blålekker og Frk Stiihlig var nærmest grønne av misunnelse, mens frøknene Stirre i Fuchsiapotta besvimte av indignasjon.
Ja disse yndige stemorsblomstene har vært så opptatt av indre intriger, at de aldeles glemte fristen for påmeldelse 🙁
I siste sving dukket outsideren, den skikkelig sosiale Frk. Jomereviersammen opp og fintet resten av gjengen elegant ut. Hun har prydet ingangspartiet i sin lille potte helt siden påske! Bildet er tatt i dag, og viser en uforskammet frisk og opplagt Frøken-kandidat, eller hur?

De tre søstrene Stemor fra Gubbens og mins bildeblogg
Her er mine tre søstre Stemor. Som står her så fint på rad. De har pyntet seg i sin fineste skrud og venter på at prinsen skal velge en av dem. Dette er mitt bidrag til Moseplassen sin konkuranse: Frøken Stemor.

Mr Rusty fra GundaM – Playing Around
Ved inngangspartiet står og min Frk Rusty som jeg hadde tenkt å melde på til Moseplassens lille uhøytidelige blomsterkonkuranse 😉 Og som dere ser er inngangspartiet mitt bare med gule blomster. Det velger jeg å gjøre fordi det kvikker opp den mørke husfargen samtidig som det lyser opp selv om sola mangler og det trengs jo her i trøndelag ;D

Frøken smilende Stemor fra Hespe
For en tid tilbake vant jeg premie i den flotte giveawayen hos Jorunn, med bloggen Villa Klaraberget. Premien var blant annet dette flotte pyntehåndkleet!
Pyntehåndkleet som har nydelige nupereller (tror det er det det heter) og hullsøm, har Jorunn kjøpt på auksjon i England – er det ikke flott vel?? Siden jeg mangler en gammeldags håndklehylle, tror jeg nok håndkleet vil blir brukt til løper istedenfor –
det vil det passe perfekt til!
Sammen med et par smilende stemorsblomster ble dette et skjønt lite stilleben!

Prinsesse Fregnefjes fra Green Zone
Prinsesse Fregnefjes: tilsynelatende pertentlig og ordentlig, men ved nærmere betraktning langt derifra.
Lilla fregner, lyseblå hake og et stort, gyllent smil. Denne lille frøknen har brakt liv i bedet med sin lekne, spesielle skjønnhet.

Frøken Gulltåre fra Lev Livet Lett
Vet du, jeg synes denne solgule stemorsblomsten så
så skrekkelig lei seg ut.
En får rent lyst til å trøste den stakkars frøkna..
Noen ganger er man bare trist.., men etter regn så kommer sol,
og etter tåren kommer smilet…

Frøken Biomangfold fra Hit ett steg og dit ett steg.
Som fersking i hageverdenen har jeg prioritert enkelte bed foran andre i hagen. Dette har medført at noen flekker har fått ligge brakk, mens andre har vært prioritert. I de nedprioriterte bedene har biomangfoldet fått fritt spillerom, og denne blonde frøkna sto så fint mellom flereårs overvintrede blå hagestemor, gress- og ugresstuster, perleblomster og noen relativt kraftige eksemplarer av løvetann. (Som for øvrig gjerne ønsker å delta i en framtidig konkurranse under temaet «Frøken Frodig».) Vi har vel alle lært at monokulturer ikke er noe å trakte etter?

Frøken Violet Brown fra Rabarbra og vannilje
Selv om det var mange å plukke av, var valget allikevel ganske selvfølgelig når det kom til stykket.
Så klart må man gå for den ène som har det lille ekstra spesielle som de andre, om enn så vakre, mangler.
Årets kandidat kom ut av en mix-pose ved navn Monkey Business som skulle bestå av 3 sorter.
Av de mange-og-tjue plantene var det ca. 50/50 av to sorter, og bare
èn eneste var av denne tredje typen som, spør du meg, er den fineste av dem alle. Fargen er vanskelig å sette fingeren på, og det er umulig å rettferdiggjøre den på bilder- den subtile overgangen mellom lilla og brun er nesten litt uvirkelig; og synes best i gråvær.
Det har vi lite av om dagen, men jeg lar henne likevel prøve seg i konkurransen om tittelen Frøken Stemor 2010
Ta vel i mot min kandidat, kulørkunsteren Violet Brown

Frøken Påska varer helt til Jula fra Kattene mine lager engler i sneen
I fjor hadde jeg en vill liten Frøken Fryd med på konkurransen. Men i år blir det “kjøpablomst”. Saken er at denne vakre lille frøkna ble kjøpt inn til påske. Hun sto sammen med påskeliljer i en oppsats. Påskeliljene har fått kommet ned på dyras gravplass.
Frøken Påska varer helt til Jula har fått plass ved inngangspartiet til huset. I en stor svart gryte står hun og pynter opp mens sommerblomster er frø nedi jorda enda.
Der trives frøkna så godt at hun bare blomstrer og blomstrer . Kanskje hun har tenkt å stå helt til jul?

Frøken Windblown fra Nefertitis Samlinger
Min kandidat av året, heter Frøken Windblown. Og som navnet tilsier så ser hun ganske så forblåst ut.
Jeg har ikke stemorsblomster selv i år – dvs, jeg har, men det er samme frøknen som var med og konkurrerte i forfjor – men jeg tok meg den frihet å avbilde en av svigermors skjønnheter.
Svigermor bor i kjelleren hos oss, og fra terrassen sin har hun utsikt rett vest i havet. Det er vakkert, men jammen er det forblåst, også. Stemorsblomstene er heldigvis noen tøffinger, og gleder en frossen, forblåst junihager.

Frøken Strålende fra Solbergets mange prosjekt
Jeg elsker stemorsblomster og har en hel liten hurv av dem i hagen min i år.
Denne “damen” er min kandidat til konkurransen og siden jeg formelig føler hun ståler sommerglede, har hun fått navnet Frk. Strålende:o))
Stemorsblomster eier litt av et fargekart. Jeg er veldig glad i de blå/lilla nyansene, og selvfølgelig de hvite:o))
Synes de passer fint inn i den landlige stilen:o)

Nattens Stemor Dronning fra @guriblindheim (twitter)

Frøken Sitronella fra Quiltefia
La meg presentere Frøken Sitronella!! Gul som en sitron, med rosa kanter…. Hun er nok den vakreste av alle stemorsblomstene jeg har i krukkene mine dette året!! Stemorsblomster får jeg nesten ikke nok av!! Fra tidlig vår, og så lenge de lever gjennom en sommer med ofte dårlig stell!? Jeg har klippet dem ned når de står lange og stranglete etter en lang sommer. Og noen ganger klarer jeg å få dem til å fortsette å blomstre på høsten. Mange ganger har jeg ønsket at gartneriene burde ha nye stemorsplanter klare ved skolestart. På den måten ville mange hatt glede av denne blomsten langt utover høsten, kanskje helt til jul??

Frøken Juliet og Romeo fra Mitt eige solsystem
Syntes dette paret her var så søtt og romantisk. Lille Juliet med hovudet på skuldra til Romeo. Det perfekte par. Matchar jo kvarandre så godt. (Hmm… neste søndag har Mannen og eg vår første bryllaupsdag. Kanskje difor eg er i det romantiske hjørnet denne gangen… ♥♥♥ ) Så sjølv om dette er ein frøkenkonkurranse så fekk ein liten Herre snika seg med også. Ei snerten snelle som dette treng jo ein bodyguard ved sin side.

Frk Blåskrukke fra Bare Mio
Hun er ny av året.
Ved første øyekast skilte hun seg ut ved
at hun ikke var like stram og glatt som
sine medsøstre.
I mine øyne gjorde det henne bare mer spesiell og vakker.
Jeg prøvde å forevige henne da hun stod blant sine medsøstre,men det ville ikke frøkna.
Men da hun fikk komme i sin egen krystallskål, ble hun fornøyd.

Min lilla stemorstue fra Mitt Hvite Skattekammer
eg fant helt plutselig en stor lilla tue ute i den ene enden av hagen min… helt i utkanten av hagen min viste det seg nemmelig og bo en hel fin familie med lilla nydelige stemorsblomster :o)
En skikkelig store og kraftig busk var det blitt, den har nok stått der i mange mange år men siden den er helt i utkanten har nok de ville ormebladene tatt helt overhånd der oppe… men i dag såg jeg den, nå fikk jeg rensket godt rundt den og denne søte skapningen skal få blomster og vise frem all sin prakt fra i dag av…. mulig at jeg flytter den nærmere huset etterhvert, men akkurat nå skal den få stå der den er :o)
Se hvor nydelige de er – lyselilla og noen nydelige mørkelilla striper i midten…

Rosa Engel fra Huset på landet
Jeg knipset denne vakre stemorsblomsten da vi var i Tallin forrige helg.
Håper hun får lov til å være med selv om hun ikke er norsk… 🙂
Hvis du ser nøye etter kan du se «hode hennes» i det venstre bladet oppe.
Hun sitter å ser bakover, og har en mørkere engle-kjole på. 🙂
Riktig så vakker synes jeg!

Frøken B fra Berit T
Min lille frk. B er meld inn i konkurransen.
En blid liten frøken som lyser opp der hun står.
Sammen med alle sine søsken
som bor i
i et gammelt melkespann,
kappes de alle om å være finest,
for de blomstrer så frodig hele tiden.

Det var alle 30, husk, du kan gjerne klikke deg videre inn til bloggene som har presentert kandidatene, det er sikkert en blogg eller to her som du ikke har besøkt før.
Tusen takk til alle som deltar med kandidater. Det er så flott å se hva dere gledes over i deres hager og balkonger 🙂

Avstemningen er åpen for alle å delta i, den er delt inn i to runder, dette er innledende runde og her kan du stemme på så mange kandidater du ønsker, (men du kan kun stemme en gang så merk av for alle du ønsker å stemme på før du trykker stemmeknappen). Innledende runde er åpen frem til og med lørdag 19 juni kl 20.00 Når jeg så har fått summet meg og telt stemmer og redigert ferdig så publiserer jeg finalistene som består av de 5-8 kandidatene som fikk flest stemmer i innledende runde. Finalerunden er åpen til og med tirsdag kl 22.00 Vinner publiseres i løpet av onsdagen.

Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er mottatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.
Resultatene vil vises etter endelig kåring.

Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

PS: Dersom jeg har gjort noe feil med lenker eller navn, eller, enda værre, glemt en kandidat så håper jeg dere gir meg beskjed. Jeg forsøker å gjøre så godt jeg kan, men det har hendt jeg surrer…

Da håper jeg alle finner frem til noen favoritter og gir de sine stemmer!

Dersom du har lyst til å se tidligere konkurranser så finner du de her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. Du makaløse – SÅ mange nydelige kandidater!!
  Det er så artig dette her Anne – og så gøy at så mange er med!!
  Dette ble en nydelig bukett med mange vakre frøkner – rene Missekonkurransen :))
  Ja skjønnhet liker, jeg så dette var storveis!!
  Ønsker deg en vidunderlig du Frk Stemor herself, supert jobbet Anne!!
  Klem Lokki

 2. Tovepia, takk for tips, men det ser da riktig ut for meg?

  Lokki, takk snille du. Hyggelig at arbeidet blir satt pris på 🙂

 3. Ante ikkje at det fantes så mange forskjellige stemorsblomster. Så nydelige dei er ! Heretter skal eg ta meg tid til å titte ekstra på desse villige og vakre blomstrane !

  Anne, du er så kjekk som lager til desse konkurransene. Tusen takk 🙂

 4. Oj, dette var vanskelig. Mange fine stemorer og mange av mine favorittblogger. Jeg har stemt på én, men ønsker alle lykke til. Klem fra meg

 5. Å, denne stemorkonkuransen rakk jeg slettes ikke denne gangen. Mye besøk og litt reiser hit og dit på meg, men kandidaten var klar den..Ja ja, med så mange flotte stemorer er det ikke noe problem med å finne en verdig kandidat å stemme på.

  Du er flink, Anne:) Artige disse konkurransene. Ha fortsatt fine junidager.

  Klem:)

 6. Å – så mange dine frøkner! Alle er jo vinnere i og for seg 🙂 Vakre er de alle. Verre å stemme på Lano-ungene! 😉 Lykke til alle sammen. Let the games begin 😉

 7. Her var det mange flotte frk.
  Tusen takk for at du lager til disse flotte konkurransene.
  Stemorsblomster var en «glemt» blomst hos meg,
  men nå er den igjen i vår hage.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke.
  Klem fra Mio

 8. Mange nydelige småfrøkner, og for en flott bukett dette hadde blitt i en vase, og med sin deilige søte duft så bedårer de meg i senk alle sammen.
  Lykke til hver og en!

 9. Herlighet så mange flotte kandidater. Det å lese seg gjennom alle bidragene for å velge favoritter, var i seg selv veldig kjekt 🙂 Og nå er valget tatt 🙂

 10. Bukett i vase ja, der sier du noe Berit 🙂 De er jo fine bukettblomster disse, holder fint.

  Stemmene renner inn, takker for det alle sammen, uten stemmene deres ville det jo ikke være noen konkurranse!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her