Denne skjønne blomst kan nå kalle seg Frøken Stemor 2010:

Hipp-Hurra! Dere lesere har talt og Frøken Stemor 2010 ble den glade gjengen Frøken Jomereviersammen fra Villroses hage! Gratulerer med seier 🙂

Frøken Gulltåre fra Lev Livet Lett kom på andre og Frøken B fra Berit T kom på tredjeplass.

Resten av plasseringene, og bilder og tekst til kandidatene kan du se i innledende runde samt finalerunde – ta deg en titt om du ikke allerede har vært innom!

Tusen takk til alle som har deltatt med kandidater eller stemmer, det er en fryd å få noen glimt av hva andre setter pris på i egen hage. Jeg har forresten allerede bestemt hva som blir neste månedes tema, det blir noe helt nytt jeg ikke har kjørt før, og det krever ikke en rikholdig hage 😉 Kom innom den 1.juli…!

Villrose og hennes nykårede frøken stilte gladelig opp til intervjue:

Til Frøken Jomereviersammen
* Gratulerer med seieren, hva føler dere nå?
Åh, vi vet ikke helt hva vi skal si, vi… (skravler ivrig i munnen på hverandre) …veldig sterkt, altså! Driitkuult!….(allsang og taktfaste rop høres) Vi vant! Vi vant!

* Hvordan skal seieren feires?
Åh, vi er i full gang med feiringen allerede, vi! Allsang er spesialiteten, og nå har vi fått med resten av stemødrene her i hagen. De er blitt blide igjen, og vi deler gjerne æren som lissom er blitt hele hagen til del! Her blir det fest til den lyse morgen! Jaaaa! Hurraa!(Bare nå matmor sørger for litt ekstra mat og drikke…)

* Hva er deres ambisjoner?
Vi drømmer om å holde det gående hele sommeren, like friske og fine. Har rett og slett ambisjoner om å beholde posisjonen som fremste trappepynt!

* Har dere noen kampsaker som frøken?
Fremste kampsak er å holde sammen. Jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir! Hvis hele verden hadde skjønt det, kunne vi hatt mye moro! Siden vi vant nå, har vi fått inspirasjon til å få med alle blomstene i hagen på en fargerik fest hele sommeren til ende. Så har vi en hemmelig plan om å spre noen frø rundt omkring i nærheten, slik at vi får vakre avkom neste år 😀

* Hva mener dere er de sterkeste kvaliteter eller grunnen til at dere vant denne konkuransen?
Vår uimotståelige sjarm. Hihihihihi.

* Hva har skjedd siden presentasjon?
Vi synes å merke mer respekt fra de andre plantene i hagen. De aller fleste er jo større og mer prangende enn oss, men det er vi som blir kjendiser!

Til Villrose
* Hvorfor valgte du ut akkurat disse til å representere bloggen din?
Det er virkelig mange fine kandidater. Jeg har flere sorter stemor i år, og alle har særpreg og kvaliteter. Likevel falt jeg for disse med mer tradisjonelle stemor-farger. Masseeffekten gjør dem ganske uimotståelige, ja.

* Hva synes du om stemorsblomstene?
Stemor er jo de første vi kan plante ut i april, når vi lengter som mest etter farger og blomster etter en lang vinter. Må ha noen i potter ved inngangspartiet. De gjør også en god jobb som utfylling mellom lave stauder, når det oppstår pauser i blomstringen. Jeg liker også godt de blide små «fjesene» på disse gode, gamle sommerblomstene

* Vil du si litt kort om deg og bloggen,
«Villroses hage» er en ren hageblogg. Jeg har meninger om mangt, men ville ha lagt dem i en egen blogg. I hagebloggen er det mye bilder siden jeg fotograferer planter, fugler og dyr i hagen ustanselig. Ellers er den et pusterom for små og store gleder og strev i min lille verden for rekreasjon. Jeg er også veldig glad i å følge med i andres hageblogger, og synes det er morsomt med respons.

* Hva er din hagefilosofi?
Formålet er rekreasjon. Å være ute i hagen og naturen er bra for kropp og sjel. Mitt tema for hagen er et forsøk på å blande natur og kultur. Vil gjerne beholde villblomster som prestekrage og blålokker på den naturpregede delen av tomta. Grensende til skog, passer det best med en uformell «Cottage»-stil. Noen vil vel hevde at jeg prøver å stappe ned mest mulig på minst mulig plass. Har sikkert 100 roser og et utall stauder på 690 kvm. tomt. Likevel er jeg opptatt av form og farge, og strever med å skape harmoni…

Det er en stor ære å vinne i din herlig, uhøytidelige fotokonkurranse. Setter sånn pris på at du utrettelig arrangerer inspirerende og spennende frøken-kåringer på bloggen din 🙂 Tusen takk til deg!
Beste hilsen fra Villrose 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Gratulerer så mye til en verdig vinner!!! En nydelig gjeng :)))
  Gratulerer med nok en gjennomført konkurranse Anne :))
  Grådig moro!!
  Ønsker Villrosen og alle hennes stemødre.., og deg Anne en vidunderlig uke!!
  Klem Lokki

 2. Gratulerer så masse til den verdige vinnaren!
  Og takk for innsatsen nok ein gang til deg Anne. Så artig med desse konkurransane dine 🙂
  Ha ei strålande veke vidare.
  Klems

 3. Jeg digger å se hvor mye ulikt dere lesere kommer med av bidrag. Stemorskonkurransen har det fine ved seg at den trekker frem noe hverdagslig og gjør stas på det, flere får øynene opp for at det finnes variasjoner og at stemor er vakker.

  Så takk til alle dere som gjør konkurransene mulig!
  Gratulerer med flott plassering til alle finalister!
  Og tusen takk til Villrose for at hun stilte opp på intervju 🙂

 4. Lenge siden jeg har hatt overskudd til å kikke på disse konkurransene. Det var en vakker og velfortjent vinner denne gangen, gratulerer til Villrose og hennes stemødre… 😀

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her