Varme dype ildfarger i peisbeddet.

Jeg er ikke egentlig glad i rødt, eller oransje, eller gult… Synes allikevel det er flotte farger jeg gjerne vil ha i hagen, men plasseringen da… Mannen liker de dessuten, og det teller jo det også 😉 En annen ting mannen liker er utepeisen, den gamle rare utepeisen jeg liksom ikke helt ser sjarmen med, men som jeg omsider oppdaget at mannen digget. Så da så, da får man jo planlegge beddet foran så det blir mulig å se peisen, (lavt) og så det passer litt med stemningen.

Og nå skulle jeg jo egentlig ha stylet og ordnet og faktisk vist beddet, med peisflammer bak, men det orker jeg ikke, så da får dere atter greie dere med de sedvanlige skylappcollagene (hehe, jeg kan styre hva som synes, ganske sleipt)På bildene ser du en ettårig sommerblomst jeg ikke husker navnet på, Heuchera /alunrot, Oxalis corniculata ‘atropurpurea’s, Million Bells,  Hosta /bladlilje, og til sist noen stemor, som ivrig strekker hals for å stjele noen glimt av hvordan det går med månedens konkurranse.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

21 KOMMENTARER

 1. hehe, nei, altså de er jo ikke det Røsslyng. Dybden i de gjør at de ikke blir så skrikete som de renere klarere orange og røde. Burgunder som jo bladverket er er jo lekkert, uansett. Nå er det flere andre ting i dette beddet som er rødere og roper høyere, men de har jo ikke kommet så langt at de var noe å vise frem 😉

  Morten, Løvetann er bra det 😀 jeg har fotet vår, men ble ikke så fint som din 😉

 2. Jeg likte det der med å vise det man vil og ikke hele beddet. Jeg gjør det stort sett også slik:)
  Når man ikke har oveskudd til å holde hagen slik man ønsker, og ikke vil vise frem alt som burde vært «stylet» og ordnet og ryddet så er det greit med slike bilder. Man får glede seg over den enkelte blomst og nyte den mens man samtidig overser alt det som vokser rundt omkring og ikke «er til offentlig beskuelse»!
  Hage og blomstergleden skal være tilstede like sterkt som før, om det så er på «collagemåten»:)) Det er slik jeg har valgt det for min del i allefall.

 3. Flotte bilder du deler med oss. Misunner deg nesten den flotte hagen din. Trøster meg med skogens blomster og noen potteplanter som jeg bærer inn om natta når d er fare for frost. Elsker jo denne skogen min, så sommeren er ikke kjedelig her heller.
  Nyter forsommeren i fulle drag! Og du inspirerer meg som alltid! Takk skal du ha Anne!

 4. Flott bladverk i mange farger. Me må nyta hagen slik me har glede av den alle, om det så er på kvar vår måte. Nyter saman med deg eg !!

 5. Ja, det er ikke alle fargene som er like enkle å kombinere med andre, men dette var da flott! Og så nydelige blomster! Jeg har også sansen for å vise bare detaljer, for jeg har ikke fått hagen helt slik som jeg vil! Den er gammel, og her er mye å gripe fatt i. Gubben syns ikke det er nødvendig, så da må jeg gjøre det nesten alene…Men han hjelper jo til litt da! Ha en fin helg!

 6. Lekre farger! Skikkelig oppfriskende på morgenkvisten. Heucheraene er jo fullstendig uunværlige sammen litt hete farger.det blir alltid så flott.
  Takk for videosnutten under her. Den kvitiringa har je hørt ofte men ikke vist hvem eieren av sangen var.Nå er jeg bitte litt klokere. =)

 7. Haha, ikke så glad i fargene jeg heller, men likevel beholder jeg de staudene jeg har i de «feile» nyansene. Det blir som å drive en vellykket butikk, det må finnes noe for enhver smak, ellers går den konkurs:) Helt ok med noen steder i hagen som har sprelske farger!

  Klem

 8. Fine farger! Fine bilder! Liker veldig godt rødt, oransje og gult. Jeg holder på å lage blomsterbed og en liten kjøkkenhage – og det er nok disse fargene som kommer til å dominere der utover sommeren. Tror jeg liker alle farger når det gjelder blomster 🙂
  Og forresten, likte veldig godt fluesnapper-sjarmøren din :))

 9. Farger som går rett i hjerte her 🙂 høstmennseke og naturfarger jeg bare liker så.

  Takk for at du viser og god helg til deg Anne.

 10. jag tycker det ser stiligt ut men nu är jag ju väldigt glad i de varma färgerna. Din oxalis ska jag se närmare på, fint bladverk !

 11. Jeg er knallhard på hvor skapet skal stå – om det er ute eller inne. Den som gjør jobben, tar avgjørelsen. For noen år siden skulle huset beiset og jeg tok ut farger vel vitende om at min mann aldri kom til å protestere. Når man ikke tar i malekoste, så er det best å tie;)
  Hehe! Så gale er det ikke, men jeg mener at man ikke kan si at slik og slik vil man ha det, og så ikke gidde å bidra selv. Og det gjelder for begge kjønn…

  Blomsterbildene dine er nydelige.
  Vet du om noen nettsteder de man kan kjøpe små ferdigstøpte kar til hagedam.. De siden jeg har vært inne på, der er karene så avlange i fasongen. Må ha et som er litt mer oval eller rundt. Og ikke så høyt!!

 12. Petunia, jeg ler litt her, du, om jeg skulle følge den logikken så ville nok hagen ha betydelig mere orange, rødt og gult enn nå. Jeg gjør nemlig marginalt med hagearbeide. Det blir å peke, forklare, og sporadisk binde opp erteblomster 😉 (pga sykdom så orker jeg omtrent ingenting dessverre, så mannen gjør alt hagearbeidet). Skal tenke på kar, stikker innom deg senere med tips.

  mia, ja, men obs, den er suuupervillig, frør seg som bare rakkern, og kan nok fort bli ugress. Får gule blomster.

  Det foreligger ambisjoner om å ta bilde av beddet senere på sesongen, når det har vokst seg til litt, med peisen bak, så da får de av dere som har etterlyst den se også 😉

  Ellers, tusen hjertlig takk for alle kjempekommentarene 😀 jeg er (som vanlig kan man vel si for tiden) ikke helt i form, så det blir litt sporadisk på bloggefronten, men men, det kommer nok bedre tider 😉 Veldig glad for å høre fra dere alle!

 13. Eg har også eit sånt gult/oransje/rødt bed, men har også innslag av skarprosa og mørk lilla, det funkar, det. Men eg innsåg i vår at kombinasjonen gult/rødt av typen gamle tulipaner som sto i hagen då me kom er for mykje. Det endte med at eg brakk av alle blomane for eg gjek og ergra meg sånn over dei!

  Den oxalisen har eg og, men no lukar eg vekk det eg finn. Den er heilt klart på jakt etter verdensherredømme og druknar naboane sine fullstendig.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her