31 finfine buketter og dekorasjoner – Frøken Snitt 2010

Denne måneden kårer vi Frøken Snitt 2010, og her har dere 31 høyst ulike kandidater å studere og stemme på. Håper dere finner inspirasjon og glede i bildene og teksten, og husk at alle navnene er lenker dere kan trykke på for å komme videre til bloggen som kandidaten presenterer.

Om du ikke allerede ser kandidatene rett under her så trykk der det står les mer –>

Frøknene Snitters og Tante Lavendel fra Min Verden Hanne
Frøknene Snitters er «New Dawn» og «Maidens blush» – samt tante Lavendel som er en «Hidcote blue» og som forøvrig stortrives i min hage.

Miss Mary fra Monome
Today I watered my roses, tried to be carefully of course but…
one of the finest rosebuds broke off. Im allergic to most flowers and cant have them inside but now lots of my time is spent outside and today she kept me company all day! So lovely!
Her name is «Kronprinsesse Mary» and she has a very old fashion smell – wonderful!!

Frk Kjærlighet fra Martes atelie
elsker, elsker ikke, elsker…..
Frk.Kjærlighet viser at hun elsker verden og livet!

Frøken Pryd fra Grys Bildeblogg
Mitt bidrag til Frøken Snitt hos Moseplassen
Peonene er egentlig ingen frøkner, men heller dronninger…! Flotte og se på, og disse dufter like himmelsk som roser.

Frøken Deilig Duft fra Me, a happy gardengirl
Frøken deilig duft er en fryd å ha både i hage og hus. Uansett hvor hun oppholder seg så sprer hun glede med sin deilige duft og vakre utseende!

Frøken Turglede fra Med kamera på tur
Har sagt det før men sier det så gjerne igjen, hadde jeg klart det hadde hele skogen blitt med meg hjem. Og jammen har jeg vel nesten forsøkt også, kongler, stein, greiner, stammer, drivved, tang, skjell og alskens rariteter har vært innom veggene her i huset, enten så lite at jeg har lurt det stille i lomma eller så stort at jeg har hatt behov for en manns krefter, motorsag og tilhenger. I dag falt jeg for noen greiner med fjellbjørk og litt myrull plassert i et lite beger står dem nå å minner om en fin søndagstur og ikke minst tenker jeg!! det enkle er for meg det beste, og det beste i livet, det er nå gratis da

Frøken Ferskenmyk fra Magnys lille krinkelkrok
Det siste eg gjorde i gårkveld før sengetid,
var å plukke en liten bukett blomster i hagen…
Rakk å ta noen bilder før eg måtte dra idag…
Vi har noen tuer med disse ferskenmyke markblomstene i hagen,
men dere som vet, hva heter de..?? (moseplassen: enghumleblomst)
Blomstene er noe dramatiske fra toppen og ned,
litt dystre kanskje…

Frøken Sommerblå fra Lev Livet Lett
Frøken Sommerblå er en Iris Sibirica (Sibiriris) `Blue King`
Hun er svært hardfør og tåler mye og kan klare seg i alt fra tørr til fuktig jord. (Som jeg liker slike tilpassningsdyktige planter!) Hun trives i sol/halvskygge og blomstrer med sine vakre blomster i juni/juli. Hun blir 70-100 cm høy.
Jeg har mine Iris i på et sted med kun kveldsol og det blir ganske så tørt der – inntil husveggen.
Men de stortrives!

Frk. Sommardraum fra Refleksjon på livsvegen
Dette er Frk.Sommardraum…
Ho er frå i fjor og minner meg om sommaren..
Ho bad så pent om at eg kunne melde henne påkonkuransen.
Så eg tenkte å vere lydig..
Frk.Sommardraum er plukka i hagen vår.

Frøken Ugang fra Fies notiser
Når løvetanna gliser gul og freidig, skal man holde hodet kalt, plukke blomstene og koke sirup og annet som tar seg ut på glass.
Og får du for mye løvetann (og det gjør du), bruk den heller til pynt.
La løvinnen blomstre
Løvetannen er strålende vakker med sine 200 blomster i hvert eneste hode. Nyt synet!

Frøken Arvegods fra Moseplassen (holdes utenfor avstemning)
Stjerneskjerm, peon og hostablader – noen av mine absolutte snittfavoritter fra staudebeddet. Peonen står jo ikke lenge, men er skjønn og har svak duft, stjerneskjermen står i evigheter og er nett og lett og beskjeden, og hostablader er rett og slett genialt som bukettfølge.
Blomstene er plukket i mine foreldres hage. Disse staudene har stått i den hagen minst siden farmor hadde den, og kanskje de var der alt når hun tok over etter sin svigemor på 20-30-tallet. Fint å tenke på 🙂

Frøken Løken fra Linettes Verden
Denne buketten havnet på hagebordet mitt for et par uker siden. Det var med tungt hjerte jeg skar dem av, for gressløken var det eneste som blomstret i Rhododendronbedet ved terrassen. Jeg måtte likevel hente saksen, siden jeg gjerne vil ha litt gressløk til maten resten av sommeren også! Jeg synes de var så vakre der de sto og speilet seg i bordplaten i skumringen, så dermed ble de foreviget og lagt inn på bloggen 🙂

Brennende kjærlighet fra Hagen på Saga
I denne buketten inneholder div.blomster/planter i hagen.Jeg har ikke mye rødt/orange men noe finnes jo.Her er en oversikt over innholdet i buketten;
Humle(Humulus lupulus), Hvit blodtopp(Sanguis officinalis), Alpeklematis(Clematis alpina), Jordbær(Fragaria ananassa), Brennende kjærlighet(Lychnis chalcedonica), Stjernetjærblomst(Lychinis xArkwrightii»Vesuvius»), Ingrid Bergmann(Rose), Vortemelk(Euphorbia), *Vortemelk(Euphorbia dulcis»Chameleon», Kløver, Prydtobakk»Cream splash», Chili, Allotria(Rose), Skaugumbegonia, Busknellik(Dianthus barbatus), Hvit lavendel(Lavandula angustfolia)

Frøken Flaten fra Villroses hage
Bak Frøken Flatens kandidatur skjuler det seg historier fra både nær og svært fjern fortid. Selve Frøken Flaten heter egentlig Charles de Mills (har foretatt et lite kjønnsskifte for anledningen!) og er en Gallica-rose kjent før 1790. Antagelig oppkalt etter en engelskmann som var direktør for det Britiske Ostindiske Kompani. Han hadde en stor samling kinaroser.
Siden busken står avsides, er den perfekt til snitt 😉 Så her var plutselig frøkenkandidaten min. Så klart i den nye lille muggen som «måtte» bli med hjem fra en nylig Englandstur. Nappet av et Senecio-blad til selskap, og et krøllete Heuchera-blad. La til et par limegule anisisop’er. Et stå av silkebygg kjekt på snei, så har vi hagens kandidat til Frøken Snitt 2010!

Frøken Rusty fra Primula og mere til
Mitt bidrag til Frøken Snitt hos Moseplassen blir denne enslige akeleieblomsten. .Jeg kaller den Frøken Rusty. Syns den er så sart og vakker sammen med den rustne sko-lesten.

Mammalykke fra Trines Gleder
Til mitt bidrag har æ valgt den nydelige lille buketten som storebror plukka til oss før han dro på pappahelg.
Da æ kom hjem fra jobb sto den på stuebordet oppå ett nydeli brev som han hadde lagt all sin flid i.
Kor herli e det ikke me sånne små gleda i hverdagen, som fylle mammahjerte me kjærlighet, stolthet og lykke
♥♥♥
Bidraget mitt har æ derfor kalt for Mammalykke

Frøken Badenymfe fra Livet i hagen
Men så fikk hun øye på en rose og noen pelargoniablomster som slett ikke prøvde å stikke seg fram. De bare sto der med all sin ynde og skjønnhet. Og ble nesten litt forlegne da jeg spurte om de ville stille i frøken snitt -kåringen. Her er de:
.. pelargonia på svømmetur..
.. og en vakker rose som flyter på ryggen.
Sammen er de frøken badenymfe, som er min kandidat til denne månedens frøkenkåring.

Frøken Sommergul fra Gunknitter
Min kandidat til konkurransen Frøken Snitt 2010 er denne lilja som veks i hagen min. Eg har kalla henne for Frøken Sommergul. Ho duftar så herlig og er så nydelig å sjå på. Om noken veit kva ho heiter, hadde det vore kjekt å vite. Her har eg dandert henne i kvepskrukka mi som eg har kjøpt på loppis. Dette er sommar for meg !

Frøken Makeløs fra Tusenfryd
Hun er lettere skadet etter at en trefeller hadde en tur med motorsaga i hagen vår. Dessverre knakk hun noen bein, men ryggen holder og hun kommer til å reise seg flott og stolt etter litt rehabilitering, hun er likevel makeløs vakker.
Her står hun i et glass med vann og omkranset av et armbånd jeg vant inne hos GundaM for en stund siden. Jeg synes armbåndet passet fint som dekorasjon rundt henne akkurat nå.
Frøken Makeløs er en Austin rose og han ga henne navnet ‘Heritage’.

Frøken Langflat fra Hajals hagegalskap på Nordåker
På ein slik dag med tungt skoddedekke og regn er hagelivet ikkje mykje å by på – ikkje er det malingsveir heller (skulle ha malt rekkverket på verandaen) so får ein finne på andre syslar ettersom kroppen heller ikkje likar seg slike dagar 🙁
Hagen ser plutselig noko «forfallen ut» sidan «alt ligg langflatt» etter den kraftige vinden mandag kveld og natt til i går.
Slike dagar er det ein kosar seg innandørs med god musikk og andre gjeremål – så kom eg på at litt » haging» er likevel ikkje av vegen ein slik dag òg, då vert det å bruke noko av alt det som «ligg langflatt» ute i hagen til oppmuntring for auge og sinn innandørs.
I denne oppsatsen har eg brukt blad og blomst av Heuchera ‘Dale’s Strain’, Hosta ‘Halycon’, Grasløk, Aquilegia canadensis, Astrantia ‘Lars’, Physiocarpus ‘Diablo’, Stormarihand, Hagedjevel (Skvalderkål) og to sortar Klematis.

Frøken Lys fra Gleden i mitt liv
Ett lys i den grå hverdagen!

Frøken Sta fra GundaM Playing Around
Tenkte kalle buketten Frk Rosa men etter at katten kom…Frk Sta !
Buketten består av lysrosa lupiner, rosehagtorn, akeleier, tusenfryd, noe fra stenbedet og et par andre jeg ikke husker navnet på… Meg og navn!

Frøken Prinsesse Kitty fra Dyvekes hage
Da 4åringen min er særdeles glad i å plukke blomster, falt det ganske naturlig å be henne plukke bidraget til konkurransen. Hun tok oppgaven svært seriøst og gikk grundig til verks. Alt skulle med: Klematis,akeleier, lupiner, iris, liljer, blåklokker, spireablomster, nellik, hundekjeks, smørblomster og andre frittvoksende blomster hun kunne finne rundt om kring i hyttehagen.
Selvsagt var det hun som fikk bestemmee bukettens navn: Frøken Prinsesse Kitty (som ihvertfall er betegnende for hva som opptar en 4 år gammel prinsesse med stor sans for HelloKitty).
Her viser hun stolt frem prinsessebuketten

Snitt fra vinduskarmen fra Ut i vår hage
Kosakkveronica i vinduet hjemme i Narvik.

Frøken Erta Berta fra Livet i Fattighuset
Frøken Erta Berta er tidligfødt, men strutter og stråler fornøyd etter at hun har sett sitt snitt til å komme inn fra hagen i morgengryen.

Nelly Nellik fra BestemorhagenBruden frøken Nelly Nellik er fra min hage.

Frøken Stilkfri(d) fra Elly Propell
Here starts my little story about two poppies. They lived happily with their family till one day the wind came – and it was irritated as the wind sometimes can be. The poppies coped as best they could, but the small unexperienced ones did not follow – and two of them got their heads chopped off. Now a new era waited them indoors…
One was open, showing its orange, silky skirt, while the other was still closed making me wonder “will it open at all?
Two days later the first poppy felt free to throw it´s skirt.
the other one blushed – and opened. It´s head was so heavy, and it had no more energy to keep it lifted. With a soft bump it landed on the table.
the bouquet in the vase stayed cool and quiet. while the head was confused and surprised to find itself separated from it´s mates.
“please do not be sad” I whispered, you are more beautiful than ever. The sun confirmed my words, and the little poppy with this painful childhood started to shine.
I could not take my eyes away.

Miss Weed fra Nikolas my angel
I dag gjorde jeg nok mitt livs dårligste handel… Tror jeg. Tre søte småjenter kom på døra og proklamerte at de solgte blomster.. Det var sååå billig, og kostet bare ti kroner. «Jeg Har ingen penger..» forsøkte jeg.. «Det sier de alle sammen, jeg er helt sikker på at du har…» fikk jeg til svar.. «Jeg har kanskje fem kroner» sa jeg litt forsiktig.. «JaJa. Ok. Det er greit…» svarte de…
Hvordan kunne jeg vel si nei til tre bedårende små-, om enn noe pågående selgere..
Så; får jeg presentere Miss weeed. Sannsynligvis bygdas dyreste halv-døde ugress… Tidligere også kjent som miss geitrams…
Vel. Den fikk en vase med vann. Jeg har tross alt betalt 5 kroner for den… ! Så får jeg huske at også ugress er blomster… Man kan vel si at den har en viss skjønnhet og, da- der den står i sine fine høstfarger…

Frøken Barndomsminne fra Hespe
«Frøken barndomsminne» er akkurat det som navnet tilsier – et minne jeg har tatt med meg fra min barndom, og somrene der hjemme :o) Med bursdag tidlig i juli, vanket det alltid en flott bukett med peoner fra pappas snille og blomsterglade tante. Mitt første minne om peonbuketten, kan jeg spore tilbake til min 4 års dag, og siden ble det mange buketter, frem til «tante» døde da jeg var rundt 14 år.
En blomsterbukett er kanskje ikke det man forbinder med bursdagsgave til et lite barn, men jeg husker det godt – det var alltid stor stas, og kanskje var akkurat denne gesten med på å gjøre at jeg utviklet
mitt forhold til Peoner
– den vakreste blomsten av de alle….


Frøken Sommardag
fra Mitt eige solsystem

Bidraget denne gangen får vera den koselege buketten som fekk pryda kjøkkenbordet i vårt ferieparadis. Ein enkel og hastig samansatt bukett av det som fantes på marka utanfor. Akkurat sånn passe pynta for ein sommardag i ferien

Frøknene i melkespann fra Bare Mio
Astilbe, lavendel og roser fra hagen.
Melkespannet er i tinn og det følger øse med.
Det er ikke så stort og er en gave min mann har fått.

Tusen hjertelig takk til alle som deltar med kandidater, det er slik en glede å få se hva dere finner glede i fra hage og natur 🙂

Avstemningen er åpen for alle å delta i, den er delt inn i to runder, dette er innledende runde og her kan du stemme på så mange kandidater du ønsker, (men du kan kun stemme en gang så merk av for alle du ønsker å stemme på før du trykker stemmeknappen). Innledende runde er åpen frem til og med mandag 19 juni kl 20.00 Når jeg så har fått summet meg og telt stemmer og redigert ferdig så publiserer jeg finalistene som består av de 5-8 kandidatene som fikk flest stemmer i innledende runde. Finalerunden er åpen til og med torsdag kl 20.00 Vinner publiseres i løpet av fredagen.

Avstemningen er skjult, når du har stemt så kommer det opp en bekreftelse på at stemmen er mottatt, men neste gang du kommer tilbake så ser du igjen det samme som før du stemte. Ikke la deg forvirre av det, stemmen din er telt, og vil heller ikke telles en gang til.
Resultatene vil vises etter endelig kåring.

Det er ikke premie i denne konkurransen utover heder og ære.

PS: Dersom jeg har gjort noe feil med lenker eller navn, eller, enda verre, glemt en kandidat så håper jeg dere gir meg beskjed.

Da håper jeg alle finner frem til et knippe favoritter og gir de sine stemmer!

Dersom du har lyst til å se tidligere konkurranser så finner du de her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. For en frøkengjeng Anne!! Så vakkert du har gjort det også – nydelig innlegg – og så mange vakre kandidater!! Nå har jeg stemt på en hal haug – moro, kjempemoro!!
  Ønsker deg vidunderlige sommerdager!
  Klem Anne

 2. Så mange flotte kandidater, like vanskelig å stemme som alltid. Men nå har jeg stemt (på flere).
  Nydelig konkurranse og så nydelig innlegg.
  Ønsker deg en fin helg (med ekornbesøk).
  Klem fra Mio

 3. SÅååå mange da gitt!! hærlig hærlig, og jeg har nok stemt nå ja etter å ha sett og nytt og sett og nytt 🙂

  Tenk da Anne å få slik en oppslutning, dyktig du ja.

  God helg til deg kjære blomsterpike

 4. Så utrolig flinke folk har vært til å plukke blomster! Det var ikke akkurat enkelt å ikke stemme på hele hurven, men fikk gjort noen valg til slutt 🙂

  Takk for super konkurranse 🙂

 5. Stemmene renner inn, tusen takk alle sammen for både stemmer og hyggelige kommentarer 🙂

  ekornet er innom daglig det! Hurra 🙂 Dere skal nok få møte det igjen på søndag 😉

 6. Så masse flotte kandidatar denne gangen også. Bra eg rakk heim frå ferien i tide til å vera med… Er så morro med desse konkurransane dine.
  Herleg med ekorn på besøk då, ingen ekorn her dessverre. Er flotte dyr. Ha ei fine helg vidare.
  Klems

 7. Hei, Anne! 🙂

  Masse vakre bilder!

  Må si at Frøken Arvegods kom høyest på min liste! Astrantia (eller stjerneskjerm) kommer definitivt på min topp 10, det er jo et mikroskopisk kunstverk hvis man ser nøye på den. Sammen med hosta og peon var det rett og slett nydelig.

  Ha en fin helg!

 8. Hei, Anne! 🙂

  Masse vakre bilder!

  Må si at Frøken Arvegods kom høyest på min liste! Astrantia (eller stjerneskjerm) kommer definitivt på min topp 10, det er jo et mikroskopisk kunstverk hvis man ser nøye på den. Sammen med hosta og peon var det rett og slett nydelig.

  Ha en fin helg!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her