Flørting i staudebeddet…

Har du lagt merke til at det av og til kan virke som om blomstene snakker sammen? Tisker og visker, slåss litt, breier seg, eller støtter opp om hverandre, og flørter…
Som disse to. På det første bildet kan du se Fenrikshjertet smyge seg inntil herr Lammeøre og viske han forsiktig i øret. Lammeøret slår armene ut og åpner sitt hjerte.

Litt senere i uken har forholdet utviklet seg. Nå har Fenrikshjertet rett og slett blitt litt klengete, og kaster seg over kavaleren, som diskret forsøker å trekke seg vekk, med verdigheten i behold…

Lammeøre og fenrikshjerte er to ypperlige stauder. Begge er robuste og greie å ha med å gjøre, og nydelige i sammenplantning.

Lammeøret har slike sølvfargede blader som er både dekorative å se på og vidunderlige å ta på. Den får blålilla blomster, men jeg synes faktisk ikke disse er såå fine, lar de stå på, men om jeg kommer over den småblada blomsterløse sorten en gang så skal den kjøpes.
Fenrikshjertets bladverk er flikete og tynt, og den blomstrer både pent og lenge på forsommeren.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Jeg er heller ikke så begeistret for blomstene til lammeøre. Visste ikke at det fantes uten heller. Hva man lærer. Jeg skal også se om jeg finner noen uten!!!

 2. Det er fantastisk hva vi kan være vitne til i blomsterhagen for tiden.
  Fenrikshjerter blomstrer på to plasser hos meg.
  Lammeøre har jeg ikke. Men jeg se de over hos min kjære nabo.

 3. Hihi… så artig innlegg. En historie om en skikkeleg sommerflørt du har fanga der… 😉 Spent på korleis det går med det forholdet i fortsettelsen, om det blir noko spanande kryssningsplante utav det… 😀
  Klems

 4. Det er artig når blomstene inngår forhold 😉 En veldig fin og levende beskrivelse du ga her! Håper herr Lammeøre kommer ut av det uten å bli merket for resten av sesongen…

  Jeg har lett etter den blomsterløse utgaven ‘Silver Carpet’ i flere år, men ennå ikke funnet den – så hvis du finner den, må du gjerne gi et hint!

  Linnette 🙂

 5. Så søtt!
  Jeg har også begge disse staudene i hagen, men de står ikke i nærheten av hverandre.
  Tror jeg må vurdere å få tak i en Lammeøre til, og sette ned noen avleggere av Småhjerte eller Fenrikshjerte sammen med den.
  Jeg er også enig med deg, og flere andre, at den blomsterløse utgaven av Lammeøre en finest.

 6. Linette, takk for sortsnavnet.
  Den heter altså ‘Silver Carpet’ denne blomsterfrie lammeøren, for de av dere som lyster slik. Massiv masing på planteselgere nytter kanskje?? 😉

  Det er morsomt å tenke seg litt inn i blomstenes liv i hagen 🙂 Disse to dukket opp i bildearkivet, jeg har ikke tatt bildene selv, mannen har tatt de hos mine foreldre. Satt og lette etter noe å blogge når de viste seg, og så kom historien rekende.
  (kjekt med bildearkiv når det er regnvær ute og dårlig form på meg:) )

 7. Så herlig ei historie ;D
  Og nå ser jeg sannelig at disse to må få stå sammen i min have også 😉
  (Lammeøre er en plante som kan plaseres de fleste plasser)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her