Frøken Arvegods – min deltager til Frøken Snitt 2010

Stjerneskjerm, peon og hostablader – noen av mine absolutte snittfavoritter fra staudebeddet. Peonen står jo ikke lenge, men er skjønn og har svak duft, stjerneskjermen står i evigheter og er nett og lett og beskjeden, og hostablader er rett og slett genialt som bukettfølge.

Blomstene er plukket i mine foreldres hage, og er stauder av det gamle gode slaget. Disse staudene har stått i den hagen minst siden farmor hadde den, og kanskje de var der alt når hun tok over etter sin svigemor på 20-30-tallet. Fint å tenke på 🙂

Liker du å lage buketter, kranser eller dekorasjoner? Bli med på Frøken Snitt 2010 da vel! Helt uformell, helt upretensiøst. Her kan alle være med så sant du har glede i å klippe blomsten løs og pynte med på en eller annen måte 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Hei, Frøken Arvegods er virkelig vakker. Det er så koselig å få bli kjent med blomstene og plantene rundt meg. Det er så fryktelig masse eg ikkje, men titter eg innom deg og mange andre kjekke hageentusiaster, lærer eg stadig noke nytt.

  Ha ei riktig god veke. Her har mauren iført seg dykkerutstyr, og plasker rundt. Trur han får gjort det han hadde tenkt å gjere. Meir enn ein kan seie om meg 🙂 hehe

 2. Så nydelig bukett av gamle vakre stauder.
  Ønsker deg en fin ny uke, forhåpentligvis med besøk av ekornet.
  Klem fra Mio

 3. Hei, Frøken Arvegods er virkelig vakker. Det er så koselig å få bli kjent med blomstene og plantene rundt meg. Det er så fryktelig masse eg ikkje, men titter eg innom deg og mange andre kjekke hageentusiaster, lærer eg stadig noke nytt.

  Ha ei riktig god veke. Her har mauren iført seg dykkerutstyr, og plasker rundt. Trur han får gjort det han hadde tenkt å gjere. Meir enn ein kan seie om meg 🙂 hehe

 4. Nydelig bukett.
  Her venter jeg i spenning på at georginene mine skal blomstre, kun knopper enda.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag 🙂
  Klem fra Christin

 5. Koselig at dere likte buketten, helt ærlig så kom jeg plutselig på at jeg skulle presentere kandidat (helgen har blitt fylt med ekornaktiviteter i stedet for bukettaktiviteter, men men..) og da måtte jeg gjøre noe litt raskt. Disse blomstene sto i en vase med annet som hadde startet å falle, så da fikk de et nytt liv i ny form. Artig det også, endre bukettene litt når noen av blomstene ikke orker mer, gjernbruk!

  Jeg liker ting med historie, også planter 🙂
  Stjerneskjerm vokste jeg opp med at het oldemorsblomst, det er jo gjerne slik med norske navn, de kan bli lokale. Oldemorsblomst er koseligere, og veldig dekkende, men jeg prøver å holde meg til de offesielle navna sånn til daglig altså 😉

 6. Heisann!
  Stemorsblomstene mine kom seg ikke inn i finstasen før forrige Missekonkurranse tok slutt, så jeg får se om jeg kan bidra denne gangen . Fortsatt god sommer ;:OD)

 7. Et besøk hos deg ble kveldens site, for nå sitter vi i forteltet, og det mørkner godt til, tordenværet er nære. Og med endeeelig ny pc, har jeg ikke tenkt til å la blir tatt av været:) Men nydelig bukett, skal se hva som er i hagen når jeg kommer hjem, kanskje jeg får til noe… Men gleder meg til å se kandidatene:) Klem

 8. Hei Anne! Det var igrunnen deg jeg håpet at hadde et svar på blomsten min!! Innimellom treffer jeg på blomster som fasinerer meg veldig, både i farge og form og denne var en av dem!! Men jeg hadde aldri sett den før, inntil for 4-5 år siden. Men nå har jeg den altså i et bed her på hytta!! Og så satser jeg på at den vil så seg selv. Forsatt god sommer!! AnneKari:-)

 9. […] Frøken Arvegods fra Moseplassen (holdes utenfor avstemning) Stjerneskjerm, peon og hostablader – noen av mine absolutte snittfavoritter fra staudebeddet. Peonen står jo ikke lenge, men er skjønn og har svak duft, stjerneskjermen står i evigheter og er nett og lett og beskjeden, og hostablader er rett og slett genialt som bukettfølge. Blomstene er plukket i mine foreldres hage. Disse staudene har stått i den hagen minst siden farmor hadde den, og kanskje de var der alt når hun tok over etter sin svigemor på 20-30-tallet. Fint å tenke på 🙂 […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her