Har du lyst på unik pynt til kaker og desserter? Lag dine egne sjokoladeblader – jeg kan garantere at gjestene blir imponert 🙂 Dette er pynt som ser lekker ut, er enkel å lage, og som smaker aldeles nydelig – hva er vel bedre enn det?
Du trenger:
* Sjokolade som er egnet for oppvarming, dvs ikke melkesjokolade. Gå i bakehylla på butikken, der finner du ulike typer mørk og hvit sjokolade.
* En pensel
* Blader. Disse må være tørre, og de må ikke være sprøytet, og de må ikke være giftige.
Forslag til blader:
Bladene må være relativt stive, ellers er de håpløse å jobbe med. De bør ha tydelige vener slik at det blir mønster, og bladene kan ikke ha hår på undersiden, da løsner ikke sjokoladen. Meget flikete blader er vanskelige å løsne fra sjokoladen. Under har jeg noen forslag, har du andre favoritter så del gjerne i kommentarfeltet.
* Rips, solbær og stikkelsbær.
* Roseblader
* Tyttebærlyng, blåbærlyng
* Jordbærblader
* Lønn
* Rose-kronblader
Slik gjør du det:
* Hakk sjokoladen og smelt i et vannbad. Du får best resultat om du tempererer sjokoladen, men jeg innrømmer at jeg ikke gjør det sjøl, ettersom jeg ikke har egna termometer, eller tolmodighet. (Sjokoladen blir blankere, penere farge, og tåler mer uten å smelte om den er temperert, og ikke minst får den imponerende snap). Men, enten du tempererer eller ei, det som virkelig er viktig er at du ikke får noe vann eller vanndamp i sjokoladen.
* Pensle sjokoladen på på baksiden av bladene. Pass på at du dekker hele bladet, fra stilk til tuppene.
* Legg med bladsiden ned på bakepapir, legg gjerne noe (feks en teskje) under slik at bladet ikke blir paddeflatt.
* Sett brettet med bladene kaldt til sjokoladen har stivnet helt.
* Jeg liker sjokoladen tykk, så jeg legger på ett ekstra lag, og kjøler ned på nytt.
* Ta bladene ut, og dra forsiktig av selve bladet fra sjokoladen. Noen blader brekker trolig, så lag alltid for mange. Om det blir igjen bladbiter så pirk de av sjokoladen med neglen.
* Kan oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap i noen uker.
* Brukes som pynt til kaker og desserter. På toppen av ulike kremer og glasurer, eller som her på en seng av roseblader.
Sjokoladeblomster:
Du kan lage nydelige sjokoladeblomster på samme måten, utfordringen er å finne en blomst med stive nok kronblader. Noen av rosene i hagen her tåler sjokoladen uten å klappe sammen, og lager nydelig struktur. Hva med en hvit sjokoladerose på en mørk sjokoladekake for eksempel 🙂
Når jeg lagde eksemplene i dag fikk jeg lyst til å prøve en litt annen vri. Jeg la sjokolade på kronbladene til en rose, men, i stedet for å trekke av rosebladene lot jeg de være på. Roseblader er fullt spiselige, og jeg synes det var meget lekkert med de røde kronbladene med sjokoladeryggen.
Tusen takk til Linde, Hanne og Tone som bidro med tips til egnede blader på Facebook 🙂
Dersom du liker å pynte kaken med blomster så anbefaler jeg oversikten over 20 spiselige blomster, og posten om kandisert stemor.. Jo, en ting til, har du lyst til å se flere sjokoladeblader og la deg inspirere til måter å bruke de på? Sjekk denne flickerkonto
Tusen takk for kjempegod ide og flott bruksanvisning. Sånn skal eg jammen prøve 🙂
Noe så lekkert. Dette så herlig ut.
Ønsker deg en fortsatt fin sommeruke.
Klem fra Mio
IKKJE DUMT DET DER!
TAKK FOR TIPSET 🙂
Dette er bare lekkert! Takk for framgangsmåte og tips om hvilke blader som egner seg!
Kos deg og klem fra meg;)
NAM! Ypperlig noe for sjokomaner – de er så fine at man ikke har hjerte til å spise dem 🙂
Flott at dere synes dette var en grei gjennomgang 🙂 Har planlagt den en stund, og i dag passet det slik med form og med at mannen var hjemme (han har tatt de fleste bildene).
Jeg kom akkurat på at jeg hadde glemt å lenke til en flickerkonto jeg fant før en gang, med masse sjokoladeblader. Anbefales som inspirasjon!
De var virkelig flotte. Tror nesten jeg må lage noe som trenger litt sjokoladeblad pynt jeg nå. Takk for inspirasjon!!
Ja dette har jeg også gjort et par ganger. Himla suksess. Roseblader fungerer best synes jeg.
Så artig og såååå flott – takk for tipset!!!
Fortsatt fine sommerdager til deg!
Klem fra Hildegunn
Takk for tips! Det så kjepelekkert ut, så dette må prøves på neste kake som bakes her 🙂
Takk for et kjempe godt tips!! Dette må prøves!
Så lekkert. Takker for tips og enkel og grei beskrivelse av framgangsmåten. Det der er sånt du kan imponere gjester med ja…
Klems
Superlekkert – dette må prøves!
Oj, det så jo ikke så altfor uoverkommerlig ut. Må prøves en gang!
Jeg håper dere viser frem om dere lager blader, hadde vært kjempekjekt å få se. Legg gjerne lenke her til blogginnlegg eller bilde.
🙂
Vet du Anne – du ta kaka!! Så lekkert!!
Ønsker deg en vidunderlig helg!!
Varm klem fra Lokki
Hei 🙂
Nå fikk til og med jeg lyst til å bake:))
Tusen takk for fint tips:))
Jeg som er så glad i hagen min er glad for at jeg fant deg:))
Ha ei god helg!
Kjempesmart…takk for tipset. Dette blir nok utprøvd ved anledning.
Håper du har hatt en fin sommer så langt:)
Lekkert! nammenam, dette skal jeg prøve
Heisann!
Dette ser spennende ut Anne… og jeg som er så gla’ i sjokolade ;:OD)
Dette var kjmpelurt. Skal herved prøves neste gang det bakes kake her i huset 🙂
Så hyggelig påminnelse!! Og for en flott roseutfordring du kommer med! Du er jammen kreativ og flink!!
Jeg ønsker deg flotte, gode og fine dager!
Klem
dette ser godt ut 🙂
dette kommer til og bli fint på en dåpskake
Meg, lykke til med prosjektet 🙂
[…] kommer det flere tips i ukene fremover 🙂 * Hvordan kandisere blomster * Hvordan lage rosegele * Slik lager du sjokoladeblomster * Liste over 20 spiselige […]
Hei!
Jeg bare lurer på om du har prøvd med hvit sjokolade noen gang? Å tilsatt farge i sjokoladen? Jeg har prøvd å fått til det brae tipset ditt. Men har lyst på orange å røde blader til ei kake 🙂
det er jeg veldig skeptisk til du, sjokolade tåler ikke å blandes med vann. Men du kan male sjokoladen etterpå om du har rett type «maling», det er vel pulver de bruker da tror jeg.