Her handler du høstløk: (tulipan, krokus, liljer mm)

Artikkelen er oppdatert for 2018

Det er lenge til våren, men det er nå på tide å planlegge for vårens løkblomstring. Tulipaner, påskeliljer, pinseliljer, våriris, krokus mm, herlige små og store vårgleder. Dette er også tiden for å handle liljeløk, (disse blomstrer vanligvis høysommer-høst).

Enkelte gartneri/blomsterbutikker har nå fått løken på plass i hyllene, og de som ikke allerede har får ganske snart. Men i stedet for å stå i butikken og henge, hva med å sitte hjemme i fred og ro og klikke?

Her er en liste over de norske nettbutikker jeg kjenner til som har løk for salg.
Pst, se etter høstløk, det vil si løk som selges på høsten.

Dette er rett og slett en liste over butikker. Jeg har ikke prøvd alle og kan kan ikke gå god for kvaliteten på løkene som sendes eller service som ytes. Vær oppmerksom på at enkelte lyver på bildene (spesielt blå tulipaner). Dersom det virker for godt til å være sant, så bilde-googler du det, da vil du trolig få et mer korrekt inntrykk.

Enkelte løk tåler dårlig å tørke, de overlever rett og slett ikke og om du handler så vær klar over at du ikke nødvendigvis får blomster. Dette gjelder spesielt snøklokke og klosterklokke. Det kan gå bra, men da må du handle tidlig i sesongen og fra en kvalitetsorientert butikk.

Perleblomst

Du kan naturligvis også bestille dine løk fra utlandet, men da må du forholde deg til to regler:
– Dersom du importerer løk så må du be selger om sunnehetssertifikat, (koster noe). Dersom du er på reise så har du lov å ha med deg tre kilo løk uten slikt sunnhetssertifikat.
– Dersom du går over 350 kr i varer og frakt totalt så må du betale moms og fortolling.

Eurobulb sender til Norge og har spennende utvalg.
Kom gjerne med tips på andre seriøse aktører i kommentarfelt.

krokus

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. Solfrid: Nei, jeg har ingen erfaring med Tulips dessverre, kom over nettsiden deres før i år, men har ikke handlet noe der.
    Om noen har noen erfaringer så håper jeg de deler!

    Hyggelig å kunne bidra til fristelser jenter 😉

  2. Hallo! Dette er min første gang på nettstedet ditt, og jeg likte innholdet ditt. Jeg er gartner, så det er veldig interessant for meg

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her