Linerla og dens fire små

Linerleunge

Linerla hekket i hagen i år også. Jeg var opprinnelig litt bekymra, for foreldrene freste rundt på platten og virket noe territorielle, og jeg var redd for at de skulle legge redet i en krukke (litt ala den skjønne linerla på Sjøstrand Gartneri). Men heldigvis fant de seg en skjult plass og fikk frem fire små.

Linerla er en trekkfugl, den overvintrer fra syd Europa og sørover og kommer så til Norge i mars-april for å stifte familie. Den kan få to kull unger, hver med 5-6 egg. Redet er lite og legges i hulerom, gjerne på temmelig kreative plasser. Jeg har sett bilde av linerle som hadde rede i en gammel vannpumpe.

Litt eldre linerleunge

Linerleungene var jo naturligvis like søte som alle de andre fugleungene, ikke riktig så kravstore som spurveungene, eller høylytt som stærungen, men veldig morsomme der de pilte bortover bakken i god linerlestil.

Linerla er temmelig uredd, og tripper gjerne rundt når jeg er i hagen. Veldig trivelig fugl å ha i på besøk, og koselig når den kommer på fuglerestauranten med hele den veloppdragne ungeflokken 🙂

Forelder og fire forventningsfulle barn
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Linerla er kjær, også er den jo enkel å kjenne igjen, så dette var en av de få småfuglene jeg kunne navnet på før jeg flytta inn her, hehe.
  God vi er flere som er fans av den lille løperen.

 2. Herlige linerla :-).

  Der vi bodde før kom linerla på våren, var stort sett borte hele sommeren og kom kun tilbake før trekket igjen. Jeg husker et år jeg kom ut på trappa, og så var det tett i tett med sommerfugler i lufta. Og imellom dem danset linerlene. Så de kom altså på denne tiden.

  Men her vi bor nå, er de her hele sommeren. Helst rundt den største hesten, Pippo. Jeg vet ikke hvor redet er. Og ungene er ikke helt inne på gården, men nede i veien. Men her er de i hvertfall :-).

  Det hadde vært så morro med så flotte bilder som du har fått til. Men så nyter jeg dine i fulle drag i stedet. Skikkelig lekre 🙂

  En annen ting er at vi har svarttrostunger også i nærheten. De var heller ikke der vi bodde før. Bare et kort, mystisk besøk av svartfuglen på våren og på høsten.

 3. Fine bilder! Så heldig du er som også har en linerlefamilie i hagen din! Her er det for det meste gråspurv, kjøttmeis og sjur som dukker opp med ungene sine. De andre fuglene kommer aleine. 🙂

 4. heisan

  tusne takk for hyggelig hilsen hos meg..
  Nydelige bilder ..det første var så skjønt.. og linerla er nok min favoritt av små fuglene… rett bak kommer dompappen…

  Klemmer =)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her