Stær skifter fjær, (og de leie tennårene..)

Tenårene er sjeldent snille mot utseendet 😉

Alle fugler skifter ut fjærene i drakten en gang i året. Dette heter å myte og for voksenfuglene skjer dette som oftest etter paring, altså på sommeren.

Fuglenebarna, (ung fugl kalles forresten juvenil), har ofte en annen drakt enn foreldrene, og for stærens del så skiftes den ut nå i disse dager.

Jeg er så heldig å ha en stor flokk med stær og gråtrost i nabolaget, og for en par dager siden landet de i hagen til naboen. Lyset var dårlig og fuglene lite samarbeidsvillige, men et bilde ble det da. Om dere sammenligner dette bildet (til venstre) med de to bildene under her så ser dere at den nå er i ett pussig mellomstadie mellom barn og voksen. Pent er det vel ikke akkurat?….

Juvenil stær, akkurat gammel nok til å spise selv.
Voksen stær
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. Så artig å sjå. Har aldri sett det på den måten før, altså oppstilt sånn før, under og etter liksom.
  Du klarer no å fange det utruligste på film du!
  Takk for att du deler.
  Ha ei strålande god helg.
  Klems

 2. Det er ikke så mange av dem som er pene i mellomstadiet nei, hehe,men så flotte de blir når alt har vokst ut og fargene er som de skal. Og stæren er jo virkelig et lekkert fargekart å se på.
  Ha en fin lørdag Anne 🙂

 3. Nydelige bilder.
  Synes fargene på den voksne stæren er utrolig flotte.
  Takk for du deler disse flotte bildene.
  Ønsker deg en flott helg.
  Klem fra Mio

 4. Blir bestandig imponert når jeg er innom hos deg for bestandig viser du fine bilder av besøk du har hatt i hagen din som er så godt besøkt:) Litt av en hage:)

  Krever litt å få tatt sånne bilder også. Stær har også jeg i min hage, men aldri i verden om jeg klarer å få til bilder i nærheten av det du klarer. Kanskje jeg må utfordre meg selv litt til å prøve litt hardere;)(enklere for meg å få til bilder av hundene i hagen hihi)

  Ønsker deg ei god helg:)

 5. Synes bildene ble flotte jeg. Det er så koselig med fugler i hagen. Særlig om vinteren setter jeg stor pris på dem.
  I Tenårene er alt litt på skakke hos menneskebarn også, har en fersk i huset, som har vokst sånn at koordinasjonen er helt på bommen for tiden. Men tiden flyr for både fugler og barn, synes nesten det går for fort.

  Ønsker deg en fin lørdagskveld Anne.

  Takk for hyggelige hilsener hos meg, setter stor pris på å høre fra deg.

  Klem fra Lisemoren

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her