Min deltager til Frøken Høstblad:

Frøken Olava er et kastanjeblad fra mine foreldres hage. Jeg er så heldig at jeg vokste opp i en stor hage med plass til mange store gamle trær, og kastanjene er av de største, både i høyde og bladstørrelse. Hvor gamle trærne er aner jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at trærne sto der når tipp-oldemor Olava kom til gården for mer enn 100 år siden.

Det vi kaller kastanjer i Norge er egentlig hestekastanjer. Trærne kan bli 200-400 år gamle og 25-30 meter høyt. Flott trekrone, nydelig blomstring på våren og dekorative nøtter på høsten gjør dette til et høyt aktet parktre.

Har du sett et tre eller busk eller staude med flotte blader? Ta bilder av hele treet eller bare et blad eller fem og meld deg på Frøken Høstblad 2010!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. En verdig deltaker Olava! 🙂 Så artig at du vet når tippoldemora kom til Hagen! Fint og artig innlegg! 🙂
  Jeg blir med jeg og, tenkte jeg..

 2. Gamle trær er noe av det flotteste jeg vet, jeg har mange ganger tenkt at det hadde vært gøy om de kunne snakke… Kanskje kastanjetreet kunne fortalt deg noen hemmeligheter om den første frk Olava 😉

  Jeg venter og venter på at Japanlønnen utenfor stuevinduene skal innta sin vakre høstprakt. Hvis den rekker det før oktober er ute, kommer det nok helt plutselig en kandidat herfra også 🙂

  Linnette 🙂

 3. Flink du som drar i gang disse frøken konkurransene, jeg skal prøve å hive meg med denne runden. Har så fryktelig mange jern i ilden for tiden… Men gleder meg uansett til å se kandidatene:) Klem

 4. Jeg tror nok de kastanjetrærne kan fortelle både det ene og det andre. Fint å tenke på at trær har stått lenge og bærer på historier 🙂

  Gleder meg til å se de kandidater dere kommer med, om dere finner noen og får tid 🙂 Det viktigeste i hagen er å hygge seg veit dere, så ikke styr nå da 😉

 5. […] Frøken Olava fra Moseplassen Kandidaten er utelatt fra avstemning Frøken Olava er et kastanjeblad fra mine foreldres hage. Jeg er så heldig at jeg vokste opp i en stor hage med plass til mange store gamle trær, og kastanjene er av de største, både i høyde og bladstørrelse. Hvor gamle trærne er aner jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at trærne sto der når tipp-oldemor Olava kom til gården for mer enn 100 år siden. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her