Og vinneren av Frøken Høstblad 2010 ble: (+intervju)

Frøken Løvfall fra Bilder fra Granhanhauglia.
Hipp hurra!

Tett fulgt av Frøken Badenymfe fra Hannes hage.
På nesten uadskillelig tredje, fjerde og femteplass kom Jeanny Jeans fra Knips og Nips, Frøken Snø fra Fjellrypa og Frøken Rype fra Atelier Kari, og sjetteplassen gikk til Frøken Lilly fra Twins hage.

Gratulerer med seier og flotte plasseringer, og tusen takk til alle som har stilt kandidater eller stemt frem sine favoritter 🙂 Det er en fornøyelse å arrangere disse konkurransene når det kommer inn så utrolig mange ulike og skjønne kandidater!

De 39 kandidatene og avstemningsresultat.
Finalistene og avstemningsresultat.

Oppdatert: Audun og Frøken Løvfall stilte opp i intervju: Til Frøken Løvfall
* Gratulerer med seieren, hva føler du nå?
For en fantastisk slutt på en lang sesong. Fra den spede begynnelse som et lite museøre i vår, gjennom en lang fin sommer med varme lyse netter, til jeg nå ligger her på bakken med rim i kantene.

* Hvordan skal seieren feires?
Den skal feires sammen med noen hundretusen andre blader her utenfor Eidsvollbygningen.

* Hva er dine ambisjoner som Frøken Høstblad?Har du noen kampsaker?
Kampsaker må bli JA til lengre høst, og NEI til løvblåsere

* Vil du fortelle noe om livet ditt når bildet ble tatt?
Bildet er tatt akkurat idet jeg er iferd med å lande etter en lang og luftig flygetur fra et stort gammelt lønnetre utenfor Eidsvollbygningen. Fra dette treet har jeg i hele sommer kunnet skue utover grunnlovsbygningen og alle de som besøker den.

Til Audun, mannen bak Bilder fra Granhauglia
* Hvorfor valgte du ut akkurat frk Løvfall til å representere bloggen din?
Vi var på familieutflukt i parken ved Eidsvollbygningen og de store gamle trærne lyste opp i alle høstens farger. Jeg lekte meg med å prøve å fotografere de fallende bladene, og av noen hundre bilder var det vel Frøken Høstblad som umiddelbart skilte seg ut. Føler at jeg her fikk fanget fargene,lyset og høststemningen på en fin måte.

* Vil du si litt kort om deg og bloggen?
Jeg er er mann på 41 år og bor i Eidsvoll. Er gift og har tre herlige småjenter. Begynte å blogge for rundt 3 år siden, og det var naturlig å kombinere bloggingen med min fotointeresse. Prøver på bloggen å presentere bilder fra naturen og nærmiljøet rundt oss.

* Hva er det du liker å ta bilder av, og hvorfor?
Har alltid hatt interesse for å fotografere, men det er først de siste 2-3 årene jeg har gjort det til en hobby. Det er veldig morsomt å prøve å finne spennende motiver i hagen. Utrolig hvor mange forskjellige motiver man kan finne ved å se nærmere på blomster, insekter og dyr som finnes rett utenfor husveggen

* Hva med høstblader er det som interesserer/facinerer deg?
Høsten er en fantastisk tid, og høstblader er utrolig fascinerende å observere og fotografere.  Om sommeren har de fleste bladene den samme grønnfargen, men når høsten kommer eksploderer de i alle mulige farger, og ikke et blad er likt.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

18 KOMMENTARER

 1. Virkelig ein verdig vinnar!
  Takk til Audun som delte det med oss andre og ikkje minst til Anne som gjennom bloggen sin sprer glede og interesse for naturen.

  god helg!!

 2. Gratulerer til vinneren Frøken Løvfall! Også min favoritt som fikk stemme fra meg. Levende og naturlig. Og morsomt å være med selv om man ikke fikk kjempe i toppen 🙂 Ha en fin høst alle sammen!

 3. Grattis til nydelig bilde.:-)

  Jeg sliter med de dumme skjærene…Litt morsomt jeg googlet et eller annet om mat til småfuglene..og hvor kom jeg inn..jo «moseplasse».:-) gøy.:-)

  Får se ann hva jeg finner på…gråtrost er vel her i januar/februar ? Jeg satt og fulgte med i vinter for å se om det var noe rangording bland fuglene..og skjæra satt da avventede i lysmastene og ventet til de små var ferdig..trodd jo de skulle jage de små..men den gang ei..Men å i høst har de vært ille ..de bryr seg ikke om hunden vår som tasser rundt og jager de…virker ikke redde i det hele tatt..jeg har skremt og skremt de..men 1 min senere er de tilbake..merker jeg blir sliten av å være irritert på de..uff.:-))

  en fin dag til deg.:-)

 4. Hipp hurra, og gratulerer så mye til en verdig vinner! =D

  -Og tusen takk til deg Anne for at du holder disse konkurransene, og legger igjen så gode kommentarer hos hver og en som deltar. Likte jo så godt intervjuet til vinneren her også. Stilig! 🙂

  Solgløtthilsen fra Huldrelevenet

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her