Skogens gleder!

Når jeg ikke kan komme til skogen, så kommer skogen til meg 🙂
For tredje år på rad har min fantastiske svigerfar vandret rundt i skogen og plukket mose og lav og annet snop til meg. Jeg er helt overveldet, rett og slett. Bare se alt det lekre!

Dette skal brukes til moseputer i potter, legges på fat inne, formes i dekorasjoner og generelt koses og klappes på. Mosekosing 😉

Her er noen smakebiter. Jeg lover å vise frem mer av skattene og fortelle litt om de utover høsten/vinteren. For de som lurer, ja, den første røde der er en mose (torvmose/kvitmose), og fargen er slik naturlig!


Og ikke nok med det. Tidligere i uken hadde jeg Kari fra bloggen Atelier Kari på besøk. Kari har spesialisert seg på å bruke av skogens skatter til dekorasjoner, vidunderlige dekorasjoner. Hun holder demonstrasjoner og kurs, og når hun var her så filmet vi at hun band denne kransen.

Videoen skal nå redigeres, og kommer så til å bli lagt ut både her og på Atelier Karis blogg, (jeg tror jeg er ferdig med regi om en uke). Kari var en drøm å filme, og selv en kransbindenovise vil kunne følge hennes henvisninger og kunne skape sin egen nydelige dørkrans.
Snille Kari hadde også med noen skogsskatter til meg, så nå er jeg godt forsynt og gleder meg til å kose meg med naturmaterialer fremover.

Jeg oppmuntrer alle til å ta seg en tur i skogen og hagen og plukke inn dekorasjonsmaterialer. Her finner du noen tips og forslag til hva du kan se etter.

Og del gjerne dine sanketurer og dekorasjoner med meg og lesere. Fortelle eller legg lenker i kommentarfeltet.
– Og God helg alle sammen! Som dere skjønner blir min helg herlig 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Er det ikke fint med sånne energiske i familien som kan komme og levere sånt på døra!!
  Jeg plukka en del mose på setra nå – og nå ligger den i fryseren, klar til å være fersk og myk til jul. Har gjort dette i årevis. Men nå må jeg nok i skogen og hente mer – fikk lyst til å lage noe pent nå også, når jeg ser bloggen din!
  ha en fin helg!
  Tone

 2. Det var utrolig mye forskjellige typer mose! Dette kan det bli mye fint, av.

  Så deilig med en svigerfar som plukker slikt til deg!

  God helg!

  Klem fra Bente

 3. Så heldig du er! Snill svigerfar altså! Den lilla var jo helt fantastisk og hadde passet perfekt i heimen her 🙂 Tror jaggu jeg skal på litt sanking i helga, jeg!
  Ha ei super helg!
  klem
  Lise

 4. Takk for snopen i forrige innlegg 🙂 Så fint at du har så snill svigerfar 🙂 De fleste menn e vel ikke så opptatt av mose og sånt 😉 Ha ei riktig god helg, blir spennende å høre hvar som gjør deg så glad :)) Stor klem

 5. Virkelig skogens gleder dette ja! Ble så gira av innlegget ditt, at jeg nesten tok sykkelen(med sykkelveske og sekk)og skulle til å stikke av fra hele 90-årsforbredelsene til svigermor i morgen, for å hente mose i skogen her:))
  Men…søndagen kanskje?

  Kråkefor et en av mine favoritter, for den beholder både form og farge selv etter tørking. Så liker jeg Etasjemosen veldig godt. Tror ikke du har den i kassene dine? Den er flott, lag på lag i skogen.

  God helg:))

 6. Liker-liker-liker 🙂
  Selv får jeg neppe levert sånne skatter på døra, trøsten får være at lete/sake-turen er en sann glede, den også…
  Ha en fin helg!

 7. Min svigerfar er en skogens mann, og et unikum til å finne gull. Det er slik en fryd med disse forundringspakkene, jeg sitter her og titter og ser og stryker på mosen og laven, som kan ha overraskende ulikt utseende.

  Visst er jeg heldig!

  Men det blir ikke overskudd til bloggbesøk for tiden, håper dere har meg unnskyldt, men all ledig tid må brukes på en par forpliktelser. (Fine forpliktelser altså, jeg holder feks på å leke med mosen og laver, lager julepynt… litt tidlig, men det har sine grunner 😉 )

  Fortsatt god helg!

 8. Min svigerfar er en skogens mann, og et unikum til å finne gull. Det er slik en fryd med disse forundringspakkene, jeg sitter her og titter og ser og stryker på mosen og laven, som kan ha overraskende ulikt utseende.

  Visst er jeg heldig!

  Men det blir ikke overskudd til bloggbesøk for tiden, håper dere har meg unnskyldt, men all ledig tid må brukes på en par forpliktelser. (Fine forpliktelser altså, jeg holder feks på å leke med mosen og laver, lager julepynt… litt tidlig, men det har sine grunner 😉 )

  Fortsatt god helg!

 9. Hehe..då eg såg overskrifta tenkte eg du hadde plukka sopp…då eg såg det var mose..sjølvsagt! 🙂 plukka med meg litt kattefot sjølv hin dagen…i mangel på sopp…noko måtte eg no ha med meg i korga. Men korleis held eg den evig grøn? Eller gjer eg ikkje det?

  Klem!

 10. Anne, så fantastisk mange flotte ting! Så heldig du er som har noen som kan hjelpe deg i innhøstingen 🙂
  Gleder meg til å se hva julemosen skal brukes til.

  Marie

 11. Sopp nei, fysjogofy! thihi
  Kattefot, aner ikke hvordan du kan få den til å holde seg pen lengst mulig, har aldri prøvd.

  og både Marie, Mio og Sigrid, thihi, det skal nok komme noen drypp fremover, jeg har det iallefall innmari kjekt med å pusle med den 🙂

 12. Sopp nei, fysjogofy! thihi
  Kattefot, aner ikke hvordan du kan få den til å holde seg pen lengst mulig, har aldri prøvd.

  og både Marie, Mio og Sigrid, thihi, det skal nok komme noen drypp fremover, jeg har det iallefall innmari kjekt med å pusle med den 🙂

 13. Mosekosing:) Herlig uttrykk:) Prøvde faktisk å lage meg en krans på hytta i helga men føler ikke at resultatet ble helt bloggbart;(…derfor er det innmari kjekt at dere har filma. Karis blogg er jo også stappfull av inspirasjon så gleder meg til å se henne i aksjon:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her