Fantastisk flotte kuler av naturmaterialer

For noen uker siden la jeg ut en side hvor leserene kan dele av sine vinterlige naturdekorasjoner. Så langt har det kommet inn hele 34 ulike bidrag, og jeg har fått inspirasjon til opp til flere prosjekt jeg har lyst til å lage.

Noe av det mest inspirerende for meg var ulike kuler av naturmateriale. Jeg har jo selv laget mose og lavkuler tidligere, men hadde ikke tenkt over alle de andre kjekke tingene man kunne forme kulene med. Under viser jeg noen blogginnlegg hvor det vises frem slike kuler, laget på ulike materialer. Tre av disse er hentet fra den omtalte lenkesiden, resten har jeg funnet på andre måter.

Håper du blir like begeistret over disse kulene som jeg er, og tusen takk til alle bloggerene som har latt meg få låne bilder. Jeg anbefaler alle å klikke seg videre inn til de enkelte bloggerene, der kan du lese om hvordan kulene er laget og se flere bilder.

Kongleform fra Fin i Formen
For en fantastisk vri på konglekulen! Jeg har selv laget kuler med kongle før, men da har jeg limt de på slik at alle konglespissene stikker frem. Dette gav jo et helt annet utrykk. Denne kulen er egentlig laget som en potteskuler, en ide for andre materialer også kanskje?

Lyngkuler fra Odaanna
Her har Odaanna lagt lyng rund en isoporkule, og surret fast. En super ide for kuler med farge på! Lyng er jo ikke i sesong nå, men de var så fine at jeg tenkte de sikkert kunne inspirere for andre materialer, og vips så er det høst igjen 😉

Mosekuler fra Annes hule
Mosekuler, en av de mange måtene å bruke den flotte mosen på. Rene mosekuler som vist her, eller blandet med andre materialer – kun fantasien setter stopper. Like flotte ute som inne.

Furuballer fra Atelier Kari.
Kari er et oppkomme av kreative naturkromspring. Her har hun kledd kuler med furubar, og resultatet er både unikt og vakkert. Hun forklarer hvordan lage kulene i blogginnlegget, inkludert en meget god ide for hvordan lage underlaget for kulen.
Bar har jo den fordelen at det er tilgjengelig uavhengig av snødybde, og ideen begrenser seg ikke bare til furu. Alle typer vintergrønt kan brukes. Feks einer, gran, barlind (fra hagen, er fredet i naturen) og tuia

Gran og furuballer fra Stubbetufsa
Stubbetufsa ble inspirert av Atelier Karis furuballer, og lagde sin egen vri. Kulene på bildet er dekket med granbar og furubar, og illustrerer utmerket hvordan de samme materialer kan få ulikt utrykk etter hvordan de bearbeides. Stubbetufsas furukuler er jo mer rufsete enn Karis, men minst like fine.

Orekonglekuler fra Bergtun
Karin har her først laget en mosekule, og så surret grener med orekongler og rakler rundt etterpå. Et helt unikt utrykk. For å få til dette må grenene formes på mens de er ferske, for etter en tid tørker de og blir stive og umulige å jobbe med.


Lammeørekuler fra Bergtun
Jeg sier som en venninne av meg. Til neste år skal det anskaffes lammeører!
Lammeøre er en staude som har hårete sølvfargede blader, her har Karin festet bladene til en kule med nåler, og skapt noen kuler jeg ble helt blåst over ende av. Bladene holder seg pene lenge etter at de har tørket.
Bloggposten viser i tillegg kuler laget av bjørkkvist, og kuler kledd med gåsunger, superstilig!

Har du en naturdekorasjon av en eller annen type? Del den med oss! Legg inn lenke på oversiktssiden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Wow, så mye lekkert.
  Ting laget av naturmaterialer er topp.
  Lammeøre ser ut til å være en spennende staude,
  den må sjekkes ut.
  Ønsker deg en fortsatt fin helg.
  Klem Mio

 2. Hyggelig at dere liker kulene!
  Jeg sitter og pønsker på hva som er neste presentasjonstema, men det er litt underskudd på overskuddskontoen, som dere vel har merket, så det kan ta sin tid…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her