Hagebøker på Mammutsalg

Katalogen for Mammutsalget er lagt ut, den kan lastes ned her.
Salget starter den 17 februar.
Hagebøkene står på side 15 i pdf-katalogen, og er disse ni:

Bogstad, parker og hager til nytte og behag av Madeline von Essen.
Om det herskapelige godset Bogstad – historien, kulturen, parken og hagen.
Fullpris 449. Mammutpris 269.

Pilfletting av Marianne Mortensen
Lærebok om hvordan flette pil.
Fullpris 399. Mammutpris 115.

Klematis og andre klatreplanter av Flemming Hansen
Beskriver 244 klematisarter samt hvordan stelle og formere plantene.
Fullpris 299. Mammutpris 129. …

Prydgress av Susanna Widlundh
Presenterer 70 ulike arter og beskriver hvordan stelle prydgress (pyntegress).
Fullpris 299. Mammutpris 129.

Hageguiden, Grunnbok i hagestell av Sarah Ford
Hagestell, plantevalg, beskjæring mm.
Fullpris 249. Mammutpris 89.

Gyldendals store bok om potteplanter av Katarina Stenman/ Anders Wennstrøm
Presenterer 200 arter som er egnet som potteplanter.
Fullpris 349. mammutpris 159.

Grønn Lidenskap, om mennesker og urter av Elisabeth Sparstad
Fagbok om urter, og en beretning om livet til garneren bak boken.
Fullpris 299. Mammutpris 129.

Trær og busker av Helge Vedel/Jette Dahl Møller
130 arter beskrives med voksested, høyde, kjennetegn og nytteverdi.
Fullpris 289. Mammutpris 69.

Ugress av Ken Thompson
Råd om hvordan begrenes og utrydde ugress.
Fullpris 179. Mammutpris 69

I tillegg, ikke direkte hage, men:
Ville planter til mat og glede av Inger Lagset Egeland
Bruk av viltvoksende planter til mat, te og krydder.
Fullpris 429. Mammutpris 99.

Har du lest noen av disse?
Lurer du på å handle en av disse på Mammutsalget?
Bruk kommentarfeltet og fortell!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

24 KOMMENTARER

  1. Her i huset må vi nok først begynne og sortere bøker ut før vi får nye inn. Hagebøkene hører nok til den viktigste beholde-gruppen.

    Du har fått en utfordring hos meg. I utgangspunktet skal du skrive 7 ting om deg selv. Men du har allerede har antydet at du bare delvis kjenner deg igjen i lista mi, så jeg er spent på hva du feks liker i stedenfor slektsforskning .

    Hilsen Åshild

  2. Hei!!! For mange, mange år siden, var jeg på hagebesøk hos Madeleine von Essen. borte i Bærum et eller annet sted,- høyt opp på en topp med masse gamle hus fra rundt 1920-tallet. Og så frøs 87 av mine 100 roser, så det er først nå jeg har begynt å samle på roser igjen. Jeg elsker roser, og da særdeles de gamle historiske:DDDD Den boken om Bogstad, hørtes interessant ut, det samme med den om pilfletting. klemz

  3. Nei – se der! Flottesen!!
    Jeg har flyttet (de hvite jordbærene er med!!! :))) og starter med «ny» hage – og jeg trenger noen knakende godeboktips!
    Så derfor spør jeg deg!! Hvilke skikkelig gode bøker/oppslagsverk vil du anbefale – slik at jeg kan finne frem i hagen og finne ut av hva som er her…?!? av trær, busker, blomster og ugress…
    Du er en inspirasjonskilde – og jeg tror sannelig jeg kan påberope meg grønne fingertupper 🙂
    Ønsker deg en herlig helg!
    Varm klem fra Lokki

  4. Bestemors hage, takker for utfordringen. Jeg må se om jeg kommer så langt som til å svare, hehe, sånne ting har det med å ikke bli gjort, men vi får se 😉

    Hjertedama, når 87% av rosene dør så er det veldig forståelig at man mister piffen! Hagen til Madelaine skulle jeg gjerne også få besøkt, den må jo være fin 🙂

    Jeg er også nysgjerrig på pilboken og klematisboken, men jeg får se hva jeg synes når jeg blar i de. Liker spesialfeltbøker jeg, så dette er jo passende sånn sett.

    Lokki, så kos at jordbæra er med på flyttelasset.
    Gode hagebøker ja. Vel.

    Den boken du så absolutt skal ha det er Stauder av Knut Langeland. Veldig greit oppslagsverk, og propp full av nyttig info for norske forhold.

    Om du er roseglad så anbefaler jeg rosebibelen, men det er et trebindsverk som koster ganske mye, så det er jo mest aktuelt om du faktisk har rosedilla.
    http://moseplassen.com/2010/08/rosor-for-nordiska-tradgardar/

    Markblomster:
    http://moseplassen.com/2008/07/markblomster-en-brukervennlig-flora/
    http://moseplassen.com/2008/07/gyldendals-store-nordiske-flora-tips-til-valg/

    Og fuglebøker har jeg også anmeldt:
    Den første her er den mest komplette, den andre er mer brukervennlig med større bilder og mer tekst og lydfiler.
    http://moseplassen.com/2010/11/gyldendals-store-fugleguide/
    http://moseplassen.com/2008/11/aschehougs-fuglebok-finn-ut-hvem-du-har-besoek-av/

    Ellers så har jeg ikke funnet noen favoritter som oppslagsverk for de andre hagevekstene, men heng med utover våren, det blir endel bokanmeldelser og jeg skal se om jeg kan finne frem til godt oppslagsverk for busker og trær mm

    Dette var de jeg kom på nå, og endel av disse jeg har lenket til er gamle bokanmeldelser og ganske
    magre, men håper de kan være litt nyttig forde

  5. Jeg lurer litt på å kjøpe den om ville planter til mat. Har kikket i de tidligere og mener å huske at den var fin 🙂 Tenkte jeg skulle kikke litt i dem andre før jeg bestemmer meg om noe der, men både den om gress, urter og den om hager og parker virker spennende.

    Er enig med deg, Anne, om den staudeboka! Den er råflott!! Egentlig er det bedre å handle en ordentlig bok som det enn en hel haug med halveisbøker. Staudeboka har det meste 🙂

  6. Mari_ ja ikke sant! Jeg kjøper aldri generelle bøker, blir så irritert når det bare pirkes i overflaten. For all del, jeg forstår at det er et marked for slike bøker for de som trenger en plass å starte, men de er ikke noe for meg. Jeg er jo faktanerd 😀

  7. Hei Anne 🙂 Takk for hilsen på bloggen min. Ja du har helt rett i forhold til kvaliteten på gamle møbler, derfor er det så kjekt å pusse de opp istedenfor å kjøpe nytt 🙂 Du her en flott blogg med mange gode tips, ser innom deg for inspirasjon til hagen i ny og ne :)Ha en flott kveld. Camilla

  8. Hei!

    Klematisboka frister!

    Takk for tips om linking, det må jeg prøve…..

    Et lite spm. om pelargoniaene mine som står lyst og kjølig i kjelleren nå…..når skal de opp i vinduskarmen? Mine er veldig høye, skal jeg klippe de noe ned?

    Ha en finfin helg videre! Klem Linda

  9. Hei Linda.
    Jeg synes pelargoniene dine skal stå der nede minst en måned til jeg, det er det beste for de. Når du tar de opp til våren så bør de klippes ned slik at de kan bli tettere. Jeg planlegger å fortelle litt om hvordan klippe ned og ta stiklinger (=lage flere planter) av pelargonium i mars, for jeg får ofte dette spørsmålet nå så det er helt klart noe folk lurer på.

  10. Hei!

    Klematisboka frister!

    Takk for tips om linking, det må jeg prøve…..

    Et lite spm. om pelargoniaene mine som står lyst og kjølig i kjelleren nå…..når skal de opp i vinduskarmen? Mine er veldig høye, skal jeg klippe de noe ned?

    Ha en finfin helg videre! Klem Linda

  11. 17.februar er notert og jeg kommer garantert til å snuse etter noe lurt på det salget. Hagen her trenger litt omsorg og blir nok kanskje en bok som omfatter frukttrær. Skal prøve å dulle litt med et par morelltre samt se om pæretreet kan hjelpes litt bedre. Plommetreet ble ødelagt av overivrig beskjæring ifjor, men det er ikke dødt. Epletreet er modent for gammelhjemmet men beholdes. Drømmen må jo være å ha skikkelig kontroll på disse med beskjæring og vekst……så skal snuse etter en bok som kan være lur:)

    Når du var inne hos meg så nevnte du elektriske skuffer….hoppa jo til i stolen her for det kan jo være smart for mange. Men husker du leverandør av disse?

  12. Så bra med en anbefaling Hanna 🙂
    Nr14, jeg sende en mail jeg. Skoffenerding 😀

    Beskjære ja. Jeg har sett og sett på diverse TV-program, men skulle gjerne hatt en par arbeidsdager med en proff fruktbeskjærer!

  13. Hei Anne!

    Er full av beundring for alt du gjør for oss. Jeg leser med stort interesse alle din erfaringer. Iår har jeg laget mine egne meisboller og fulgene elsker dem! Og jeg elsker å se hvor de flokkes rundt matfatet.

    Jeg ser på din oversikt over hagerelaterte TV-programmer og nå kommer dette med å sitte å plukke ut hagebøker fra Mammutlisten og skrive om dem.

    Du må være et skikkelig overskuddsmenneske, men du skal vite at jeg, og sikkert mange med meg setter stor pris på det du gjør.

  14. Tusen hjertelig takk Anne – DU er snill du!!
    Jaja – da er det tid for å shoppe bøker – SOM jeg liker det :)))))
    Ha en strålende uke :))
    Og igjen – Tusen Takk!!
    Klem Lokki

  15. Hei Anne!

    Er full av beundring for alt du gjør for oss. Jeg leser med stort interesse alle din erfaringer. Iår har jeg laget mine egne meisboller og fulgene elsker dem! Og jeg elsker å se hvor de flokkes rundt matfatet.

    Jeg ser på din oversikt over hagerelaterte TV-programmer og nå kommer dette med å sitte å plukke ut hagebøker fra Mammutlisten og skrive om dem.

    Du må være et skikkelig overskuddsmenneske, men du skal vite at jeg, og sikkert mange med meg setter stor pris på det du gjør.

  16. Takk for tips Anne.:-)

    nei du sier noe om oliventre..jeg kastet det nå…var helt ferdig..:-) kjøpe meg flere varianter av piltrær til våren jeg.:-)

  17. Jeg vil gjerne komme med noen anbefalinger, hvor den ene er på billigsalg på Plantasjen:Tor Smaalands «Hagehåndboka» (99,-), men alle hans bøker er vel verdt å lese. Det er sjelden man finner bøker hvor man tar seg i å smile og, til og med, le når man leser; stor og morsom litteratur! Han er forøvrig også en god foredragsholder.
    En annen er «Cappelens store staudebok», men den var på mammutsalget forrige år.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her