Vaser!

Undertittel: Anne prøver seg på å presentere noe annet enn blomster…

Månedens spalte på NIB handler om vaser, jeg fokuserer på vasenes form, utrykk og funksjon, men viser også frem noen ulike vaser. Gå dit og les.

Dette viste seg å bli en spennende og morsom utfordring for meg. For når jeg viser frem blomster mm her på bloggen så gjør jeg det vanligvis fordi jeg ser noe fint, og så tar bilde av det. Enkelt og greit. Denne gangen ble det å først finne noe fint, så finne en fin måte å ta bilde av det og dette mens jeg tenkte over hvordan få alle bilder til å se ut som de hører sammen i artikkelen.

Bildet over:
Hydrangea/Hortensia fra Royal Copenhagen
Bilde til venstre:
• Ditte Fischer med ranunkler
• Pearl fra Royal Copenhagen
• Bulbino fra Kähler
• Coocon fra Holmegaard med syrin (Dette er den samme modellen som er premie i konkurransen)
• Vitrini fra Iittala
• Hay Black fra Anne Black med tulipaner.
• Boblen av Finn Schjöll fra Magnor med tulipaner
• Leve fra Wik&Walsøe
• 2lips fra Holmegaard.
Bokhyllen er elementer fra Muuto.

Ulike oppsett ble testet. Dette er en av de mange forkastede ideer.

Finne noe fint biten startet ut enkelt. Etter tips fra stylist og venninde Signe Schineller var jeg var innom pr byrået House of Communication og plukket opp noen vaser fra Holmegaard og Royal Copenhagen, og Illum bolighus var et mekka av herlige vaser. Oppmuntret av det så satt jeg alle de fine vasene inn i en bokhylle, for jeg ville jo naturligvis vise frem flest mulig…

Ikke det beste valget. Jakten videre viste seg nemlig å bli verre. Bomtur på bomtur. Med begrenset kapasitet til å drive oppsøkende virksomhet, og stengte showroom pga interiørmesse, så var det flere produkt jeg så på nett, men ikke fikk fatt i selv. Som feks vaser fra HouseDoctor. Hvorfor i alle dager det ikke finnes en butikk i Oslo som fører et raust utvalg av vaser fra HouseDoctor begriper jeg ikke, men men. Det får bli en oppfølger…
Her på Moseplassen kan jeg jo slå til med stort bilde, så her ser dere jo vasene, mens de på NiB derimot ikke har den muligheten. Jaja, sånn er det når man ikke har vett på å ta nærbilder av de fineste…

2-lips fra Holmegaard. Fin, diger og blytung.

Og når vi først snakker om bildene.  Som sagt så er jeg verken boligstylist eller har et stylet hjem. Her er det hyggelig å bo, men bloggbart er det rett og slett ikke. Så når jeg forelsket meg i vasen 2lips fra Homegaard så sleit jeg. Jeg trengte omgivelser som viste størrelsen på vasen, var interessante på trykk og bød på godt lys. Etter å ha slept herligheta rundt halve hagen så kom jeg heldigvis på at jeg kunne bygge en bokhylle. Resultatet av det er nå forresten at alle bøkene ligger i hauger på stuegulvet, jeg trøster meg med at bokhyllen uansett trengte en opprydding.

Blomstene var jo et annet kapittel. Jeg kjøpte inn ulike rosa-lilla blomster for å gi meg selv spennende muligheter for stylingen uten å blåse budgettet. Et av innkjøpene var noen kirsebærgrener. Disse nektet å springe ut når jeg hadde lånevasene i hus, enda jeg bedrev alle verdens overtalelseskunster. Når de først sprang ut så var de hvite og ikke rosa… planter altså!

De nye koppene våre. Mannen synes vi skal kjøpe flere, i en ikke-annevennlig farge så han faktisk får drikke av de...

Neste ledd var å prøve å få de ulike bildene til å henge sammen visuelt, og å gjøre valg i stylingen som opplevdes som spennende. Her stilte NiB-Solveig opp og gav meg noen tips om hva som fungerte på deres side/ mot deres lesere. Dermed ble mitt veldig pedagogiske blomstervalg for Pantonekoppene, (mange ulike blomster i ulike størrelser viser ulik bruk), endret til lilla blomster som passet bedre inn i helhet. Og den fantastiske Hydrangea fra Royal Copenhagen ble vist frem med ranunkler og ikke eføy. For selv om jeg synes eføybildet viste frem vasen på en finere måte, så var ranunkler et bedre valg for artikkelen og ovenfor målgruppen.

Alt i alt: Jeg har hatt det innmari artig med dette prosjektet. Jeg har lært masse, og det er noe av det beste jeg veit. Og så veit jeg at neste gang jeg finner på noe slikt så kommer jeg til å gjøre det både bedre og raskere.
Og neste prosjekt? Aller helst hagemøbler. Men da må det nok bli mest pr-bilder, for det var dette med bakgrunner da…

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

23 KOMMENTARER

 1. Ja, dette var lekkert og inspirerende! 🙂
  2lips-vasen og Pearl fra Royal Copenhagen er mine favoritter. 😉
  Ha en fortsatt strålende dag!

 2. Ja, den 2-lips overraska meg. Første gang jeg så den på nett så var jeg ikke imponert, for jeg skjønte ikke hvor stor den var. Den virkelig gjør seg i interiøret, et funn.

  Hyggelig at dere likte vasepraten, at det ikke ble vasevås, eller vassen vasing.. hihi.

 3. Morsomt å lese, Anne! Så gjenkjennelig om alt olsteret bak en artikkel, som ser så uanstrengt ut når den er publisert! Jeg likte godt utebildene dine, jeg 🙂

 4. Hehe, morsomt! Og jeg vet jo alt om å bruke opp masse krefter på at det bare skal se flott ut. Synes bokgylla gjorde seg veldig godt. Det meste kom til sin rett der!! Så får bøker være bøker – en stund:)
  Mette

 5. For et muntert innlegg – skal si du har jobbet med saken!!
  Knallfinebilder – DET skal du ha!!
  Om du vil Anne, så har jeg en award til deg inne hos meg – ta den imot om du vil 🙂
  Håper neste prosjekt blir som du ønsker… og du tror du ikke den pakken med alle de hagebøkene du anbefalte har kommet på avveie da – posten altså… #utålmodig!!
  Ha en strålende fin uke!
  Klem Lokki

 6. Hehe! Skjønner mannens ønske… 😉

  Hyggelig at du var innom bloggen min. 😀

  Liker så godt 2lips fra Holmegaard og Hydrangea/Hortensia fra Royal Copenhagen. Tror jeg må ønske meg noen fine vaser. Har bare litt sånne billige. Ikke at det er noe galt i seg selv, men det hadde vært fint med noen som står litt fint i seg selv også.

  Ha en fin kveld!

  Hilsen Solrosa

 7. For et muntert innlegg – skal si du har jobbet med saken!!
  Knallfinebilder – DET skal du ha!!
  Om du vil Anne, så har jeg en award til deg inne hos meg – ta den imot om du vil 🙂
  Håper neste prosjekt blir som du ønsker… og du tror du ikke den pakken med alle de hagebøkene du anbefalte har kommet på avveie da – posten altså… #utålmodig!!
  Ha en strålende fin uke!
  Klem Lokki

 8. Så lekre bilder! Og så mange flotte vaser! Vet ikke helt hvilken jeg synes er penest. Hva med en vasekonkurranse .. med eller uten blomster .. ?

  Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen min!

  Fortsatt god kveld! 🙂

 9. Hehe! Skjønner mannens ønske… 😉

  Hyggelig at du var innom bloggen min. 😀

  Liker så godt 2lips fra Holmegaard og Hydrangea/Hortensia fra Royal Copenhagen. Tror jeg må ønske meg noen fine vaser. Har bare litt sånne billige. Ikke at det er noe galt i seg selv, men det hadde vært fint med noen som står litt fint i seg selv også.

  Ha en fin kveld!

  Hilsen Solrosa

 10. Hei Anne,

  Leste aku hele innlegget på NIB sine sider. Måtte legge igjen kommentar inne hos deg fo å si at innlegget var så bra. Så utrolig fine bilder. Inspirerende tekst og bilder satt sammen 🙂 fink er du!!

  V A K K E R T
  V A K K E R T
  V A K K E R T

  klem vibeke 🙂

 11. Det var utrolig pent! Sarte vårfarger i en superfin bokhylle. De er spesielt søte, de små vasene oppe til høyre, i mosegrønn med lang hals – jeg har sett på de flere ganger, men kommet til at det er vanskelig å ha en blomst pent oppi, men det er kanskje ikke det?

 12. Bulbino er fine de Timoteia, en blomst på snei blir søtt og enkelt. Men det blir en vase som handler mest om vasen da. Det jeg ikke tenkte på før jeg lånte vasen hjem her er at den er vrien å vaske. Du kommer jo ikke nedi.. Så da må man være litt ekstra obs så det ikke dannes algevekst nedi, og eventuelt klore den litt.

  Vibeke. Takk!

  LisaSol. Til sommeren blir det Frøken Snitt igjen. Altså en snittblomstkonkurranse. Men kanskje jeg skal lage en ekstra utfordring med vaser. vi får se 🙂

  Solrosa, gode vaser er en god investering! Dersom de har god fasong så kan de brukes år etter år 🙂 Hydrangea falt jeg helt i staver over når jeg fant, yberskjønn. Ikke så enkel å bruke, ettersom vasen tar litt over, men den er jo fin bare i seg selv også. Den er ikke så kjent faktisk, merkelig nok.

  Hei Lokki. Takk 🙂

  Furulunden, hihi, det blir jo til at man gjennoppdager noen bøker man hadde glemt da, når man må ta i de for å flytte de. Aldri så galt.. 😉

  Siri, så artig at du kjenner deg igjen!

 13. Hei Anne,

  Leste aku hele innlegget på NIB sine sider. Måtte legge igjen kommentar inne hos deg fo å si at innlegget var så bra. Så utrolig fine bilder. Inspirerende tekst og bilder satt sammen 🙂 fink er du!!

  V A K K E R T
  V A K K E R T
  V A K K E R T

  klem vibeke 🙂

 14. For noen flotte bilder!! Underbara! Nu blev jag sugen på att köpa vaser och blommor… 🙂 Förstår att mannen din blir lite frustrerad när han inte får använda kopparna till att dricka ur… 😉

  Kram

 15. hei hei søte Anne!

  du er virkelig god, altså! det ble et så bra innlegg, og veldig «interiørbloggete», hehe. imponert over all jobben og resultatet!

  stor klem og kjærlighet fra ytre oslofjord:)

 16. Måtte bare innom deg for å si at den hylla med alle vasene og ton i ton blomster var helt fantastisk fiiiin! Så stilrent og pent! Og den Holmgaardvasen passet så flott inn! Lækkert! 🙂 God helg til deg! Klem

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her