Fru linerle på spa (video)

Vi er så heldige å ha et linerlepar i hagen. De kommer tilbake hvert år, og kurtiserer hverandre på platten fremfor stuevinduene mine. Etter at bassenggutten (mannen) kom hjem fra Ytlandet og fikk ryddet opp i spa-avdelingen så startet fru Linerle å ta daglige bad, først tørrrens, og så vannmassasje. Dessverre så har ikke bassengstylisten (meg) gjort jobben sin, så det er litt for høyt gress i forgrunnen og litt gruff bak, men fruen ser ut til å akseptere forholdene 😉

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Tusen, tusen takk! Nå vet jeg ikke bare hva slags blomst det er, men også hvordan jeg kan flytte den. Kanskje jeg faktisk klarer dette!! 😀
  Skal lese meg litt opp på nettet også, så kan jeg finne det beste stedet å plante den om. Igjen – tusen hjertelig takk for hjelpa! 🙂 Ser at den snart er klar for å flyttes på også, da blomstene er på vei bort.

  Ha en strålende dag!

 2. Så praktfullt! Blir helt betatt!
  Og så fint fuglebad!
  Har du noen formening om hva slags farve fuglene foretrekker? Er det greit med en bunn som er mørk, som minner om en pytt i naturen?
  Kanskje ikke rødt er noe sjakktrekk…:-)

 3. Bente, ja, hun var nå ekstremt flink til å posere da, snur seg pent rundt i ring, og vasker seg riktig godt 🙂

  Hanna, jeg aner ikke hvilken farger som er best. Mitt er jo i metall, og jeg har hatt en mattglasskål tidligere, og et steinbad. Ellers har jeg ingen erfaring, og ingen formening om hva de foretrekker fargemessig. Men, fuglene foretrekker at fuglebadet er på bakkenivå, (noen cm opp er ok, men fuglebad på stativ er visst mindre populært). Jeg har ikke selv prøvd dette, men har altså lest en plass at bakken er tingen.

  Rennende vann er visst ekstra populært, hører flere fortelle at fuglene gjerne bader i hagebekken og spesielt i små fossefall.

 4. jeg har et på stativ og det antar jeg noen drikker av , selv jeg ikke har sett det selv. jeg er litt bekymret for at kattene i nabolaget skal snike seg innpå på bakkeplan, men det er jo slik livet i naturen er. jeg skal prøve meg litt frem. har jo også to hunder , så fuglene synes kanskej det er litt vel mye actuíon, selv om de er inne.

  har sett priklevideoen din . den er vedlig konstruktiv og nyttig! tusen takk!
  jeg har sådd valmuer som så vidt har begynt å titte opp.
  de skal vel prikles etterhvert. ?

 5. Å du å du, for et herlig klipp!! :)) Og som den koser seg i vannet, ivrig med å holde fjærene rene! Så artig det må være for de å komme tilbake hver vår, og nå har du også vannbad! Det tenker jeg de setter stor pris på! 🙂

  Ha en herlig vår videre! 🙂

 6. Solfrid, ja hun pusser og pusser. Kanskje hun er nygift og vil gjøre seg fin for sin mann? Hun har startet å samle redemateriale, så de er godt i gang å bygge bo 😉

  Viola, jeg kan jo ikke si for sikkert at det er de samme, men Linerla er kjent for å komme tilbake til samme sted hvert år. Jeg synes de er såå koselige hagegjester. Ikke spesielt sky, så om mannen graver i jorda kommer de etter for å plukke insekt. En par meter unna da, men dog. Vannbassenget gjør tjeneste for tredje året nå faktisk, en genial liten sak, overkommelig å holde ren, og veldig populær både blandt de store og små fuglene.

  Hanna, så flott at priklevideoen var nyttig 🙂
  Valmuer skal visst ikke egentlig prikles, heller sås litt tynt. De har pælerot som ikke liker å flyttes på. Men du kan jo prøve? Jeg har ikke prøvd selv, kun lest at andre sier de ikke liker å prikles. Eventuelt så tynner du ved å knipe av de spirene som er til overs, om du synes det blir for tett.

 7. Heisan. Såå koslig film snutt. Nede i gamlehagen har me også sånt koslig selskap, men kom på no at eg ikkje har sett dei i år…. Tenkte medan eg såg på at det jammen var litt av eit tempo på reingjeringa. Koslig. Ha det godt !

 8. Hej kære du
  Tak for at jeg måtte komme indenfor og kigge på dine dejlige billeder og det lille filmklip af Vipstjertens forårsbad. Man bliver virkelig glad i hjertet. Jeg har et sådant par fugle, der kommer på besøg i min lille oase. Tak for nu. Jeg kommer gerne tilbage en anden gang.
  Kærlige tanker til alle norske haveglade mennesker.
  Bibi fra Kolding i Danmark

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her