Kjøttmeis-barn i hagen allerede :)

For en par dager siden oppdaget jeg til min store glede en kjøttmeisunge! Jeg hadde da hørt pipingen en par dager, uten å greie å se fuglene, men i går fikk jeg da omsider syn på den. Jeg har siden dess prøvd å få de på film, men de er ikke riktig samarbeidsvillige så da ble det noen arkivbilder fra i fjor.

Kjøttmeisen er en av de fuglene som bor i hagen her gjennom året. De hekker gjerne i fuglekasser og er ivrige gjester på fuglebrettet. Disse på bildene er nok ganske ferske ut av redet siden de er så grå, ganske raskt får de de gule magefjærene som jo er så karakteristiske for kjøttmeisen.

Lyst til å se flere bilder av fugleunger? Jeg legger av og til inn stikkord/nøkkelord. Slike stikkord finner du nederst i bloggpostene, klikk der det står fugleunge!


Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

15 KOMMENTARER

 1. For noen sjarmetroll disse dunnøstene er. I fjor måtte meiseforeldrene emigrere ungene for katta, ikke mange timene etter de kom ut, her hos oss. Tydelig de forsto risikoen for vi så dem aldri igjen. Heldigvis heller ikke linet opp på trappa.Jeg tror det ble en happy ending. Katta får uansett portforbud i år..

 2. Nå er jeg ingen fuglekjenner, men har tenkt å grave frem gammel kunnskap igjen;) Vi har masse småfugler i området, og det er gøy å vite navnet på dem. Vakre bilder du har tatt:) Det er ikke lett å ta bilder av småfugler, har sittet mange ganger og prøvd å få noen blinkskudd……du er jammen proff og tålmodig:)

 3. Javisst kan vi si at sommeren nærmer seg! Her er det plenty av våryre småtegn, både i fugle og blomster-avdelingen. Nabolagets korps har vært ute på sin årlige treningsrunde forbi huset her, og russebussen like så, hehe. Men jeg må si at små-småfugler i hagen er det aller beste vårgleden 😀

  Takk for hyggelige hilsner, og god kveld og uke til dere alle. Måtte dere snart få se en liten tiggende fugleunge dere også 😀

 4. Er det sånn Kjøttmeisbabyene ser ut? Søte.
  Jeg hadde nok uvitende kalt dem løvmeis eller granmeis:)

  Jeg har forøvrig alltid lurt på hvordan en Skjor-baby (skjære) eller en due-baby ser ut? Noen som vet? Tror jeg aldri har sett en, eller er de fullvoksen ved «fødselen»?

  Ser for meg en sånn pitteliten kjøttmeisutgave av skjæren eller duen. Da hadde de kanskje blitt søte allikevel!

 5. Er det sånn Kjøttmeisbabyene ser ut? Søte.
  Jeg hadde nok uvitende kalt dem løvmeis eller granmeis:)

  Jeg har forøvrig alltid lurt på hvordan en Skjor-baby (skjære) eller en due-baby ser ut? Noen som vet? Tror jeg aldri har sett en, eller er de fullvoksen ved «fødselen»?

  Ser for meg en sånn pitteliten kjøttmeisutgave av skjæren eller duen. Da hadde de kanskje blitt søte allikevel!

 6. Jeg har sett skjærebabyer på andre blogger, men husker ikke hvor nå, tror de ligner mye på foreldrene, ikke spesielt søte 😉 (hehe, smaken er nå som kjent ulik da). Duer finnes det jo ulike av, men de vanlige byduene ser ut som små varianter av foreldrne, eller små og små fru blom, de er ikke akkurat kjøttmeisstørrelse på de nei 😉

  Når det gjelder om dette er kjøttmeis eller noe annet så ble jeg plutselig litt usikker, for meisene kan jo ligne på hverandre, men jeg er ganske sikker, skal tygge litt på den. (det er dog mest sannsynlig at det er kjøttmeisbarn, for jeg har ikke granmeis eller svartmeis i hagen her)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her