På Moseplassen vasker stæren seg med syrin! Fuglebad inspirert av Blomster-FinnGod morgen Norge på fredag viste Finn Schjøll frem noen store fat med blomster i vann. Han pyntet med peoner men minnet oss på at også syriner kunne brukes. Og dermed fikk jeg jo en ide! For nedi skråningen hvor jeg ikke ser de har jeg syriner. Inne kan de ikke stå pga duften, men fuglebadet derimot, det er jo både ute, og midt i synsfeltet. Så dermed ble fuglebadet glammet opp, til stor begeistring for meg, og litt lett undring bland de fjærkledde…

Men etter litt tilvenning så ble badet inntatt av både for drikking og bading, og jammen dukket ikke sesongens aller første lille stærunge opp for å besiktige vidunderligheten 🙂 


De to første bildene viser fire stær. Så er det en flaggspett, en linerle, den samme flaggspetten og en stæreunge.
Bildet under er av to gråtrost, og aller siste bildet er en stær som virkelig ikke tar lett på vasken! Bildene er tatt fra sofakroken, og dette er altså deler av min utsikt for det meste av dagen. Ja, jeg er heldig 🙂
Husk, alle bilder blir større om du klikker på de.


Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

28 KOMMENTARER

 1. Hold da op Anne……..de billeder er jo helt til en guldmedalje :0)

  Jeg sidder og smiler når jeg ser dem for hvilken glæde og leben et lille vandfad og en håndfuld syrener kan give både fugl og mand ;0)

  Knus Dorthe

 2. Så herlige og stemningsfulle bilder. Og fuglebadet er berre helt nydelig! 🙂
  Det er ikkje vanskelig å sjå at fuglene storkoser seg i det badet der. 🙂
  Klem

 3. Nå vil jeg også ha fuglebad med blomster i, i hagen! Dekorativt også fint for fuglene da!
  Takk for fint tips!

  Hilsen Gry K

  PS: Tusen takk for hyggelig kommetar på bloggen min, setter jeg veldig pris på!

 4. Herlig og orginalt! Mangler bare et skilt som det står Fugle-SPA på,Hihi!

  Koselig har både du og fuglene nå, ihvertfall:o)

  Heleneklem

 5. 😀
  Det varmer med kommentarene deres, takk!

  Det er jo artig å gjøre litt ekstra ut av ting på denne måten. Tar ikke lang tid å stikke noen blomster nedimellom stenene, og vips så har jeg fått en hyggelig og vakker variasjon i utsikten. Og, en ny bakgrunn og setting for fuglene, så føles det nytt å fresht å presentere for dere også.

  Styling av foringsplassen er jo i det hele noe jeg har stor glede av 🙂

 6. Nææææmen så herlige bilder! For et nydelig fuglebad!
  Kan tenke meg at du storkoser deg når du sitter og ser på dine badegjester! 🙂 Den hagen din er litt av et paradis for fjærballene. Masse god mat og et innbydende bad .. 🙂
  Klem fra meg

  PS: Se på striesekktips på bloggen min .. 🙂

 7. Hei Anne!

  Strålende ide`!
  Men en ting lurer jeg på- hvordan finner fuglene ut at det skal bli godt med et bad ? Og akkurat der du har satt fuglebadet ? Og hvordan vet de at det er et FUGLEBAD ? Jeg har flere tilsynelatende fristende badekulper ala` forlokkende fuglebad; spesielt med den fantastiske høsten, jeg mener VÅREN vi har hatt, der det har regnet i strie strømmer og fylldt opp kulpene…
  MEN; det er ikke ET ENESTE fjærkre som kaster seg uti badekarene, full av vill lyst etter et deilig bad… Hva gjør jeg feil ? Har du et eget fuglelokke-badetid-språk ?

 8. Å, heldige deg! Så fine og koselige bilder, måtte smile for meg selv her jeg sitter:) Ble veldig inspirert til å lage fuglebad jeg nå, når jeg ser hvor mange som nyter av det hos deg. Syrinene oppi var jo bare nydelig:) Hilsen Line

 9. Mathilde. tja, jeg veit ikke.
  Det går i perioder med den badingen. I år har ingen voksen gråtrost badet, enda de har gjort det tidligere år. Men jeg fikk besøk av en liten gråtrostunge som etter mye nøling faktisk forsiktig begynte å bade. De linerlene som er her nå tror jeg ikke er de samme som jeg hadde for noen uker siden. Disse bader ikke, mens de forrige badet. Jeg tror rett og slett at dette med bading er veldig individbestemt, noen digger det, andre gidder ikke. Og så smitter det nok litt å se andre bade.
  Lenge siden jeg har sett duer bade nå, men de har badet før, osv.

  Men det er ikke bare i badebasenget det bades her, sølepytter på platten er godt likt av spurven, som forresten mest tar tørrbad for tiden, de koser seg i bar sannholdig jord!

  Eneste triks jeg har er å sørge for at det er stener å stå på i ulike høyder, og at man forsøker å ha et fast tilbud (at det stort sett alltid er vann). Og så har jeg lest at fuglene foretrekker å bade på bakkenivå, så slike fuglebad på bein ikke er så populære, men det har jeg ikke noen erfaring med selv så det veit jeg ikke.

  Jo, også er det jo viktig at fuglen føler seg trygg. Her er det helt åpent der de bader (med vilje for å unngå flyvende katter), men det er relativt kort vei til busk og trær.

  Og så hører jeg flere si at mange av fuglene er spesielt glade i rennende vann, så om man har en liten bekkedam i hagen så bader de gjerne der.

  Men kremt, ja, jeg snakker med fuglene mine ja…. Naboene må vel tro jeg er tussete, men pøttsann 😉

 10. 😀
  Det varmer med kommentarene deres, takk!

  Det er jo artig å gjøre litt ekstra ut av ting på denne måten. Tar ikke lang tid å stikke noen blomster nedimellom stenene, og vips så har jeg fått en hyggelig og vakker variasjon i utsikten. Og, en ny bakgrunn og setting for fuglene, så føles det nytt å fresht å presentere for dere også.

  Styling av foringsplassen er jo i det hele noe jeg har stor glede av 🙂

 11. Nææææmen så herlige bilder! For et nydelig fuglebad!
  Kan tenke meg at du storkoser deg når du sitter og ser på dine badegjester! 🙂 Den hagen din er litt av et paradis for fjærballene. Masse god mat og et innbydende bad .. 🙂
  Klem fra meg

  PS: Se på striesekktips på bloggen min .. 🙂

 12. Hei Anne!

  Strålende ide`!
  Men en ting lurer jeg på- hvordan finner fuglene ut at det skal bli godt med et bad ? Og akkurat der du har satt fuglebadet ? Og hvordan vet de at det er et FUGLEBAD ? Jeg har flere tilsynelatende fristende badekulper ala` forlokkende fuglebad; spesielt med den fantastiske høsten, jeg mener VÅREN vi har hatt, der det har regnet i strie strømmer og fylldt opp kulpene…
  MEN; det er ikke ET ENESTE fjærkre som kaster seg uti badekarene, full av vill lyst etter et deilig bad… Hva gjør jeg feil ? Har du et eget fuglelokke-badetid-språk ?

 13. Nydelige, morsomme bilder! Takk for at du deler! En av mine få «hagesorger» handler om fugler. For 18 år siden lot jeg meg overtale til å overta to nydelige, små kattunger. Lite visste jeg at de skulle trives og leve lenge…… Tolouse er skabbete i pelsen og stiv i hoftene. Rampetuss er blitt ganske senil: Han begir seg målbevisst i vei – og setter seg ned med et tomt blikk…… Men de jakter fortsatt – instinktene er absolutt intakt. Forleden kom Rampetuss inn med en ekornunge i munnen (den var bare halvdød)….. For noen uker siden var jeg vitne til at Tolouse drepte en stær.
  Jeg har utebod og garasje fulle av rugekasser og fuglehus, og har minst to fuglebad stående klar til montering. Men det må vente – til kattene takker for seg. Huff!

 14. Herlige bilder gra fuglebadet- må fortelle at æ jobber på en skole med bare fem elever. Har bla. kunst og håndtverk undervisning…etter å ha fullt din blogg ang. foring av fugler og div. andre gode tips om fuglekasse bla. lagde ungene hver sin fuglekasse på sløyden-veldig velykket og morsomt.
  Kassene ble hengt opp tidlig i vår med oppskrift fra Moseplassen selvfølgelig om hvordan dette skulle gjøres.
  Takker for gode tips og veldig mye god inspirasjon både til fugle og hage intereserte.
  Ha en flott dag!

 15. Nina, ja det er jo et dilemma, men så har du vel mye kos med kattene dine vil jeg tro. Jeg har fryktelig lyst på en liten pus, men trøster meg med at jeg om jeg hadde pus nok ikke hadde hatt så mye fugl.

  Turid. Jeg synes det er så artig når jeg hører Moseplassen brukes i undervisning! Så takk for at du forteller, og så håper jeg dere fikk rikt besøk i kassene 🙂

 16. Takk for hilsen, ja nå ser det ut som om vi endelig skal få noe fint vær i følge metrologene. Så koselog det var med fuglebad med syrentrær. Fint inslag i hagen. God langhelg

 17. Nå ble jeg inspirert – har kjmepelyst til å lage fuglebad selv. Eneste problemet er at fuglene ikke vil komme til meg. Jeg har lagt ut mat i hele vinter, men ser ikke annet enn skjærer. Problemet er nok at vi bor på nytt byggefelt med lite vegetasjon og få gjemmesteder. Har du noen tips for å «bygge opp» et fuglesamfunn i hagen?

 18. Du er inne på problemet, fuglene føler seg ikke trygge. Om du og naboene er flinke til å få opp trær, og busker så vil det gjøre stor forskjell for fugl. Både store trær de kan holde utsikt i og busker de kan gjemme seg i. (og motsatt).

  Og så tar det også fort litt tid for fuglene å oppdage hagen. Jeg merket forskjell de første årene på hvor mange fugler som kjente til hagen min.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her