Svarthvit flørtesnapper er tilbake!


Jeg er fryktelig svak for menn i dress, og om de attpå til synger fint, så… *dåne*
Svarthvit fluesnapper ser jo ut som om han har på seg dress, eller sjakett sånn egentlig. Og synge kan han!

I fjor bosatte denne karen seg like utenfor soveromsvinduene, og jeg falt nesegrus. Han brukte hele dagen på å flørte med nabolagets damer, og sang og sang og sang.
Til slutt ble det litt mye kan man si. Så i våres byttet vi om på denne og en blåmeiskasse, og nå venter jeg spent for å se om han finner en fru og bosetter seg ved kjøkkenvinduet. Foreløpig bruker han mest tid på å lage «jage vekk lyder», men sangen triller innimellom.

Jeg legger ved videoen jeg laget i fjor, lar du deg sjarmere?
(+ fakta om svarthvit fluesnapper .)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Fluesnapperen er ett av mine koseligste minner fra barndomshagen min. De kom hvert år, hannen et par uker før hunnen. Han skulle skaffe bolig til henne, må vite. Det ble ofte hissige kamper mellom blåmeis som allerede bodde i kassen han ønsket seg,men hr. fluesnapper vant jo vanligvis den kampen.

 2. Tusen takk for hyggelig besøk hos meg:) Jo, mannen min skal hjelpe meg etterhvert, men først skal han rive ferdig garasjen:) Det blir nok veldig fint etterhvert:)
  Så flott blogg du har. Jeg finner ingen «følg» knapp fra Google. Denne siden har jeg jo stor nytte av å følge med på:)
  Ønker deg en god dag videre.
  klem:)

 3. Det er mange av småfuglene som er flinke insektsspisere, meisene gjør også en god jobb der 🙂

  Og godt å høre at dere også er sjarmert av sjarmøren 😉

 4. Javisst lar jeg meg sjarmere av denne flottefuglen i fin dress! :)) Jeg har vokst opp med denne rett utenfor huset, og jeg husker den godt..
  Vakkert bilde og klipp! 🙂

 5. Det er ein stilig kar ja…
  Mannen min har sett opp fuglekasser slik vi ser dei frå kjøkken og stovevindu..
  Er ein svart-kvit fugl som har tenkt å flytte inn 🙂

 6. Hei Anne:)
  Så flott! Både filmen du laget i fjor og fuglen!
  Herlig sang…har ikke sett noe til denne karen på mine kanter,men et av fugleburene jeg viste på bloggen min tidligere, har det nå flyttet inn en meisepar…kjempekoslig:)

 7. En riktig skjønnsanger, verdig operascenen i sin stilige dress! Vi har denne hos oss også. Mulig den prøver å hekke i ei gammel fuglekasse som sønnen vår satte opp for mange år siden, den er høyt oppe i et tre og har ikke blitt tatt hånd om og rensket. (rødm!) Jeg bør vel finne meg en lang stige og gjøre noe med det, til høsten…

 8. hihi, puser blir gjerne ivrige av sånne fuglesangvideoer skjønner jeg Viola 🙂

  Sigrid og Ingermarie, så flott med besøk i kassene!

 9. Ah – fluesnapperen minner med om morfar som var opptatt av både hage og fugler, og tok med med på mange små turer i hagen og skogen. Nå nynner jeg nesten på Vårvisa til Thorbjørn Egner:

  «Men oppi treet satt en ensom fluesnappermann.
  Han hadde ikke funnet seg no`n kone ennå, han.»

  Nydelig liten film, og herlig med fugler i hagen! Hvis jeg sitter nokså stille på terrassen kommer blå- og kjøttmeis, og jeg hører hele tida de tjukke ringduene borte i skogholtet her. Deilig vår!

 10. Ah – fluesnapperen minner med om morfar som var opptatt av både hage og fugler, og tok med med på mange små turer i hagen og skogen. Nå nynner jeg nesten på Vårvisa til Thorbjørn Egner:

  «Men oppi treet satt en ensom fluesnappermann.
  Han hadde ikke funnet seg no`n kone ennå, han.»

  Nydelig liten film, og herlig med fugler i hagen! Hvis jeg sitter nokså stille på terrassen kommer blå- og kjøttmeis, og jeg hører hele tida de tjukke ringduene borte i skogholtet her. Deilig vår!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her