Ekorn på stua, ekorn på stua, ekorn på stua! (video)

I går kom mitt største hageønske i oppfyllelse, jeg fikk atter besøk av ekorn 🙂
I dag var det så fint vær at jeg kunne sitte på stua med åpen terrassedør, skikkelig trivelig for da får jeg god kontakt med foringsplassen som ligger rett utenfor. Når så ekornet dukket opp så var det litt skeptisk i starten til den åpne døra (det luktet nok litt uvant), men ganske raskt tok nysgjerrigheten overhånd….

Jeg ligger stort sett med videokamera og fotokamera i sofaen ved siden av meg, og heldigvis fikk jeg opp kameraet såpass fort at jeg fikk med meg litt av ekspedisjonen hans. Dermed ble det litt ufrivillig og høyst ustylet interiørblogging, hehe, det får være straffa for at jeg bare ryddet foringsplassen og ikke stua også 😉

Og jada, klart det kommer mer ekornblogging, jeg gjeninnfører Spretten Søndag!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

44 KOMMENTARER

 1. Åååååå!Helledussan da!<3 <3 <3 <3
  Blir jo helt ekstatisk av mindre. Så morsomt! Og så søøøøt og spretten liten sak! Iiiiiih! 😀
  God Tirsdag til deg, søta! 😉

 2. Det var absolutt ikke forventet ja Krepsemor. Jeg har hatt ekorn på stua en gang før, men det var et barn. Denne kan være en ungdom, så det er derfor han er sånn ekstra nysgjerrig, men det er ikke godt å si. Men velkommen er han!

  New Dawn, hm, jeg tror ikke jeg er enig i at dette er en god lekekammerat for pus…
  Og nei, han har ikke fått navn enda, noen som har forslag?

  Og så krysser vi fingrene for at han/hun blir boende! Men jeg har allerede nok stoff til tre bloggposter… 😀

 3. Oj! Noe så spennende! Ekorn er jo ultrasøte og aldri har jeg sett dem på sprang gjennom huset! Morsomt! Så flott at du hadde opptak tilgjengelig;o)))
  Ha en fin og spretten uke.
  Klem fra Solveig

 4. Det var det triveligste blogginnlegget jeg har sett på lenge :-). Ble ordentlig glad av denne krabaten og å vite hvor frydefullt det var for deg. Ble helt varm i brystkassa, jeg.

  Og nå gleder jeg meg ordentlig til fremtidige spretne søndager. Håper den kommer masse på besøk fremover.

  Her heter alle ekorn Pelle. Men av en eller annen grunn synes jeg denne så ut som en Morten *klør meg i hodet for jeg har aldri truffet et ekorn som heter Morten*

  Stor klem.

 5. Næh, så herlig liten krabat! 😀 Skal si du var raskt fremme med vieoekameraet, ja! Kjemepesøt!
  Jeg har alltid kameraet ved meg, jeg også.

  Pappa hadde et ekorn som kjæledyr, da han var liten. Det var en forlatt liten unge. Han satt visst i vinduskarmen og ventet på han, og når han kom hjem fra skolen, pilte den mot døra. Han het Rusken. 🙂

 6. Utrolig herlig. Du er heldig som har hatt så finfint besøk!
  Det er noe med lekenheten og nysgjerrigheten til ekorn som er så fasinerende. Jeg liker nok også at de er litt «frekke» og tar seg til rette:) Vil gjerne se mer.

 7. Så koselig besøk! 🙂
  Vi har også hatt ekorn hos oss, men aldri inne.
  De har holdt seg på verandan eller rundt på tomta. Ifjor sommer var det 3 på en gang her.
  De er virkelig fascinerende og søte! 😉
  Ha en fin uke, og nyt natur- og hagegledene!

 8. Så gøy å se ekornet sprette rundt inne hos deg!
  Kjempesøtt! Nydelig med det fuglebadet i bakgrunnen, på slutten av videoen!
  Fortsatt god kveld! 🙂

 9. Wow..at det går ann, kjempeartig, æ har masse ekorn i hagen hele året,det e så koselig og se på dem når vi drikker morrakaffen, men har aldri hatt dem på besøk inne 🙂

  Lisbeth 🙂

 10. Hei hei
  Jeg har forvillet meg inn i wordpress verden… skulle lage en side der, men jeg skjønner jo ikke så mye… vil gjerne lage siden min uten at den er offentlig, slik at jeg kan utarbeide den i fred og ro, men slik den er nå, så kommer det liksom opp en side, som har mitt navn… noen tips? Mailen min er ikke i orden, men du kan sende på [email protected]. Jeg hadde vært kjempeglad for lit tips i denne jungelen her:)

 11. Næh, så herlig liten krabat! 😀 Skal si du var raskt fremme med vieoekameraet, ja! Kjemepesøt!
  Jeg har alltid kameraet ved meg, jeg også.

  Pappa hadde et ekorn som kjæledyr, da han var liten. Det var en forlatt liten unge. Han satt visst i vinduskarmen og ventet på han, og når han kom hjem fra skolen, pilte den mot døra. Han het Rusken. 🙂

 12. herregud så skjønne da :0) jeg er så glad jeg har funnet moseplassen , du legger ut så mye bra :0)

  klem

 13. Nydelig!

  Men er du ikke redd for å få rotter når du legger maten rett på bakken?
  Vi hadde en under terrassen i fjor, og jeg mistenker den for å ha kost seg med meisebollerester som falt ned.

  Håper du får mye ekornbesøk!

 14. Takk for alle hyggelige kommentarer! Det er så kjekt å høre at dere også er ekornfans 😀

  Jo, Morten hørtes ikke så dumt ut Kari, jeg skal tygge litt på den 🙂

  Renate, ååå, så hyggelig med en liten sånn til å møte seg. Litt sånn Tigern-aktig 🙂

  Mandelhjerta, tre på en gang er jo flott! Her var tre for to år siden, mor og to barn 🙂

  Lisa, det blir mer fra foringsplassen fremover, både mat og basseng 🙂

  Hanna. Vel, rottefare blir det uansett, de fleste fuglematere søler solsikkefrø osv ned. Jeg gjør det slik at jeg tar inn all mat om natta om jeg tror jeg har rotter, og så tar jeg uansett ofte inn fettet nå på sommeren når det ikke er mulig å se om rottene har vært her i snøen osv. Jeg er i tillegg plaget med sjære for tiden, så maten ryddes vekk for natten enten ved at jeg tar inn, eller setter et bur på det slik at småfuglen får tak i men ikke skjæra.

  Da krysser vi fingrene for nok en fin ekorndag, eller hva?
  😀

 15. Det er nok oftest ekornungene som er så nyskjerrige at de kommer helt inn.

  Ved barndomshjemmet mitt på Jar i Bærum hadde vi endel ekorn. De bygget rede på taket (!). En søndag morgen hadde mor og far døren til verandaen utenfor soverommet åpen (2. etg.), og de ble vitner til en morsom ekorn-sisten. Over og under sengene lekte de to ungene, tilsynelatende uten å oppfatte at noen lå i dem. Så bar det ut igjen.

  Ved et par anledninger oppfostret vi som du sikkert vet forlatte ekornunger også. Ekornmamma var ikke så ivrig på å hente unger som hadde falt ut av redet på taket, eller kanskje hun rett og slett ikke kunne greie å få dem opp igjen…

 16. Heldige du som fikk så fint besøk!!
  Attpåtil inn i stua!
  Jeg må alltid stoppe opp og studere disse små skapningene når jeg treffer dem i naturen.
  De er skjønne :))

 17. Takk for alle hyggelige kommentarer! Det er så kjekt å høre at dere også er ekornfans 😀

  Jo, Morten hørtes ikke så dumt ut Kari, jeg skal tygge litt på den 🙂

  Renate, ååå, så hyggelig med en liten sånn til å møte seg. Litt sånn Tigern-aktig 🙂

  Mandelhjerta, tre på en gang er jo flott! Her var tre for to år siden, mor og to barn 🙂

  Lisa, det blir mer fra foringsplassen fremover, både mat og basseng 🙂

  Hanna. Vel, rottefare blir det uansett, de fleste fuglematere søler solsikkefrø osv ned. Jeg gjør det slik at jeg tar inn all mat om natta om jeg tror jeg har rotter, og så tar jeg uansett ofte inn fettet nå på sommeren når det ikke er mulig å se om rottene har vært her i snøen osv. Jeg er i tillegg plaget med sjære for tiden, så maten ryddes vekk for natten enten ved at jeg tar inn, eller setter et bur på det slik at småfuglen får tak i men ikke skjæra.

  Da krysser vi fingrene for nok en fin ekorndag, eller hva?
  😀

 18. Så nudelig liten kar da. Lenge siden jeg har sett ekorn nå, var mange rundt huset her før. Trist at de er vekk, blir i så godt humør av de. <3

  Therese

 19. Nei, så nydelig, ekorn er vel noe av det skjønneste som fins i Guds natur! Vi hadde røyskatt i stua en gang, den var overalt, helt oppe på bokhylla. 🙂

 20. Vi hadde 5 ekorn på en gang her tidligere i vår. Det riktig vrimlet av ekorn ute. Men inn kan de ikke komme hos oss. Vi har 3 fuglehunder som går løse rundt oss. Ekornene er heldigvis flinke til å passe seg, men vi følger jo godt med. Vi har rådyr av og til også.Er ikke så glad fordet. Mest pga av hundene, men også pga plantespisingen og feiing av gevir på unge trær.Vakre og se på er de jo. Du er kjempeflink til å vise og fortelle om dine opplevelser med fugler og dyr:)))

 21. Så morsomt besøk!! Og at du hadde kamera innen rekkevidde!! De er utrolig søte!! Hvis jeg ser ekorn, stopper jeg alltid opp!! Artig liten video!! hyggelig at du deler…….AnneKari:-)

 22. Herlige lille vennen sin. Skjønner godt det var en god oppplevelse. Takk for at du deler! Blir veldig gjerne med på flere av disse opplevelsene. 🙂

 23. Takk for alle de koselige kommenterene! Veldig hyggelig å høre alle ekornhistoriene deres, virkelig 😀
  Og Hurra! lykken toppet seg selv i dag. Det dukket opp et til! Et voksent ett, som kanskje er mammaen 🙂

  Og visst blir det flere videoer og bilder og ekornprat, hehe, til dere blir lei 😉

 24. Takk for alle de koselige kommenterene! Veldig hyggelig å høre alle ekornhistoriene deres, virkelig 😀
  Og Hurra! lykken toppet seg selv i dag. Det dukket opp et til! Et voksent ett, som kanskje er mammaen 🙂

  Og visst blir det flere videoer og bilder og ekornprat, hehe, til dere blir lei 😉

 25. […] Det har virkelig krydd av ekornunger i hagen i år! To mødre har produsert minst tre kull hver seg, ett av de bodde sågar i hagen en stund. Det er jo alltid gøy med ekornbesøk, og de små ungene er ekstra søte, og ekstra nysgjerrige. Herlige små klønete pelsdotter som iler rundt i hagen på ekspedisjon, noen ganger kommer de sågar inn i huset. (Se denne videoen for celebert stuebesøk). […]

 26. Barndomsminner fra barndommens dal strømmer på..et herlig gjensyn med det morsomme og nyskjerrige dyret,ja her må jeg følge med! Takk for alt det fine du deler.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her