‘Envy’ – hagens kuleste stemor?

Stemor er for mange bare en billigplante som kjøpes i mangefargede tipakninger på våren. Men stemor er så mye mer en det! Navnsorter, farger og former du aldri ser på gartneriet.

‘Envy’ er en av stemorsslagene jeg kjøpte i vinter for å ha noe litt ekstra gøy på våren. Og det er nok ikke så lett å se på bildet hvor unik og kul farge den har, men den er altså grønn, grønn av misunnelse…

Frøet er kjøpt hos Thompson & Morgan. Planten har forøvrig trådd sine barndomssko i Horten, hos Maria i Strandhuset. Jeg kom nemlig aldri så langt som til å så selv, men heldigvis hadde Maria tatt med seg noen ganske få frø, sådd, priklet og stelt, og så gav jammen snille Maria herligheten tilbake til meg!

Jeg fikk med meg flere fine stemor fra Maria, så det kommer en par portrett til. Jeg digger nemlig stemor, gjør du?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

 1. Jeg digger også Stemor, i alle varianter, selv om det likevel er noen få jeg har lagt min elsk på =) Jeg liker de litt spesielle, og jammen er din grønne frøken i den kategorien! Så gøy at konkurransene dine startet med Frøken Stemor! Det visste jeg ikke, og det var virkelig artig!

 2. Ja Krepsemor, frøken Envy er veldig missunnelig på din stemor som fikk være med på konkurranse 😉

  Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om konkurransen og hvordan den startet og slikt etterhvert, men det var altså stemødrene som åpnet ballet ja 🙂

  Torunn, Hurra, herlig å høre vi er flere fans 🙂

 3. Ja Krepsemor, frøken Envy er veldig missunnelig på din stemor som fikk være med på konkurranse 😉

  Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om konkurransen og hvordan den startet og slikt etterhvert, men det var altså stemødrene som åpnet ballet ja 🙂

  Torunn, Hurra, herlig å høre vi er flere fans 🙂

 4. Så artig å se bilde av denne stemoren, jeg bestilte frø fra T&M forrige uke, 50% på alle frø, og da kjøpte jeg denne.
  Kjempekul farge.

 5. Jeg er spesielt glad i stemor, da den minner meg om min fine bestemor. Hun hadde stemor i alle bøker. Bladde man i en bok der….falt alltid en stemor ut. Tror jammen jeg skal legge noen i mine hagebøker. De er jo like fine presset. Ha en fin kveld videre. Deilig vær men myyyye mygg!!

 6. Ja, jeg er også veldig glad i stemor! En takknemlig og robust plante som i tillegg er vakker å se på (i mine øyne). Din grønne var jo alldeles bedårende. Du er heldig som har en snill Maria rundt deg du. Også fortjener du den sikkert også Anne. Kos deg med den og takk for at du informerer oss andre uvitende om at den finnes.

  Klem Marit

 7. Åja! Stemor er fine, de! Jeg har vel sverget til den litt «kjedelige» kjøpte sorten fra Plantasjen, men jeg liker dem veldig godt fordi de er så søte. har flere fargekombinasjoner, bl.a. en lilla-oransj som er et lite fargekick. Så er de fine å presse også!

  God helg til deg og alle andre som er innom her!

  Hilsen Solrosa

 8. Stemoar er helt supert! Jeg bruker stemor til så mangt, både kakepynt (kandiserte) og i kremer, shampooer og såpe. Stort sett er det den ville sorten jeg bruker da, men stemor har hedersplass i inngangspartiet vårt og de er vakre, spesielt i hopetall.

 9. Sikke en dejlig blog du har.
  Har tilføjet mig som følger.
  Vil førsøge om jeg kan oprette en blomst i konkurrencen.
  Ha´en god week-end.
  Knus Hanne Bente

 10. Jeg elsker stemor. Først gleder de meg når ingen andre blomster har orket å begynne blomstringen enda. Da står de i en krukke ved døren og ønsker meg velkommen hjem. Etterhvert som flere av de andre «pinglene» flytter ut i krukkene, blir de flyttet over i bedet, der de gleder meg resten av sommeren. Har funnet ut at de ikke blir så lange og slengete når de står i bedet og har god plass til å breie seg utover:)

 11. Hurra for stemor! Kult at vi er flere som er fans 🙂

  New Dawn, så artig at du kjøpte den!

  Så morro at dere presser den Marte og Solrosa, det har jeg ikke tenkt på!

  Jeg bruker også stemor til kandisering Sissel, blir jo kjempelekkert 🙂

  Ellea, aha! Det er jo veldig logisk forsovidt, men man må jo komme på at det blir slik, så takk.
  Jeg har endel i bed i år faktisk, de i krukker skal som vanlig få stå der så lenge de er pene, og så bytter jeg ut ca midt på sommeren. Funker godt for meg, kjekt med litt variasjon i krukkene 😉

 12. Hurra for stemor! Kult at vi er flere som er fans 🙂

  New Dawn, så artig at du kjøpte den!

  Så morro at dere presser den Marte og Solrosa, det har jeg ikke tenkt på!

  Jeg bruker også stemor til kandisering Sissel, blir jo kjempelekkert 🙂

  Ellea, aha! Det er jo veldig logisk forsovidt, men man må jo komme på at det blir slik, så takk.
  Jeg har endel i bed i år faktisk, de i krukker skal som vanlig få stå der så lenge de er pene, og så bytter jeg ut ca midt på sommeren. Funker godt for meg, kjekt med litt variasjon i krukkene 😉

 13. Det var jammen godt du fikk kommet og bragt dem hjem, både Envyen og de andre. Her er det fremdeles dårlige kår, men endel er iallefall kommet seg til krukkene (og nå skal de ha vann… stønn)

  Her er et utvalg av de som ble igjen i risikosonen: http://strandhuset-maria.blogs

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her