Finalister til Frøken Lilla 2011:

100 deltagere har blitt til 10 finalister.
10 vakre lilla blomster som nå kjemper om å bli Frøken Lilla 2011, og om å vinne flotte premier fra Aschough og Bosch.

Gratulerer til finalister, takk til alle deltagere og takk til alle som stemmer. Her er de ti finalistene, og nederst finner du stemmeboksen:


Frøken Gammeldags, men trendy fra Dagdrømmeren
Syrinblomstene fra bestemors hage er trendy. Jeg har selv skaffet meg to busker i hagen. En Syringa Ludwig Späth og en Syringa Mme Lemoine og gleder meg til de blomstrer neste vår. Disse syrinene som jeg har hentet inn her, fant jeg på lekeplassen to stenkast fra oss. Jeg tror det er vanlig syrin (Syringa Vulgaris), men rett meg om jeg tar feil. De er så vakre disse blomstene som kom til Norden på 1700 tallet fra øst- og sørøst Europa. En av de mest romantiske blomstene jeg vet om, ved siden av peoner, rhododendron, hortensia, roser og ranunkler. Den sterke duften, ved siden av de mange små blomsterknoppene i klynge gjør dem så tiltrekkende, synes jeg.


Frøken Blomsten og bien fra Re-creative.
Den lilla blomsten er på hell, men den er vakker likevel.
Den står på kanten av hagen, må legge meg ned på magen
for å avbilde dens glans, der den svaier i en dans.

Glemmer bort min allergi, mot timoteiens fanteri.
Ett minutt på gressets pledd, og jeg angrer, er jeg redd
for valg av mine bare armer, utslettet over meg forbarmer.

Biesurr ved øret mitt, tenker snarlig “sitt, sitt, sitt!”.
Den hører meg, heldig, det gleder meg veldig.
På blomsten, bien setter seg ned, Jeg smiler og jeg lar dem i fred.

Frøken Frekk fra Krepsemor:
La meg få lov til å presentere Frøken Frekk, som uten blygsel bare stod og trippet, og hoppet opp og ned i sin iver etter å få være med i konkurransen om å bli Frøken Lilla!


Lilla Gunilla Rosa, fra Amks hageblogg
Lilla Gunnilla Rosa.
Fra slekten Melaleuca thymifolia. Hun kom til verden i året 2005, liten og sped.Med mye omsorg det første året vokste hun sakte til og slo ut i full blomst på sitt 2. år. Ingen søsken og ingen barn. Hun er en vakker liten frøken som man må lete lenge etter der hun gjemmer seg bare 15 cm. over bakken i skyggen av de litt større damer i drivhuset. Hun er særdeles vakker og gir meg stor glede. Gid hun lenge leve må. Grattis med ny blomstringstid denne uke, kjære Lille Gunnilla Rosa.

Frk. Solslikker fra Sunnivasun


Frøken Yndig fra New Dawn
Frøken Yndigs fulle navn er Thalictrum rochebrunianum, Fagerfrøstjerne og hun svever så elegant ved siden av rosen Lykkefund. Kanskje litt bortgjemt blant en så kraftig rose, men yndig og beskjedent strekker hun seg mot himmelen og nekter å bli overkjørt. Det er umulig å ikke legge merke til henne når jeg går forbi.


Miss Purple Palette fra Mandelhjerta
Mitt bidrag har fått navnet «Miss Purple Palette». Det er en stemorsblomst (Viola tricolor) hybrid. På svensk heter den Pensè og på engelsk Pansy.
Ordet lilla kom til norden i begynnelsen av 1800-tallet. Lila er lånt fra det franske ordet lilas, som betyr syrin og stammer fra arabisk lilac, som betyr syrin. Det er derfor det engelske ordet for syrin er lilac.


Onkel Lilla fra Blomsterstjernen
Farge: Blålilla med rosa sjatteringer
Slekt: Geranium Johnson Blue
Motorkraft: Johnson 9.9 hk
Legning: Heterofil
Alder: 3 år

Som liten var jeg som mange andre barn svært fascinert av Elsa Beskows bøker og filmer om Tante Brun, Tante Grønn og Tante Fiolett. Det var noe magisk med disse fargene! Men for Blomsterstjernen var det nok likevel sjarlatanen Onkel Blå som var den aller største helten, i mørke runde solbriller og munkehatt om jeg ikke husker feil?


Lille Vinkel Pinkel fra Ebehjem
Likte jo utrolig godt bilde som jeg tok i helgen med rohodendroen og dette merkelige vesenet (som jeg er litt usikker på om det er en veps eller humle. Eller kanskje en blanding;)
En ting er hverfall sikkert. Den koste seg på rohodendroen og den godtok heldigvis at jeg knipset bilde av den bare cm ifra.


Frøken Vandrer fra Wenches hage.
Min frøken er en vakker staude, Blomstervandrer (Tradescantia ohiensis), med vakre blålilla blomster. Den blir ca. 60 – 80 cm høy, liker seg i sol/delvis skygge og blomstrer fra juni til august.
Avstemningen er åpen frem til 21 juni kl 20.00. Vinner baseres på resultat i finalerunden, og offentliggjøres den 21, premievinnere kontaktes pr epost.

1. plass kan smykke sin kandidat med tittelen Frøken Lilla 2011, og vinner boken Terrasser og et hageredskap fra Bosch, vinneren velge mellom batteridreven grensaks og batteridreven gress og busksaks.
2. plass vinner boken Terrasser og den av hageredskapene som blir igjen når 1.plass har valgt.
3. plass vinner boken Terrasser.

Les min erfaring med hageredskapen her. Jeg oppdaterer senere med en anmeldelse av boken

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Nydelige finalister, lykke til alle 10.
  Da har jeg stemt på min favoritt!
  Tusen takk for de flotte konkurransene du lager, Anne.
  Ha en fin søndag.

 2. Så utrolig kjekt å være en av de 10 beste =) Bare det var en premie i seg selv for meg 🙂 Tusen takk for stemmene alle sammen. Kjempe gøy <3.

 3. Så flotte finalister! Skulle jo være med på denne herlige, lilla utfordringen, men her har det regnet og regnet og regnet, så bilde fikk jeg ikke tatt før det var for sent… men nyte disse vakre kandidatene kan jeg!
  Ha ei flott, ny uke!
  Klem
  Lise

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her